Jdi na obsah Jdi na menu
 


Újezd u Brna - Vyškov B 4:1 (3:1)

10. 10. 2009

ÚJEZD u BRNA – SK ROSTEX VYŠKOV „B“ 4:1 (3:1)

branky: 12´. - 1:0 Jakub BUKÁČEK z penalty, 21´. - 1:1 Marek SPÁČIL, 33´. - Jakub BUKÁČEK, 42´. - 3:1 Václav MALEŇÁK, 70´. - 4:1 Václav MALEŇÁK

ŽK: nikdo – Jakub KOPECKÝ (12´. za faul)

rozhodčí: CIBULÁK Josef (Brno)

diváků: 23

 

hráno v sobotu 10. 10.2009 od 11:30 na trávě v Újezdu u Brna v rámci 10. kola 1. třídy dorostu JMKfS.

 

SESTAVY:

 

ÚJEZD u BRNA

 

Lukáš VESELÝ (r. 1992) – Petr KALVODA (r. 1992), Martin KOZÁK „K“ (r. 1993), Zdeněk RAFAJ (r. 1994), Jaroslav KRAUS (r. 1992) – Tomáš DOBROVOLNÝ (r. 1992), Petr FIALA (r. 1993), Miloš ZAPLETAL (r. 1992) /72´. Lukáš ONDRA (r. 1992)/, Michal AMPAPA (r. 1992) – Václav MALEŇÁK (r. 1993), Jakub BUKÁČEK (r. 1992) /87´. Lukáš FRAJ (r. 1994)/

na lavičce byli připraveni Lukáš VARGA (r. 1994), Ondřej MÁCA (r. 1991)

vedoucí: Miloš ONDRA

 

SK ROSTEX VYŠKOV „B“

 

Jakub KOPECKÝ – Lukáš VRBKA (66´. Lukáš KUČÍRKA), Milan ADAMEC, Martin SURALA „K“, Jan BRADÁČ – Milan TUTTER, Karel RESNER, Ondřej KLIMEK, Dominik URBANČOK – Lukáš JEŘÁBEK, Marek SPÁČIL

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ

fotogalerie je na odkazu: (foto Petr Uhlíř)

http://www.vyskov-mladsidorost.estranky.cz/fotoalbum/ze-zapasu/b-tym-v-ujezdu

Na venkovní utkání 1. třídy dorostu se vypravila tři auta ošklivém čase, kdy provazce deště bičovaly celou cestu. Za odměnu na nás čekal obstojný pažit stadionku v Újezdu.

Zdejší lidé na nás působili velmi mile, řekl bych, že se k nám chovali nejlépe ze všech míst, kam jsme zavítali s „B“ týmem dorostu během jeho dvouletého působení v této soutěži.

Vyjma incidentu s naraženou spodní čelistí Marka Spáčila se celé utkání odehrálo bez nějakých problémů.

Tým Vyškova do Újezdu dorazil bez Libora Chudého tvrdě sabotujícího toto utkání.

VIP divákem utkání byl bývalý ligový forvard Marcel Cupák /Brno, Sigma, Drnovice/, který před zápasem bruskou dolaďoval třísky na lavičkách pro diváky. Dobrá práce, Marceli!

 

První rohový kop utkání kopali domácí, bez využití. První šanci zápasu si vytvořili také domácí hráči. Hosté se na půlku Újezdu podívali v úvodních dvaceti minutách jen sporadicky, tempo hry diktoval zelený soubor domácích. Za zmínku z ofenzivní snahy hostů stojí snad jen dva centry levého křídla Dominika Urbančoka, které byly přatažené, proto domácí drželi čisté konto i po těchto dvou náznacích ohrožení branky.

Čisté konto Vyškova „koupilo“ první flek ve 12. minutě: Vrbka špatně řešil situaci cca 35 metrů od brány Kopeckého, díky presinku domácího záložníka o balon přišel, halv domácích si balon píchnul směrem k brance. Strážce brány Vyškova Kopecký vyběhnul a tohoto agilního hráče „sundal“. V ruce sudího Cibuláka se objevila žlutá karta pro Kopeckého, domácí kopali penaltu, kterou se štěstím proměnil Jakub Bukáček. Míč z 11 yardů letěl na levou ruku brankáře, který si na balon sáhnul, vyrazit jej nedokázal. Svou frustraci demonstroval Kopecký kopnutím balon do krásné šibenice a mlácením dlaněmi do újezdského pažitu.

Ve 21. minutě bylo díky útočníkovi Spáčilovi vyrovnáno. Po sérii nepřesností na straně domácích se balon ke Spáčilovi dostal nahrávkou Jeřábka, Spáčil balon dostal do sítě křižnou střelou. Domácím se vedení vrátilo do moci v minutě let Krista: Po nákopu poslal Bukáček zasekávačkou na párky beka hostů Vrbku a střelou po zemi na bližší tyč překonal Kopeckého – 2:1.

Uklidnění všech domácích nastalo ve 42. minutě zásluhou Václava Maleňáka. Po propadu levého beka Adamce nahrál Fiala před bránu Maleňákovi, balon zahrál Kopeckému houslovou sonátu E-dur a domácí se radovali potřetí.

 

Do druhé půle poslali oba trenéři totožné jedenáctky, které odcházely do kabin na konci půle první. A opět si domácí vytvořili mírnou územní převahu, jen kvůli nepřesné mušce domácích se rozdíl v brankách nenavyšoval. Hosté v obraně předváděli sem tam velmi zajímavé a zábavné kousky, nejlepší bylo Adamcovo bránění na čtyřech.

Útočná síla hostů z Vyškova měla velmi chatrný stav, domácí gólman Veselý prostál většinu z úvodních dvaceti minut na velkém vápně. Za druhý poločas hosté kopali pouze 4 rohy, ze kterých nevytěžili vůbec nic.

Poslední, čtvrtý gól si na své konto připsali domácí hráči v 70´. - špatný odkop gólmana Vyškova. Kopeckého přistál na kopačce domácího halva, ten nahrál na volného Václava Maleňáka stojícícho na hraně offsidu. Na této linii se pohyboval zcela sám, proto pro něj nebyl problém umístit balon do brány. Střela na pravou ruku čapaře Vyškova doskotačila do sítě a domácí tak dali definitivní podobu výsledku a 4. branka znamenala imaginární pečeť na 3 body, jenž zcela zaslouženě zůstávají na okrese Brno-venkov.

 

Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář