Jdi na obsah Jdi na menu
 


ztrátový zisk

6. 4. 2010

1. SK PROSTĚJOV – SK ROSTEX VYŠKOV 1:1 (0:0)

branky: 90´. Tomáš KRČ – 62´. Martin GREPL

rozhodčí: Vít ONDRÁŠ – Roman VEDRAL, NOVÁK

ŽK: 30´. Jakub MARTINEC (faul) – 23´. Ondřej BAČOVSKÝ (faul)

diváků: 35

 

hráno v neděli 4. dubna 2010 od 10:15 na hřišti v Olšanech u Prostějova v rámci 18. kola (15. hraného) divize staršího dorostu sk. D

 

SESTAVA 1. SK PROSTĚJOV

 

Radek VYBÍHAL – Jakub VITÁSEK, Jakub MARTINEC, Tomáš LAKOMÝ, Radek STUDENÝ – Michal JÁN, Tomáš KRČ, Martin ŠÍN (28´. Martin HON), Dominik BOKŮVKA „K“ – Adam LISICKÝ, Josef POKRUTA

na lavičce náhradníků byl do pole nachystán Richard KLIMEŠ

trenér: Bronislav ROZSÍVAL, vedoucí: Petr WALTER

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Filip LUSKA, Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Miroslav MATOUŠEK – Václav NOVOTNÝ, Jakub GALIA, Ondřej BAČOVSKÝ (79´. Petr ONDRA), Pavel ORBÁN – Patrik PAZDERA, Martin GREPL

na lavečce náhradníků byli připraveni do pole David GOTTVALD, František ŠPRTA, do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Osobními auty jsme se během dvaceti minut dostali do nedaleké vesničky mezi Prostějovem a Olomoucí. Čekal nás přetěžký úkol: v omezeném množství hráčů obrat o body třetí celek tabulky.

Jakub Poprik odjel na Slovensko, Filip Novotný měl zdravotní indispozice, Libor Chudý se na zápas vy...., nejmenovaný člen kádru mám svým dechem připomínal pátečněsobotní noc.

 

Domácí se do nás chtěli zakousnout s vervou, první výsledek jejich snažení byl trestný kop od rohového praporku. Centr odvracel Jakub Galia, proto si oranžový celek standartní situaci zopakoval. Tentokráte naši bránu osvobodil na přední tyči hlavou centr odvracející Miroslav Matoušek.

První poločas jsme hráli proti větru, neovlivnitelného vlivu domácí málem využili v 11. minutě – Tomáš Holásek odkopnul balon, díky větru se balonu zmocnil Pokruta, po krátkém vedení míče vystřelil metr vedle levé tyče.

První žlutou kartu inkasoval Ondřej Bačovský ve dvacáté třetí minutě za faul.

Stoper domácích předvedl krásnou minelu, druhou minelu předvedli formou špatné komunikace domácí gólman s levým bekem Patrik Pazdera se málem dostal do palebné pozice, která mu byla znemožněna vyběhnutým Vybíhalem, hasícím svou předchozí chybu.

Na karty vyrovnáno po půlhodině hry – Jakub Martinec zezadu skolil Václava Novotného, který místo nahrávky do pravého křídla vedl zbytečně dlouho míč středem hřiště. Tato akce je přesně ten typ, na který jsou hráči koučem Matulou upozorňováni ze dvou důvodů: buď za a) ztráta míče znamená možné přečíslení, nebo za b) dostanou nakopáno.

Z následného trestného kopu Jakuba Galii se k míči dostal Bačovský. V cestě balonu z kopačky našeho halva do sítě zabránila hlava domácího beka, poté si Vybíhal balon stáhnul do své náruče.

Obrovskou chybu v rozehrávce vyrobil Filip Luska, k balonu se dostal Pokruta, střela domácího forvarda šla půl metru nad levou šibenici.

Ve 40. minutě jsme na půlící čáře ztratili balon, domácí šli do rychlé protiakce, Martin Hon nahrál Josefu Pokrutovi, po jehož střele mířící do pravé šibenice se vyznamenal Tomáš Holásek vyražením balonu na rohový kop, který domácí totálně zmastili.

 

První rohový kop druhého dějství zahrával Jakub Galia (teď byl vítr naší výhodou), balon cpal přímo do brány, bohužel dal do centru příliš razance, proto kulatý nesmysl nikým netečován opustil metr za zadní tyčí plochu hřiště.

Panenskou blánu střelecké smůly protrhnul v 62. minutě Martin Grepl!!! Rohový kop Jakuba Galii gólman Vybíhal vyboxoval k Miroslavu Matouškovi, jenž balon z rohu velkého vápna nacentroval z5 před bránu, zde si balon našel Grepla a ten propálil domácího čapaře – 0:1.

Možností zvýšit vedení hostů pohrdnul Ondřej Král v minutě satanské – trestný kop z dvaceti metrů poslal metr vedle pravé tyče.

O pět minut později, tedy v 71. minutě měl možnost znovu zahrávat trestný kop kapitán Vyškova Král, tentokrát šlo o standartku centrovací – jeho centr odvrátil bek Prostějova hlavou na hranici velkého čtverce k Miroslavu Matouškovi, jehož centr levačkou našel Josefa Ličku. Pepíček po krátkém žonglingu zkoušel přehodit vybíhajícího Vybíhala, žel přehodil nejen ho, ale i domácí branku.

Nulu na kontě inkasovaných branek jsme díky poctivé defenzivně drželi, ačkoliv domácí také zkoušeli ohrožovat čistý štít Tomáše Holáska – jen díky nepřesnosti Prostějovanů byl stav o jednu branku i minutu před koncem.

Pak přišla 90. minuta, ztráta míče záložníků hostí, křižný centr na hranici „16“, tam se pravým nártem opřel do Adidasové meruny záložník nosící jméno pražské čtvrti. Krásnou střelou, která se odrazila, i s přispěním Holáska, od levé tyče do sítě odstartoval domácí oslavy. My jsme byli opaření, branka padnula v čase 89:10, z našich úst létalo jedno nepublikovatelné slovo za druhým – 1:1.

Domácí si ovšem za svou snahu vyrovnání zasloužili, ne že ne, my jsme mohli litovat nevyužití několika předešlých šancí, které by akcie domácích uvedly do hodnoty prodejny písku na Sahaře.

 

V sobotu hostíme celek Břeclavi, která nás na podzim jednoznačně porazila 3:1.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář