Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyškov - Líšeň - doplněný popis utkání

 

SK ROSTEX VYŠKOV – SK LÍŠEŇ 5:2 (3:1)

branky: 23´. Petr ONDRA na 1:0, 31´. Filip NOVOTNÝ na 2:0, 45´. Václav NOVOTNÝ na 3:1, 53´. Tomáš SÁDLÍK na 4:1, 76´. Tomáš SÁDLÍK na 5:2 – 32´. Marek WALLA na 2:1, 71´. Marek WALLA na 4:2

rozhodčí: Jan MACHÁLEK – Antonín HORVÁTH, Antonín NAVRÁTIL

ŽK: 65´. Josef LIČKA (faul), 83´. Filip NOVOTNÝ (simulace na penaltu) – nikdo

diváků: 50


 

hráno ve Vyškově v sobotu 26. března 2011 od 10:15 na vedlejším hřišti v rámci 16. kola divize staršího dorostu sk. „D“


 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV


 

Tomáš HOLÁSEK – Jaroslav HLADÍK, Václav NOVOTNÝ, Radek CHALABALA, Petr ONDRA, Tomáš SÁDLÍK (87´. Jakub KUDÝN), Jakub GALIA, Michal PETŘEK, Filip LUSKA, Filip NOVOTNÝ (89´. David GOTTVALD), Josef LIČKA „K“

Na lavičce byl připraven do brány Ondřej KOSTELKA

trenér: Petr MATULA, asistent: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ, zapisovatelka: Alenka BRADÁČOVÁ


 

SESTAVA SK LÍŠEŇ


 

Martin JURIS – Tomáš KLUSÁK, Martin ŠIKRAL (79´. David HOŠEK), Lukáš VEJMĚLEK, Martin DRŠTKA, Ondřej KOLBABA (59´. Jan ČOUPEK), Tomáš SKLENÁŘ (62´. Lukáš PRAKS), Martin TRÁVNÍČEK, Jan PROCHÁZKA, Marek WALLA, Zdeněk SKLENÁŘ „K“

na lavičce náhradníků bylů do pole připraven Ondřej ŠIDLA, do brány Jan MACHKA

trenér: Michal MACENAUER, asistent: Jaroslav MATOUŠEK, vedoucí: Martin ŠIKRAL


 

 

Po dlouhé zimní přípravě nás čekala zkouška těžší než u tabule Gymnázia J.A.Komenského ve Vyškově. Na vedlejším hřišti měli prověřit připravenost našich hráčů borci z SK Líšeň.

Vrásky realizačnímu týmu dělaly ztráty v lidech – Bačovský, Grepl, Musil, Gottvald (ten nastoupil se strženým nehtem na poslední minuty).

 

Po několika desítkách sekund hry se po nahrávce V. Novotného dostal M. Petřek, střelu si hostující gólman v klidu chytil. Vzápětí na druhé straně napnul nepovedenou střelou ochrannou sít Marek Walla.

Do 20. minuty se hra odehrávala vesměs ve středu pole, na gólmany Holáska a Jurise sem tam letěla nevýrazná střela. V náznaku velké šance se po nahrávce od levé lajny mohl dostat Petr Ondra, bohužel se od něj míč při zpracování odrazil jako od desky, Juris výběhem a lapením míče líšeňské uklidnil.

Největší šanci připravil centrem od praporku Jakub Galia, Josef Lička míč hlavou napálil do břevna, míč se odrazil od horní části branky pár centimetrů od brankové čáry!

Brankově se domácí prosadili po 23. minutě – s trochou štětstí se trefil přízemní střelou Petr Ondra = 1:0.

Další šance vzápětí. Tomáš Sádlík nedokázal napodobit Ondru a pohrdnul navýšením skóre.

O dvě branky jsme vedli ve 31´., Filip Novotný obehrál beka hostí a nedal svu střelou Jurisovi šanci.

Nemohli jsme si ovšem vedení o dva góly vychutnávat dlouho, poněvadž se líšeňští po pravé straně centrem dostali k naší bráně, míč si na „16“ přivlastnil Marek Walla. Všichni čekali dostoupení naším hráče, ale tomu bylo zhnilo udělat tři kroky, proto si nejlepší hráč Líšně mohl těžší balon zpracovat k obrazu svému a střelou do horní části u levé tyče zkorigoval skóre – 2:1.

Posléze putoval balon po ose Galia-Petřek-Sádlík, pozoná obrana hostů odvrátila naši hrozbu.

Dvoubrankové vedení se stejně do poločasu vrátilo na naši stranu, minutu před poločasem zužitkoval Lička balon od Galii nahrávkou na V. Novotného, ten prostřelil Jurise potřetí – 3:1.

 

Druhý poločas začal šancí Vyškova, Galiova šleha skončila mimo. Ne tak pokus Tomáše Sádlíka, jenž rozdradostnil vyškovany počtvrté – 4:1.

Pasáž od 53. do 60. minuty by se dala nazvat „přesýpací hodiny“, neboť se hra přelévala od jedné branky k druhé a hned rychle zpátky...

Ze stereotypu vytrhnul všechny přítomné Josef Lička nepěkným zákrokem, za nějž poprávu uviděl z rukou sudího Machálka žlutou kartu.

Ze série rohů jsme vůbec nic neměli, leda platonickou radost, když jsme pozorovali hlavičkujícího Filipa Lusku. Trajektrorie letu krásná, bohužel o pár centimetrů mimo šibenici.

Soupeř snížil na 4:2 v 71. minutě, když jsme prohráli hlavičkový souboj, z čehož participoval Marek Walla svou druhou brankou v zápase.

Mladík v sestavě domácí Jaroslav Hladík vyjma toho, že solidně vymotával naráz i tři hráče hostů si vyzkoušel střelbu, škoda, že jeho střelu zastavila až pravá tyč.

V 75. minutě v „16“ Líšně točil film „Jako pytel hoven“ Filip Novotný, filmový kritik Machálek nahraný pád ocenil žluticí.

Prázdná brána hleděla na Tomáše Sádlíka po jeho kličce Jurisovi, míč přeťal popáté brankovou čáru ve správném prostoru – 5:2.

 

První zkouška dopadla na výbornou, druhá zkouška je natermínovaná na sobotu 2. 4. 2011 v Břeclavi, kde bude parta kolem Adriana Segunda chtít překazit úspěšné zkouškové období vyškovského dorostu. Vzhledem k prohře Břeclavi ve Veselí nad Moravou (2:1) se dá očekávat, že břeclavští budou chtít dorost Vyškova zničit.

 

Myšlenky Alenky Bradáčové rozšířil a přepsal Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář