Jdi na obsah Jdi na menu
 


zase nervy

26. 8. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV – MSK BŘECLAV 2:2 (0:2)

branky: 80´. Josef LIČKA na 1:2, 88´. Josef LIČKA na 2:2 – 33´. Adam HAVLENA na 0:1, 35´. Jaroslav HROMEK na 0:2

ŽK: nikdo – 56´. František MACHOVSKÝ

rozhodčí: Jaroslav KOLÁŘ – Lukáš VRBKA, Antonín NAVRÁTIL

diváků: 85

 

hráno ve středu 25. srpna 2010 od 14:45 na hlavním hřišti Městského stadionu ve Vyškově v rámci 4. (3. hraného) kola divize staršího dorostu 2010/2011

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK, Josef LIČKA „K“, Filip LUSKA, Radek CHALABALA – Martin GREPL, David GOTTVALD, Ondřej BAČOVSKÝ, Václav NOVOTNÝ – Tomáš HRADIL, Filip NOVOTNÝ (77´. Tomáš SÁDLÍK)

na lavičce byli připraveni do pole Michal PETŘEK, Jan MÜLLER, do brány náhradní gólman Ondřej KOSTELKA

trenéři: Petr MATULA & Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA MSK BŘECLAV

 

sestava nesedí podle postů, bude upřesněno během pátku

Daniel HUSTÝ – František MACHOVSKÝ, Josef NEŠPOR, Roman VEJVANČICKÝ, Jakub DOBŠÍČEK- Adam HAVLENA (81´. Viktor ŠEVČÍK), Miloslav KUFA (52´. Michal POLÁŠEK), Patrik LEVČÍK, Jaroslav HROMEK „K“ - Sebastian PALLA (71´. Patrik WOLF ml.), Adrian SEGUNDO

na lavičce byl připraven do brány náhradní gólman Lukáš POLÁCH

trenér: Luděk ZLÁMAL, vedoucí: Patrik WOLF st., masér: Bedřich KUBA

 

Mistrovství Evropy mažoretek konané o víkendu 34. týdne roku 2010 ve Vyškově zapříčinilo vložení sobotního zápasu na středu. Možná je to dobře, nevíme, jak v sobotu bude vypadat počasí.

Hostující trenér Zlámal z obvyklých opor nemohl postavit disciplinárně potrestaného forvarda Dunku( dostal ČK na Spartě Brno), na vyškovské straně „invaLIDÉ“ ve stejném složení, jen Jan Müller se vrátil.

Na utkání se dostavila asi rekordní návštěva v historii divizních zápasů Vyškova, na rekord soutěže to ovšem ani zdaleka nemá (ten drží SK Líšeň z 30. kola sezony 2008/2009, když hráli přímý zápas s HFK Třebíč o postup do MSDL – 750 diváků).

VIP návštěva k nám zavítala z Lipovce, když se dostavila obětavá paní Hebertová i se svým mladším synem. Doufejme, že se v brzé době obnoví fotbalová trasa Lipovec-Vyškov.

 

Ve druhé minutě k nelibosti kouče Břeclavi proletěl balon po tresném kopu jeho svěřenců celým velkým vápnem Vyškova bez povšimnutí kopačky hráčů v modrobílém úboru.

V šesté minutě po nahrávce Filipa Novotného zkoušel Tomáš Hradil podobně jako na Líšni /pro anonymního rýpala: podobně jako v Líšni/ přehodit gólmana Hustého od pravé lajny z cca 40-ti metrů. Neúspěšný pokus. Kouč Zlámal upozornil svého brankáře ve větší opatrnosti při pohybu mimo tři tyče.

V osmé minutě putoval balon po ose Matoušek-Hradil-Grepl-Bačovský. Akce skončila bez ohrožení brány kvůli nepřesnosti posledně jmenovaného.

Závar ve vápně Břeclavi v 18´. - z úhlu z pravé strany vystřelil Martin Grepl, Hustý vyrazil, dorážející střela Filipa Novotného do beka hostů.

Další zvýšení pozornosti zraku do velkého vápna Břeclavi v 25. minutě: Greplova střela zblokována, dorážku směřující do brány pomohl Hustému zastavit Vejvančický kousek od brankové čáry.

Střela břeclavského štírka Sebastiana Pally letěla vedle levé tyče, končila 27. minuta.

Domácí si vytvořili územní převahu, častěji ohrožovali branku hostů, plodnost saudskoarabského eunucha způsobila, že se radoval daleko plodnější soupeř. Dvě minuty ledového potu, zvýšeného tepu a neoblíbené transformace testosteronu na dihydrotestosteron (zkráceně plešatění) jsme zažili v úseku 33. - 35. minuty.

Na 0:1 vstřelil branku Adam Havlena – gólman Tomáš Holásek šel naivně do souboje na levém kraji „16“, Havlena si pohrál ještě se dvěmi protihráči a zavěsil z osmi metrů neomylně do štrikovaného.

Druhá střela Břeclavi na bránu Vyškova končí druhou brankou Břeclavi v bráně Vyškova. V 35. minutě podskočil Josef Lička balon, hostující kapitán Jaroslav Hromek střelou z cca 16-ti metrů prostřelil nebohého Holáska. Nálada v táboře Vyškova podobná logu auta kouče mužů Vyškova.

Po vstřelených brankách si začali hosté více a více dovolovat, ve 38. minutě centroval z levé strany Sebastian Palla na malé vápno, Filip Luska ve skluzu odvracel, ze zkresleného pohledu z úhlu vypadalo odvrácení na překrásného vlastňáka. Naštěstí se Filip Luska trefil mimo bránu, hosté zahrávali roh. Při shromáždění lidu ve velkém vápně došlo k faulu na vyškovského hráče, ofenziva Břeclavi zastavena.

Jakub Dobšíček obtancoval ve 44. minutě Martina Grepla a Miroslava Matouška, nahrál Miloslavu Kufovi, jehož střela mířila do pravé šibenice. Holásek na místě, balon ukořistěn.

Minutu před odchodem do kabin zblokovali hosté ránu Filipa Novotného na rohový kop, střelec Novotný si postavil balon k praporku, jeho centr se postupně přes Bačovského a Gottvalda dostal na hlavu Martina Grepla, slabounkou střelu ze sedmi mterů si Daniel Hustý s gustem chytil.

 

O poločase k hráčům klidným hlasem promluvil rozvážný kouč Matula, své poznámky přednesl i druhý kouč Gottvald, na hráčích bylo cítit zklamání z vývoje i odhodlání s nepříznivým výsledkem něco udělat.

 

Odhodlání prezentoval v čase 46:20 Ondřej Bačovský, střela ze hruba 23 metrů líznula břevno Hustého branky.

Neurovnaná hra následujících minut musela opravdu nudit, na lavičce jsem si začal malovat dům jedním tahem....

Jediné co stálo za pozornost bylo ostré potkání se Václava Novotného a Sebastiana Pally. Faulovaný Palla se nechtěl smířit se zákrokem řízného Novotného, ihned vyskočil na nohy a chtěl si zákrok vyřizovat. Spoluhráč Sebastiana uklidnil. Zbytečný zákrok, zbytečné emoce.

Fotbalové vzrušení se dostavilo v 54. minutě: centr Tomáše Hradila z levého křídla nedokázal v jasné pozici trefit Filip Novotný. Laxnost F. Novotného při nastavení nohy vstříc centru od Hradila nás stála jistou branku!!! Styď se!

Nepřímý kop Vyškova v 57. minutě. Filip Novotný přiťuknul balon Tomáši Hradilovi, který si i přes upozorňování z lavičky vzal nesmyslně dlouhý rozběh, zeď samozřejmě vyrazila proti míči, čímž se zmenšil střelecký úhel a nepoučitelný Hradil balon narval do těl v modrých dresech.

Ošetřovací vložka nastala po hodině hry, po střetu s gólmanem Hustým, po němž si domácí myslili na penaltu /ta by byla odpískána neoprávněně/ potřeboval Bačovský zchladit pohmožděné zápěstí, Václav Novotný si přiběhnul pro obstříknutí bolavé nohy.

V 70. minutě hostující defenzíva zfaulovala bijce Filipa Novotného, přímý kop Tomáše Hradila minul pravou tyčku.

Hosté mohli litovat nevyužití rychlého brejku, když čtyři břeclavané postupovali na dva vyškovské beky, v tomto momentu nás zachránil Filip Luska odkopem míče do autu.

V 80. minutě snížil na 1:2 Josef Lička, vytažený z obrany na hrot, střelou z úhlu přes celou bránu. Balon směřoval následně: Ličkův nárt, břevno, levá tyč, síť. Krásný gól, domácí se ženou za vyrovnáním.

Standartku vyškovští v 82. minutě nevyužili, k centru Radka Chalabaly se kapitán Lička nedostal.

Záplava euforie si koupila vstupenku v 88. minutě, jemný centr Davida Gottvalda usměrnil hlavou do sítě obloučkem Josef Lička, přehodil chybně vyběhnutého gólmana – 2:2.

Po jedné nastavené minutce divizní sudí Kolář ukončil utkání, které se muselo až na pasáž ze začátku druhého dějství, líbit.

 

Hráčům patří velký dík za jejich odhodlání a práci, ze které se narodilo vyrovnání. Jde sice o mínus dva body do tabulky pravdy, vzhledem k vývoji zápasu a síle soupeře musíme se vší pokorou přijmout bod za remízu dva dva.

 

Závěrem bych chtěl hráčům připomenout slovo „POKORA“. To proto, aby se neopakovala situace, když střídající hráč sprostě kopne balon směrem na lavičku a nasraně odchází do kabin. Takhle kamarádi nebudeme!!!

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

rozkaz

(baCZa, 26. 8. 2010 14:52)

Rozkaz šeeefe :D

diky

(pepek , 26. 8. 2010 13:19)

diky borci :) a ted uz bez ztraty bodu !