Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vymetená pavučina Filipem Novotným

25. 10. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV „B“AFK TIŠNOV 4:1 (2:1)

branky:  Leoš HOLÁSEK na 1:1, Filip NOVOTNÝ na 2:1, Filip Novotný na 3:1, Tomáš SÁDLÍK na 4:1 – Tomáš Smolík na 1:0

ŽK: Václav Novotný (řeči)

rozhodčí:  Daniel MAREK

diváků: 20

 

hráno v sobotu 24. října od 10:00 na vedlejším hřišti ve Vyškově v rámci 11. (10. hraného) kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JmKFS

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Marek SPÁČIL – Václav NOVOTNÝ, Filip LUSKA, Milan ADAMEC, Radek CHALABALA – Michal PETŘEK „K“, David GOTTVALD, Leoš HOLÁSEK (Lukáš MRNUŠTÍK), Petr ONDRA – Filip NOVOTNÝ, Tomáš SÁDLÍK  

trenér: Richard GOTTVALD, asistenti rozhodčího: pánové S&S – Spáčil & Sádlík

 

SESTAVA AFK TIŠNOV

 

Tomáš KYJOVSKÝ (r. 1993) – Petr HALUZA (r. 1994), Roman VÍT (r. 1992), Jakub PANOVSKÝ (r. 1994), Tomáš MÍČÁNEK (r. 1994), Pavel ŠPAČEK (r. 1992), Tomáš SMOLÍK (r. 1992), Michal HIMMER(r. 1994), Martin FLAMICH (r. 1993), Lukáš PULGRET(r. 1994), Vlastislav SOJKA (r. 1992)

 

Po doslova zpackaném minulém utkání v Letonicích chtěl rezervní tým dorostenců napravit své zaváhání. Hráči byli na stadionu už v ranních hodinách a po několika minutách to vypadalo, že nebudou mít žádného soupeře, tak se šli dívat na své kolegy ze starších žáků. Došlo i na předzápasový chaos, když nedorazil kustod týmu. Nakonec se vše bez problému vyřešilo i hráči Tišnova dorazili a mohlo se začít s několika minutovým zpožděním. Tišnovští k zápasu nastoupili v kostkovaných, bílo-modrých dresech a modrém spodku. Domácí se v dresech moc neodlišovali a nastoupili v bílo-červené kombinaci a červených kraťasých a stulpnách.

 

Ze začátku utkání to vypadalo, že hráči z Tišnova budou mít převahu nad Vyškovem. Zhruba po pěti minutách se hra vyrovnala. Hra Tišnova z 90-ti% šla přes nejlepšího střelce soupeře Martina Flamicha. Ten vyslal několik projektylů ze své levé nohy, končící mimo bránu, v rukavicích Spáčila, či na pozorné obraně. Flamicha také skvěle vyřazoval ze hry dobře hrající V. Novotný. Přibližně kolem 10. minuty přišel okamžik, který se vyškovským příznivcům nejspíše moc nelíbil. Adamec dával míč na levého halva Ondru. Čekajícího záložníka předběhl tišnovský hráč a Ondra zůstal na své oblíbené roznožce. Pas z levé strany si stopnul vysoký útočník Smolík, který razantní střelou prostřelil golmana Spáčila – 0:1. Ihned po inkasovaném gólu slyšel výčitky za roznožku Ondra od pravého beka V. Novotného. Budíček v podobě gólu se u hráčů Vyškova konal! Za 15 minut na to prošel pravou lajnou řízný bek V. Novotný a naservíroval do vápna míč Holáskovi, který Kyjovského prostřelil mezi nohy - 1:1. Celý zápas mohli diváci vidět tvrdou hru fotbalistů z Tišnova, ale také nespokojenost vyškovských hráčů z verdikty mladého sudího Daniela Marka. Sudí dal jedinou kartu v zápase V. Novotnému právě za řeči. Kotníky domácích hráčů byly hodně okopány. Z faulu na svoji osobu těžil Filip Novotný 2 minuty před koncem prvého poločasu. Filip si postavil míč na přímý kop z 20-ti metrů a nekompromisní ránou k tyči po levé ruce Kyjovského otočil vedení na stranu Vyškova – 2:1.

V poločasové pauze k žádné změně nedošlo.

 

Druhý poločas začal aktivněji domácí celek. Po 10-ti minutách došlo i ke střídání. Na hřiště se dostal lasičák z Hoštic Lukáš Mrnuštík, který nahradil stčelce prvního gólu Vyškova Leoše Holáska. Moment, který by okukoval přední příčky v soutěži Gól týdne, troufám si říct i Gól roku. Z 30-ti metrů napřáhl Filip Novotný. Balón zaplaval a k překvapení všem dotyčných skončila střela v bráně, dokonce vymetla šibenici Kyjovského svatyně – 3:1. Poté se hra přelévala ze strany na stranu. Rady trenéra Gottvalda, nemít míč dlouho na nohách, hráči nevyslechly a tak dostávali nakopáváno i ve druhém poločase. Hráči Tišnova obstřelovali bránu Spačila, ale žádná střela neměla iniciály nebezpečná. Všechno lítalo nad a vedle brány, nebo si s tím poradil Spáčil, předvádějící mnohem kvalitnější výkon, než minulý týden. Jeden pokus o navýšení skóre si vzal na svědomí nejlepší střelec utkání Filip Novotný. Centr zakončil nůžkami, kterými otřel míč o břevno. Nakonec se diváci dočkali ještě jednoho gólu v podání Tomáše Sádlíka. Centr do vápna usměrnil netradičním způsobem, a to sice patičkou – 4:1. Na posledních 10 minut se obrana stáhla na tři obránce ve složení Adamec-Luska-Chalabala a z pravého beka V. Novotného se stal útočník.

Tahle rošáda v rozestavení na 3-4-3 nepřinesla žádnou změnu stavu  a po dvou minutovém nastavení odpískal sudí Marek konec zápasu. 3 body se tedy nikam nestěhovali a po třech zápasech, ve kterých jsme dvakrát prohráli a jednou remízovali zůstali na jihu Moravy ve Vyškově. Příští týden se záložní tým dorostenců vydá na nejdelší cestu v 1. třídě sk. A. V sobotu 30. října 2010 v 12:15 sehraje vyškovské „B“ dorostu utkání v Kunštátu.

 

Zpracoval: Milan ADAMEC

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář