Jdi na obsah Jdi na menu
 


ulička na uličníka

6. 9. 2010

FC VIKTORIA OTROKOVICE – SK ROSTEX VYŠKOV 1:1 (1:1)

branky: 25´. na 1:1 Jakub JURÁŇ – 19´. na 0:1 Filip NOVOTNÝ

ŽK: 52´. Tomáš FRYDRYCH, 58´. Jiří KAŠPAR – 57´. Filip NOVOTNÝ

rozhodčí: Jiří CHRAMCOV – Josef DOSTÁLEK, Jan HOUDEK

diváků: 50

 

hráno v sobotu 4. září 2010 od 10:15 na trávě stadionu v Otrokovicích (Zlínská ulice) v rámci 4. kola divize staršího dorostu 2010/2011

 

SESTAVA FC VIKTORIA OTROKOVICE

 

Jakub KLEIN – Jakub GRUBER, Jakub JURÁŇ „K“, Tomáš TUROŇ, Petr KARMAZIN – Daniel ŠKÁREK (46´. Petr MATOUŠEK), Tomáš FRYDRYCH, Marek DUDA (75´. Milan STUCHLÍK), Tomáš KOZEL – Rostislav SLOBODIAN, Jiří KAŠPAR (86´. Petr VOTAVA)

na lavičce byl připraven do pole Oldřich SVOZIL

trenér: Tomáš STÝSKAL, vedoucí: MUDr. Jan ŠEVČÍK, masér: Stanislav JAVOŘÍK

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Martin GREPL, Josef LIČKA „K“, Radek CHALABALA, Filip LUSKA – Michal PETŘEK (86´. František ŠPRTA), David GOTTVALD, Ondřej BAČOVSKÝ, Tomáš HRADIL – Tomáš SÁDLÍK (84´. Jakub KUDÝN), Filip NOVOTNÝ

na lavičce byl připraven do pole Jaroslav HLADÍK, do brány Ondřej KOSTELKA

trenéři: Petr MATULA a Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

V sychravém čase sobotního dopoledne se vedle autobazaru AAA uskutečnila na těžkém měkkém terénu bitva týmu s bilancí 0-2-1.

Trenéři Vyškova k dispozici neměli duo oteplených beků V. Novotný+M.Matoušek. Horečky jsou v tomto období raz dva.. Po zápase nebylo do zpěvu více hráčům (kotníky Grepla a Petřeka, teplota Ličky aj.), opravdu by mne zajímalo, kde vezmeme hráče na další utkání doma s „B“ Kroměříže.

Soudcování zápasu svěřeno zkušenému sudímu z MSFL Jiřímu Chramcovovi, pod nímž starší dorost Vyškova nikdy nevyhrál (podzim 2007 v MSDL Zlín-VY 4:1, jaro 2010v divizi nevím s kým 0:0).

 

Ačkoliv odcestovala vyškovská výprava oslabena o několik hráčů, tak to byli hosté, kdo diktoval tempo hry v půlce půlky. Již ve čtvrté minutě střílel Radek Chalabala, čapař Viktorky Klein stál ve správných místech a míč vyrazil, dorážející Tomáš Sádlík se na nic velkého nezmohl.

O minutu a půl později vybojoval rohový kop Martin Grepl, centr Filipa Novotného našel čelo domácího stopera Tomáše Turoně, odhlavičkovaný míč na „16“ zpracoval Tomáš Sádlík, bohužel se s míčem laskal příliš dlouho, nevystřelil a náhradní variantou byla nahrávka do levého křídla, z nějž doletěl centr na hlavu kapitána Vyškova Josefa Ličky, balon skončil mimo 3 tyče.

Symbolickou tečku za naší ofenzivní snahou úvodních minut zápasu udělal Tomáš Hradil nepřesnou střelou z 20-ti metrů mimo.

Mimo bránu mířil i při prvním střeleckém pokusu domácí kapitán Jakub Juráň, míč napálil z pětadvaceti metrů v 16. minutě.

Gól si zakřičeli hosté v 19. minutě, luxusní ulička (skoro jako Champ´Elysse) Tomáše Hradila Filipu Novotnému, forvard vyškovských udělal kličku gólmanu Kleinovi a již v dost těžké pozici poslal balon do prázdné brány – 0:1.

Domácí si nenechali nic líbit, hnali se vzorně za vyrovnáním. Centr z levé strany odvracel Filip Luska na rohový kop, balon vyletěl z areálu a ohrožoval dopravu na tepně Otrokovice-Zlín.

Centr se domácím povedl náramně, míč z čela Jakuba Juráně skočil u levé tyče Holáskovy svatyně – 1:1. Kouč Matula v tento moment proklínal nedůsledně bránící hráče, hlavičkující kapitán Juráň byl na malém vápně sám jak stará panna v květnu na lavečce v parku.

Po půlhodině hry se uvolnil Tomáš Hradil, míč neměl střeleckou polohu, proto pokus bodlem, po patnáctimetrové cestě se balon ocitnul za brankovou čarou mimo tři tyče Kleina.

Pozornost Holáska vyzkoušel Slobodian ranou z pětadvaceti metrů, opět mimo výseč...

Přes Radka Chalabalu se neprosadil Daniel Škárek, bek Vyškova jej nepustil blíže k bráně jen za cenu rohového kopu, z nějž nebezpečno nebylo.

Výborně zapracoval v pravém křídle Jakub Gruber, nahrál Marku Dudovi, nebezpečná střela jen kouskem minula železnou tyč.

Tlak domácího mužstva gradoval, nejkrásnější scénku sobotního zápasu vymysleli domácí ve 40. minutě, pro domácí byla bohužel snaha na čtvtečním tréniku oceněna jen tyčí: výborně zahraný rohový kop z levé strany, balon po zemi na půlkruh velkého vápna, tam čekal s napřaženou pravačkou Tomáš Frydrych, jeho bomba mohutně břinkla do tyče! Před odraženým balonem se raději jeden z domácích hráčů na malém vápně ohnul, míč měl dostatečnou razanci i při odrazu od tyče.

Ihned se hra přesunula před Kleina, Tomáš Hradil nesešteloval mířidla správně, balon opět skončil v mokré vysoké trávě za Klienovou brankou.

Daleko lepší střelu Hradil předvedl ve 43. minutě, míč z cca 18-ti metrů pravým nártem na Kleina, který balon letící do středu brány pod břevno nadvakrát spacifikoval.

 

O poločase nechal domácí kouč v kabině Daniela Škárka kvůli bolavém kotníku, nastoupil místo něj Petr Matoušek.

 

Úsek 46´. - 60´. minuta by se dal nazvat Žlutý, neboť v této pasáži byly uděleny všechny žluté karty v duelu: na půlící čáře stáhnul Hradila Tomáš Frydrych v 52. minutě; v 57. minutě domácího hráče zezadu stáhnul k zemi Filip Novotný a v 58. minutě uviděl Kašpar žlutou za jeho snahu přibrzdit rychlé rozehrání Vyškova (nedodržení 915 cm od míče).

Do Žlutého úseku se vtěsnaly i dva ataky na vyškovskou bránu. Nejprve v 55. minutě musel Holásek vleže vyrážet napříjemnou střelu k levé tyči, roh přetaženým centrem našel na zadní (pravé) tyči hlavu domácího hráče, při tomto rohu si vybral Holásek slabší chvilku, když cnetr podběhnul, jistému gólu zabránil Radek Chalabala, když balon neomylně směřující do sítě vyhlavičkoval ven!

Druhý pokus domácích v 58. minutě již tak nebezpečný nebyl, ale dobře nám po těle nebylo. Nepovedený centr Marka Dudy z levé strany se všelijak snášel na naši bránu, ze zkresleného pohledu ze střídačky to vypadalo, že Holáska balon přelétne a zapadne k pravé tyči, naštěstí balon bránu minul, oddechli jsme si.

Po 62 minutách hry trestný kop Radka Chalabaly vyzval k hlavičkovému pokusu Ondřeje Bačovského, na zadní tyči blonďatá ofina vyprodukovala slabou a nepřesnou hlavičku.

Velká šance se v 69. minutě rýsovala před Tomášem Sádlíkem, výběh domácího brankáře Kleina se ukázalo jako správná volba, neboť v souboji o míč mimo „16“ dokázal Sádlíka natolik „vykolejitů, že maličký forvard nebyl schopný zakončit a o míč přišel.

Do konce zápasu otrokovická brána ještě 2x v ohrožení: nejprve se balon po ode Sádlík-Hradil dostal na hranici velkého vápna v palebné pozici k Michalu Petřekovi, v záklonu nártem přestřelil. Kdyby tak zkusil utaženou placírkou trefit šibenici....

V poslední minutě náhradník František Šprta vně „16“ zbrkle napálil levačkou balon zcela mimo mísu, ačkoliv nebyl nikým atakován a měl čas si balon připravit na svou silnější pravou nohu.

 

Z Otrokovic si odvážíme upocený bod a nesouhlasím s názorem některých lidí, že jsme měli vyhrát rozdílem třídy. Na vyložené šance nás domácí přehráli 3:1.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář