Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začátek za tři body z Líšně

9. 8. 2009

SK LÍŠEŇ „B“ - SK ROSTEX VYŠKOV „B“ 1:2 (0:1)

branky: 29. minuta 0:1 – Roman SEDLÁŘ, 65. minuta 0:2 – David GOTTVALD, 89. minuta 1:2 – Martin DRŠTKA

ŽK: 0 – Roman Sedlář (nesportovní chování, nadávka protihráči)

rozhodčí: Miklík David

diváků: 34

 

sestavy:

 

SK LÍŠEŇ:

Kotoul Zdeněk – Prožina René, Drštka Martin, Mitáš David (75´. Fazor Jan), Binek Tomáš – Formánek Vladimír, Křesťan Petr, Sklenář Tomáš, Majn Jiří (K) – Vašek Ladislav, Kuropata Radomír.

Trenér: Drštka Jiří, vedoucí týmu: Jaroslav Pokorný

 

SK ROSTEX VYŠKOV:

Holásek – Šprta (66´. Kučírka), Novotný, Gottvald, Chalabala – Mrnuštík, Kudýn, Horváth, Sedlář (84´. Klimek) – Ondra (K) (72´. Urbančok), Sádlík (78´. Jeřábek). Na lavičce byl do pole nachystán Surala, do brány Kostelka. Od 72´. kapitánem týmu V. Novotný

Trenér: Gottvald Richard, vedoucí týmu: Petr Uhlíř.

 

V neděli 9. srpna 2009 začaly mistrovské zápasy pro „B“ tým dorostu Vyškova v soutěži organizované JmKfs – 1. třída dorostu. K prvnímu zápsu jsme vyjeli po babičce dálnic do Brna.

Zdejší areál je pro nás z cizích hřišť nejznámější, hlavně díky zimním turnajům.

Líšenští mladíci byli posíleni o hráče z MSDL (dle informací z tábora fanoušků domácích to bylo takto: 5 starších, 4 mladší dorostenci, z tohoto počtu jich 5 /1:4/ hrálo v základních sestavách včerejšího duelu se Spartou Brno). Za tým Vyškova nastoupili převážně bývalí žáci (r. 1994) a mladší dorostenci (r. 1993). Nejstarším hráčem na hřišti v bílém dresu hostů byl stachanovec V. Novotný (r. 1992), jenž včera odehrál celou generálku s HFK Olomouc za starší dorosty a odpoledne naskočil na dvě minuty v mužské divizi.

 

Úvodních deset minut utkání, hraného zcela nesmyslně v tento měsíc na umělé trávě, byl ve znamení nepřesností a hry především ve středu hřiště. Délka hřiště jako by nebyla 90 metrů, ale 60 metrů. Na velkém vápně jedné i druhé strany akce končily, pohříchu ne střelami.

Ve dvanácté minutě byl velmi blízko gólu po Mrnuštíkově centru Sádlík, jeho hlavička byla nepřesná. Obrovská šance se urodila záhy - Sedlář táhnul balon po pravé straně, poté ho nahrál rozběhnutému Ondrovi, který se jemnou tečí snažil změnit směr balonu. Gólman Kotoul jej na zemi horko těžko chytil.

V 25´. po faulu na Sádlíka kopal trestný kop Mrnuštík, centr šel do prostoru, kde měl operovat Kudýn. Místo jeho hlavy se s balonem střetnula hlava domácího Mitáše a balon byl odvrácen na roh. Z něj hosté vytěžili střelu od beka Chalabaly, Kotoul musel vyrážet na roh.

Z 18 metrů zkoušel štěstí z trestného kopu dvorní zahrávač standartek Mrnuštík, bylo letěl o půl metru vedle.

Minutu před koncem první třetiny odehraného času utkání jsme vedli 0:1. Důrazný Sedlář obtěžoval gólmana i po druhé neproměněné střele a napotřetí se trefil. Akci předcházela nahrávka Jakuba Horvátha.

Po 30 minutách hry jsme faulovali domácího záložníka na půlce, trestný kop si na penaltovém prostoru v klidu stáhnul gólman Vyškova Holásek. Poté jej však zkoušel ihned vyhodit na spoluhráče v poli, který nebyl připraven na rychlou rozehrávku a my jsme byli o balon chudší. 38´. a na návštěvu domácí „16“ zval krátkou kolmičkou Sádlík Ondru. Ten však trefil pouze padajícího gólmana Líšně. Horváthův faul na půlící čáře vedl k rozehrání standartní situace, jejímž vyústěnímse ukázala střela na Holáskovu svatyni. Kdyby střela měla vyšší razanci, byla by velmi nebezpečná.

Do druhé půle poslali trenéři totožné sestavy jako do půle první a šlo se na věc.

Hned po padesáti sekundách hry kopal domácí halv Sklenář roh, závar po přetaženém míči jsme přežili bez úhony. V 52´. ukázal krásný příklad hry fair play domácí Ladislav Vašek. Po přišlápnutí nohy V. Novotného se mu okamžitě bez donucení omluvil. Tak by to mělo být! Druhá půle již tak zajímavá nebyla, co se ukrojilo z pomyslného koláče kvality hry, přibylo na koláči tvrdosti a kvantitě faulů. Uběhla dvaadvacátá minuta hry, na světě byla první karta zápasu, pro hostujícího Sedláře. Ten svérázně okomentoval jednoho z protihráčů. Poradil bych mu, ať se naučí slovo „Schwanz“, tomu jistě nebude nikdo rozumět, uleví si a bez karty. V 65´. uklidnil všechny se srdcem Vyškova David Gottvald, zužitkovající nahrávku tečovanou Novotným. Hlavou se na zadní tyči nemýlil , vedeme 0:2. Trestný kop zahrával o5 Mrnuštík. Od 66´. do 84. minuty se střídalo jako na běžícím pásu od Henryho Forda.

Do konce zápasu se staly již jen tři zaznamenáníhodné situace. První z nich je velmi komická, neboť domácí kopali trestný kop, naše dvoučlená zeď tvořena Jeřábkem a Urbančokem zaujala nejen svou blonďatostí, ale hlavně výškou. Popelnice u paneláku jsou vyšší, přesto tuto mini zeď nedokázal překopnout líšeňský dorostenec a Jeřábek centr zblokoval.

Druhá z nich již tak komická není, protože minutu předkoncem byli hráči Vyškova sice fyzicky na hřišti, ale myšlenkami asi na Rohlence u McDonalds. Jinak si nemůžeme vysvětlit jejich počínání, když v závěru nechali Holáska na holičkách. Martin Drštka snížil přízemní střelou na 1:2. Poslední akcí byla šance Mrnuštíka, ke kterém se balon dostal po skvostné zasekávačce Klimka, poté se balonu dotknuli před cestou k „Mrnckovi“ Urbančok s Chlabalou. Bohužel, Lukáš Mrnuštík v šanci selhal.

Utkání skočilo naší výhrou, což bylo náležitě „zařváno“ vítězným pokřikem, který dirigoval Dominik Urbančok. Musím poděkovat za předvedenou snahu našim chlapcům a vězte: je začátek sezony, hned ten náš stroj šlapat nebude bez velkých chyb, musíme ho na tréninku seřídit... Ale dnes jste ukázali, že stroj nemusí jít na generální opravu.

Domácí pochopitelně smutnili a to ještě netušili, že si jejich „A“ tým přiveze z třetiligové premiéry 4 bedny okurek z utkání ve Znojmě.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář