Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyškov B - Líšeň B: kolotočář Musil

13. 9. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV „B“ - SK LÍŠEŇ „B“ 8:1 (1:0)

branky: 44´. Martin GREPL na 1:0, 65´. Lukáš MRNUŠTÍK na 2:0, 68´. Tomáš MUSIL z penalty na 3:0, 69´. Tomáš MUSIL na 4:0, 80´. Martin GREPL na 5:1, 83´. Michal PAVEL na 6:1, 85´. David GOTTVALD na 7:1, 90´. Michal PAVEL na 8:1 – 73´. Ondřej HAJNÝ na 4:1

rozhodčí: Vítězslav BUČEK

diváků: 50

 

hráno v neděli 12. září 2010 od 13:45 na hlavní trávě Městského stadionu ve Vyškově v rámci 5. kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JmKFS

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV „B“

 

Šimon VRÁNA – Martin ŠOUPAL, František ŠPRTA, Josef LIČKA, Miroslav MATOUŠEK – Martin GREPL, Martin SURALA, Tomáš MUSIL, David GOTTVALD – Milan TUTTER (57´. Michal PAVEL), Patrik NEDĚLA „K“ (64´. Lukáš LASIČÁK)

celý zápas na lavičce proseděl náhradník Michal PETŘEK

od 64´. minuty kapitánem týmu Tomáš MUSIL

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA SK LÍŠEŇ „B“

 

Daniel GOTTVALD /r. 1995/ – Matěj PETRNEK /r. 1995/ (46´. Philip LEASURE /r. 1995/), Filip ČERMÁK /r. 1993/, Tomáš BILÍK /r. 1993/, Martin MAREK /r. 1994/, Martin DRŠTKA „K“ /r. 1992/, Jakub HUŇÁČEK /r. 1993/, Jaroslav HUJŇÁK /r. 1995/, Vladimír FORMÁNEK /r. 1994/, David HOŠEK /r. 1993/, Ondřej HAJNÝ /r. 1993/

trenér: Jaroslav MATOUŠEK, vedoucí: Jiří DRŠTKA

 

Tým dorostu se utkal s jediným záložním týmem v soutěži (vyjma nás), čekal nás tradiční soupeř v dorostenecké kategorii, a to hráči z Kučerovy ulice v Brně-Líšni. Dorostenecké mužstvo „A“ Líšně hrálo paralelně zápas v Brně Bohunicích, proto dojeli hosté jen s jedním náhradníkema a značně mladým kádrem.

Za „B“ Vyškova nastoupil tulák Tomáš Musil, jeho práce pro tým opět s nálepkou Klasa A. Kapitánem týmu se stal Patrik Neděla, Vyškov se tedy mohl pochlubit nejmenším kapitánem ve střední Evropě a přilehlé asijské zóně.

 

Centr Josefa Ličky z deváté minuty do levé strany na syna trenéra, tým Vyškova vybojoval Davidem Gottvaldem rohový kop, z nějž nic nevytěžili.

O dvě minuty později se kopala standartka na bránu domácích, ale pozorně pracující obrana ubránila čistý štít.

Ve 13´. pas Musila na Grepla, centr z pravé strany z Greplovy kopačky proletěl velkým vápnem bez jakéhokoliv povšimnutí vyškovských hráčů.

22´. - David Gottvald uličkou vyzval Martina Grepla k průniku do „16“, Grepl střílel prudkou střelou na přední tyč, kterou ovšem minul, proto balon skončil na boční síti.

V úvodní čtvrtině zápasu se hrálo jen a pouze na polovině líšeňských, domácí brána a v ní Vrána zcela bez práce.

Aktivní Tomáš Musil proběhnul Masopustovým slalomen přes čtyři bránící hosty, jeho střela z deseti metrů mířila zcela nepochopitelně do středu brány, kde stál nachystaný líšeňský brankář Daniel Gottvald.

Pomezní sudí Martin Neděla si krátil volnou chvíli hádáním se s diváky z brněnského předměstí, kteří požadovali otočení rozhodnutí o autovém vhazování.

První roh hostů deset minut před koncem obránci Vyškova zachytili, proto si Vrána mohl i nadále krákat něco o nule na kontě inkasovaných branek.

Martin Grepl zkoušel ve 40. minutě lobovat Daniela Gottvalda, jeho pokus zblokovaný a skončil rohovým kopem, ze kterého vyškované měli radost jako hluchý z nového cédéčka.

František Šprta při pokusu o odkopnutí míče do bezpečí zaznamenal Head shot, šťastlivcem se stal Martin Šoupal.

První střela na Vránu až ve 41. minutě z přímého kopu, Šimon si balon lehce chytil.

Do vedení se domácí dostali minutu před koncem, propich na Martina Grepla, postupný průnik trychtýřem, nejaktivnější domácí hráč zahrál na housle strážci líšeňské svatyně – 1:0.

 

O poločase hostující kouč Matoušek sundal ze hry Matěje Petrnka, do hry nastoupil Philipe Leasure. Domácí nestřídali.

 

První střelecký pokus druhé půle zaznamenali hosté, tři minuty po nástupu na hřiště si Vrána balon osahal poprvé a na dlouhé minuty naposledy.

Jediné co se v úvodní čtvrthodince druhého dějství stalo bylo střídání na straně domácích – odešel Milan Tutter, nastoupil forvard Michal Pavel. Psala se 57. minuta hry.

Po hodině hry se k sólu odhodlal nejzkušenější hostující hráč Martin Drštka, golem vyškovské obrany F. Šprta jej dokázal zastavit.

Roh Gottvalda v 62. minutě skončil na čele Ličky, balon mířil dva metry vedle levé tyče.

Zhruba od šedesáté minuty se hra přitvrdila, oba dva týmy si nedarovali ani píď hřiště.

Druhé střídání v 64. minutě hry: ze hry odstupuje mrštný Patrik Neděla, na hřiště vbíhá Lukáš Mrnuštík.

Minutu po střídání se ukázalo, že kouč Gottvald měl šťastnou ruku, neboť čerstvý plejer na place Mrnuštík po propichu Suraly zavěsil nekompromisně přesnou technickou střelou do sítě Daniela Gottvalda – 2:0.

V 67. minutě po faulu na Tomáše Musila se kopala proti hostům penalta, na pokyn z lavičky si balon vzal sám postižený Musil, střela k levé tyči zvyšuje vedení na 3:0, Tomáš Musil tak rozjel kolotoč branek.

O minutku později Mrnuštík nahrál novému kapitánovi Musilovi, bombou nártem z dvanácti metrů upravil vedení na 4:0.

Martin Surala vystřelil balon razancí padajících trenek z balkonu, hostující čapař si míč v klidu chytil, 69. minuta.

V 73. minutě výkop domácího gólmana špatně zpracoval Miroslav Matoušek, František Šprta také nedokázal zasáhnout, proto po individuální akci snížil na 4:1 Ondřej Hajný.

Deset minut před koncem vedeme 5:1 – autorem střely k pravé tyči se stal Martin Grepl, po zásluze byl jeho výkon oceněn druhou brankou tohoto pracovitého halva.

Další gól domácích vstřelil další novic na place Michal Pavel, když využil sklepnutý balon a střelou k tyči zavěsil pošesté.

V 85. minutě po vzoru Komeťáka Bičánka uštědřil hostujícímu hráči bodyček František Šprta, pletoucí si trávu s ledem.

Do konečného hvizdu chybělo 180 sekund, domácí jásali posedmé: David Gottvald se ranou z blízkosti zapisuje do bohatého rejstříku vstřelených branek.

Poslední branku zápasu vstřelili domácí v poslední minutě: Josef Lička, synek, který se může pochlubit nejkrásnější přítelkyní ze všech slečen motajících se kolem dorostenců Vyškova vedl balon po levé straně, rovnoběžně s brankovou čarou jej nahrál před bránu, Lukáš Mrnuštík ve skluzu na míč nedosáhnul, ale Michal Pavel na zadní tyči ano – tvrdá rána na 8:1.

 

Příští zápas odehraje záložní tým domácích v neděli 19. 9. 2010 od 13:45 na trávě v Čebíně.

Po pěti odehraných zápasech má Vyškov „B“ bilanci 5-0-0. skóre 36:6, 15 bodů a patří nám první místo. Náš další soupeř, dorostenci z Čebína, jsou na opačném pólu tabulky, poslední 14. místo, skóre 7:25, bilance 0-1-4 a tudíž zisk jednoho bodu.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář