Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyškov - Vítkovice

16. 5. 2009

Anglický týden byl zakončen duelem s týmem z Ostravy. Vítkovice přijely k zápasu papírového 25. kola v představě lehce získaných tří bodů a přiblížení se k celostátní lize dorostu. Nastoupili na nás v bíločerné kombinaci. My ctili tradici a modrý dres doplňovala bílá barva trenýrek a modré stulpny. Na lavečku usednul vyléčený O. Král a v roli maséra lapěl na lávce „invalida“ J. Kuchynka.
Před zápasem nám sprchnulo, všichni zahrádkáři v okolí skákali radostí.
Na hřišti se ve vítkovickém úboru prali o body i M. Limanovský a L. Klimek. Jedná se o dvě největší naděje dorostu Vítkovic, pravidelně trénující s týmem „A“ mužů. L. Klimek má již nějaký ten start v 2. lize mužů a na kontě i jeden gól, kterým vybojoval bod na hřišti Bohemians 1905 (1:1).
Před zápasem došlo k malému faux pas, když naše balony nebyly dle rozhodnutí sudích správně tvrdé. Odpovědnost za tuto chybu beru na sebe, jelikož jsem všechen Clavin sežral. Tak se první poločas hrál s míči hostů, do druhé půle se nastoupilo s míči našemi.

V 16. minutě to bylo 0:1. Přišla kolmice od jednoho z hostujících středopolařů, v samostatném nájezdu si s gólmanem Kopeckým poradil zkušený Martin Limanovský a střelou k tyči po levé ruce gólmana otevřel účet zápasu. O offsid jít nemohlo, neboť jeden z vyškovských defenzivních hráčů akci hostů „posvětil“ svým špatným postavením.
Pravidelně dostáváme góly v rychlém sledu a platilo to i dnes. Tři minuty uplynuly od gólu prvního a penaltový mág z Letovic J. Kopecký lovil míč ze sítě podruhé. Přišel toiž rohový kop hostů a ačkoliv byl Radim Pešek obtěžován dvojmo hráči Vyškova, podařilo se mu hlavou s pomocí levé tyče skórovat – 0:2.
Až do 30. minuty se hra odehrávala především na naší polovině hřiště.
V 31´. vypálil levačkou z hranice vápna nebezpečnou muchomůrku P. Pazdera a gólman hostí poprvé vyzkoušel jaké to je padat do drnovické trávy. Následný rohový kop, jenž byl rychle rozehrán na krátko,  totálně zmastila dvojice J. Daněk + J. Poprik.

Skončila první půle a šlo se do kabin.

V druhém poločase se skoro opakoval scénář prvního dějství. V 61´. Se prosadil hráč z Ostravy Z. Bednář, opět střelou po levé ruce gólmana. 0:3.
Poté si přítomní vyslechnuly, jak zní náraz polyesteru do hliníku ve stokilometrové rychlosti. Bombou do tyče se prezentoval jeden z vítkovických hráčů.
Hosté již nebyly tak nebezpeční, hlídali si poctivě nejen náskok, ale i své nožky, které budou potřebovat v boji o postup do 1. LD.
Na domácí lavičce jsme se skvěle bavili nejen konverzacemi hlavního arbitra pana Libora Sedláčka se všemi aktéry utkání. Chtěl jsem jít do divadla, ale „Sedlo“ mi ušetřil 250,. Za vstupné.
Utkáni tedy skončilo vítězstvím hostí 0:3 a nám nezbývá než jim pogratulovat a popřát šťastnou cestu do vyšší soutěže.

SK ROSTEX VYŠKOV – FC VÍTKOVICE 0:3 (0:2)
Branky: viz výše
ŽK: 0
Rozhodčí: Sedláček Libor – Žádník Jakub, Kulíšek Petr. (To jsou aspoň borci, Langhammere!)
Diváků: 18
MISS utkání: paní Hebertová ( máte to za stovečku:-)   )

SESTAVY: domácí skoro stejná jako vždy, tu už znáte, a na hostující vás stejně nezajímá…


Zvonek zápasu: „Pojď sem, vole!“ – rozkaz v podání hlavního soudce utkání k některému z hráčů hostí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář