Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výhra nad Bystrcí

14. 6. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV – FC DOSTA BYSTRC 1:0 (0:0)

branka: 61´. Martin GREPL

ŽK: 68´. Martin GREPL (nesportovní chování) – 71´. Marek CVINGRÁF (faul na Grepla)

rozhodčí: Petr CALETKA – David HROMEK, Josef KUČERA

diváků: 50

 

hráno na hlavním hřišti stadionu Za parkem ve Vyškově v neděli 13. června 2010 od 10:15 v rámci 15. (26. hraného) kola dorostenecké divize sk. „D“

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Patrik PAZDERA, Ondřej KRÁL „K“, Filip LUSKA, Václav NOVOTNÝ – Martin GREPL (87´. Petr ONDRA), David GOTTVALD, Ondřej BAČOVSKÝ (35´. Miroslav MATOUŠEK), Pavel ORBÁN – Jakub POPRIK, Filip NOVOTNÝ (88´. Jan MÜLLER)

na lavičce byl připraven do pole Radek CHALABALA, do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, asistent: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA FC DOSTA BYSTRC

 

Ondřej SEDLÁK – Michal ROHOVSKÝ, Adam REITORAL, Jan GESCHWANTNER, Marek CVINGRÁF – Roman KARÁSEK, David HRŮZA „K“ (78´. Jan MATOUŠEK), Jiří ŠEVELA, Jiří VALA – David KOVÁŘ, Michal KRATOCHVÍL

od 78. minuty kapitánem týmu Jan GESCHWANTNER

na lavičce byli připraveni do pole Jan VEJMĚLKA a Jakub CHOVAN, do brány Martin JURIS

trenér: Radmil KOVÁŘ, vedoucí: Richard RŮŽIČKA

 

Trenéru Petru Matulovi se do Zápisu o utkání vrátili rafťáci Miroslav Matoušek s Ondřejem Bačovským. Kdyby Bačovský věděl, jak pro něj zápas dopadne, raději by zůstal na rande s jistou sedmikráskou...

Naopak musel kouč Matula oželet absenci Jakuba Galii, jenž alespoň vzorně zasednul na tribunu a ve společnosti krásných dívek sledoval dorosteneckou derniéru čtyřlístku Ondřej Král (Mišpulín), Pavel Orbán (Bobík), Jakub Poprik (Fifinka) a Patrik Pazdera (na jméno toho Kryšpína si nevzpomenu)

V sobotu si udělali radost někteří hráči domácího celku futsalovým vítězstvím v Bučovicích, stejná povinnost na ně čekala i v neděli.

Radost v sobotu měl i kapitán týmu Dosty David Hrůza, jenž naskočil na posledních dvacet minut v utkání MSFL Bystrc – Břeclav (0:3). Při každé příležitosti neopomněl arogantně připomenout tento fakt svým protihráčů, nejčastěji se terčem namyšlenosti obtloustlého kapitána hostů daleko úspěšnější účastník Nike Wanted Campu 2010 v Praze Václav Novotný.

Zápas se navzdory sobotní večerní bouřce odehrál na „hlavasu“. Na hřišti se ráno povalovalo značné množství větví a listí. Uklízecí práce si vzal na starost kustod klubu Vítězslav Weiter.

 

V.I.P. Návštěvou se stala nestálá návštěvnice dorosteneckých zápasů, hvězda z fotek MF Dnes, jistá paní Novotná. Po zvěřejnění jejího brodění se rozvodněnými ulicemi Slavkova se paní Novotné zalíbila barva fráčku hastrmana, ve slušivém zeleném tričku se dostavila i v neděli na nás zápas.

 

Po 240 sekundách hry zahrávali hosté rohový kop, centr našel hlavu útočníka Michala Kratochvíla, jenž se zachoval jako bek Vyškova a balon vzorně vyhlavičkoval ven z našeho velkého vápna.

Odpovědí domácích byl centr Jakuba Poprika z pravé strany, gólman Ondřej Sedlák balon v pádu vyrazil k nohám Ondřeje Bačovského. Ten nebyl schopen trefit odkrytější část brány, balon napálil do popadaných hráčů na úrovni penaltového puntíku.

Další centr Poprika tentokráte Ondřej Sedlák efektní robinzonádou chytil, tribuna tleská.

Rychlé nohy musel zaměstnat Sedlák při výběhu proti Filipu Novotnému, souboj kdo s koho vyhrál nejlepší hráč hostů, balon ukopnul před naším forvardem. Míč odpálený Sedlákem přistál na naše kopačky, opět jsme se pokusili atakovat bránu Dosty, vyjma rohového kopu z obléhání nebylo nic. Roh se nám nepovedl, tribuna šumí lehkým zklamáním.

Nádhernou nahrávku ukázal Filip Novotný na Jakuba Poprika v 16. minutě. Rychlonohý Poprik trtal na bránu zelených, zezadu jej stíhal bek Adam Reitoral. Ač tísněn, dokázal Poprik vystřelit, jeho křižná střela se od levé tyče odrazila k brankáři Sedlákovi, ten balon chytil. To bylo sakrů, nejen z tribuny...

Ke střele se osmělil i středopolař David Gottvald, ránu zblokoval bránící hráč na roh, centr od praporku Filipa Novotného přistál na čele Jana Geschwantnera, míč končí na středu hřiště.

Hrůzný centr kopnul kapitán hostů Davd Hrůza z trestného kopu od levé lajny, s odvrácením nebylo potíží, stopky ukazovaly půlku půlky.

Daleko lepší centr posílal do blízkosti Holáskových tří tyčí Michal Kratochvíl, Václav Novotný ve výskoku odvrátil na rohový kop. Roh kopal Adam Reitoral, z vápna jsme balon dostali pryč, hosté ale i nadále obléhali naši půlku hřiště do doby, než by zfaulován Ondřej Bačovský. Po odporném prošlapu kotníku musel být vystřídán, na plac vyběhnul místo něj jeho spolurafťák Miroslav Matoušek.

Poprikovu střelu v 38. minutě tečoval jeden z bystrckých, balon opět skončil na tyči, nyní se ale odrazil ven z hřiště, domácí tak kopali roh. Centr F. Novotného prodloužil pěstí Ondřej Sedlák do zámezí na druhé ofenzivní straně.

Nadějná střela Filipa Novotného ve 40. minutě letěla dva metry vedle levé tyče.

Na druhé straně sudí Petr Caletka posoudil skluz Ondřeje Krále jako faul, trestný kop z velice zajímavého místa měli k dobru zelení, Adam Reitoral z dvaceti metrů pouze trefil zeď.

 

Ve druhém poločase se opět projevovala největší slabina týmu: proměňování šancí.

 

Hosté nechtěli zůstat pozadu v pálení „loženek“, v 55. minutě Michal Kratochvíl pouze nastŕelil Tomáše Holáska. Odražený balon místo rychlého odpálení minimálně na zahrádku přilehlé hospůdky U hrocha zkoušel fotbalově vyvážet Miroslav Matoušek. Samozřejmě o balon přišel, další centr Dosty Bystrc sražen na rohový kop. Centr z něj dokázal pěstmi konečně daleko od brány vyrazit gólman Tomáš Holásek.

Po faulu na půlící čáře zahrával standartku Ondřej Král, jeho nákop doletěl nikým netečován až do koše gólmana Sedláka, plynula 56. minuta.

 

Prolomení gólového trápení přišlo na program v 61. minutě. Filip Novotný hlavou vrátil zpět na Martina Grepla, nárt halva Grepla našel pro žlutý balon tu správnou cestu do sítě - 1:0.

Nejvíce se trápil s koncovkou Filip Novotný, demonstrativní příklad se odehrál v 66. minutě. Chytrý lob překonal gólmana Sedláka, jemuž vypomohl obránce bystrckých od druhé inkasované branky.

Pokus z přímého kopu narval do zdi kapitán Vyškova O. Král, zahrávání předcházel faul na Jakuba Poprika.

Velmi nepovedenou střelou se prezentoval Michal Kratochvíl, balon letěl 20 metrů vedle. Titul „Střelecké nemehlo dne“ ale forvard hostí nezískal, poněvadž v prvním poločase se po střele Václava Novotného z levé strany vhazoval aut na straně pravé.

Branku Filip Novotný přece jen vstřelil, dorážel odražený balon od břevna po Poprikově střele. V době střely Jakuba Poprika stál za obrannou linií, proto branka neplatila.

 

Vyškovští tedy zvítězili nejtěsnější rozdílem nad jistým sestupujícím do Krajského přeboru dorostu JmKFS.

 

Nejlepší defenziva v soutěži byla nepokořena, po prohře Třebíče v Bohunicích 4:2 jsme tak skončili soutěž s 24-mi inkasovanými brankami. Druhá nejlepší obrana soutěže je právě ta Třebíčská, inkasovali 30x. Do MSDL postupuje Třebíč, jelikož měli nejlepší útok (74 branek a 60 dosažených bodů).

Starší dorostenci Vyškova se mohou pyšnit bilancí z této sezony 11 výher, 7 remíz, 8 proher, skóre 32:24 a 40 získaných bodů, což stačí na 5. místo ze 14-ti účastníků divize dorostu.

Po totálně zpackaném úvodu soutěže jde o dobré umístění, v případě udržení kádru, mimo povinných věkových odchodů, si troufám tvrdit, že se v sezoně 2010/2011 budeme prát s Břeclaví o postup.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dyž už jsme u toho

(Jesper, 14. 6. 2010 22:49)

Když už jsme u toho,chtěl bych říct Jiřímu Valovi ať se přihlásí na kurz herectví,jeho keci na hřišti se totiž nedají poslouchat!

Gratulace!!!

(Vincek, 14. 6. 2010 21:22)

Tímto bych chtěl pogratulovat Davidu Hrůzovi že HRAJE MSFL...opakuji HRAJE MSFL a nejvyšší soutěž ve futsalu!! OPRAVDU MOC GRATULIJI K SESTUPU určitě si i nadále budeš vydělávat fotbalem ;) :-*