Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souboj krkavců v rukavicích

 

FC BUČOVICE – SK ROSTEX VYŠKOV „B“ 3:10 (1:2)

branky: 3´. – 0:1 – Martin GREPL, 30´. – 0:2 – Josef LIČKA, 45´. – 1:2 – Zdeněk LAZOR (p), 48´. – 1:3 – Josef LIČKA, 51´. – 1:4 – Filip NOVOTNÝ, 58´. – 2:4 – Josef KROUPA, 63´. – 2:5 – Jan BRADÁČ, 67´. – 2:6 – Dominik URBANČOK, 72´. – 2:7 – Dominik URBANČOK, 82´. – 3:7 – Marek KACHLÍK (p), 85´. 3:8 – David GOTTVALD, 87´. – 3:9 – David GOTTVALD, 90´. 3:10 – Michal JEŘÁBEK

ŽK: 32´. Marek KACHLÍK (šlapák na Josefa Ličku), 37´. Marek HAVRÁNEK (držení za dres Jaroslava Hladíka), 35´. Jan CHADIMA (kecy), 40´. Lukáš VALA (podražení Petra Ondry) – 45´. Václav NOVOTNÝ (faul), 83´. Filip LUSKA (faul)

ČK: 40´. Lukáš VALA (po obdržení ŽK nadávky protihráči) - nikdo

rozhodčí: Antonín HORVÁTH

diváků: 44

 

hráno ve středu 18. května 2011 od 17:00 na trávě stadionu Hájek v Bučovicích v rámci dohrávky 22. kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JmKFS 2010/2011

 

 

SESTAVA FC BUČOVICE

 

Erik HAVRÁNEK – Marek KACHLÍK, Roman JELÍNEK, Patrik VRÁBEL, Marek HAVRÁNEK, Jan CHADIMA (68´. Marek MILAN), Petr KOUDELKA ©, Jozef KROUPA (68´. Jakub KŘIVÁK), Lukáš VALA/40´./, Miroslav NOVÝ, Zdeněk LAZOR

trenér: Zdenek VRÁBEL, vedoucí: Jaromír HAVRÁNEK, asistent: Pavel HANDLÍŘ

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV „B“

 

Šimon VRÁNA – Filip LUSKA, Václav NOVOTNÝ (46´. Martin ŠOUPAL), Radek CHALABALA, Martin GREPL, David GOTTVALD, Josef LIČKA (68´. Michal JEŘÁBEK), Michal PETŘEK ©, Filip NOVOTNÝ (62´. Jan BRADÁČ), Petr ONDRA (46´. Dominik URBANČOK), Jaroslav HLADÍK

trenér: Richard GOTTVALD, asistent: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

 

 

Na středeční podvečer se v nedělním ošklivém odpoledni domluvila dohrávka dorostenecké 1.třídy. Počasí v pozdním středečním odpoledni by jistě nejednoho umělce inspirovalo k napsání nějaké té básně, či malbě krajiny pod blankytnou oblohou, přes níž se tu a tam proletěl ptáček zpěváček. Hrát se v neděli, mohla se psát kopie na Květy zla od prokletého francouze Charlese Baudelaira .

Nu, dosti fušování se do řemesla pánů Seiferta s Vrchlickým a jiným podobným kalibrům.

 

Do zápasu jsme vstoupili výborně, již ve druhé minutě David Gottvald potáhnul balon, nahrál Josefu Ličkovi, ten si balon nenechal pro sebe, nýbrž jej transportoval Martinu Greplovi a ten už si věděl rady – míč ze dvou metrů propasíroval do brány – 0:1!

Skupina Elán má v repertoáru píseň Ulica, tu taky uviděl Radek Chalabala, přihrál Josefu Ličkovi, který selhal v koncovce a skóre tedy nenavýšil.

Skóre se navýšilo po půlhodince hry: centr Davida Gottvalda na střed brány, číhající Josef Lička si věděl rady – 0:2!

Stoper domácí Kachlík se předvedl ve 32´. hnusně fauloval Ličku a po zásluze viděl žlutou kartu, kdyby to šlo, tak bych mu za tento zákrok udělal kartu barvy popelářů z Respona.

S kartami se roztrhnul pytel, v 35´. včerejší oslavenec Jan Chadima (k sedmnáctinám blahopřejeme!!! ) měl nějakou tu poznámku na muže ve žlutém, proto si žlutou prohlédnul.

Marek Havránek zatahal za dres Jaroslava Hladíka o dvě minuty později a taktéž uviděl kartu žluté barvy. Karetní osmiminutovka Bučovic skončila ve 40´. a když skončila, tak stopka je červená… Lukáš Vala šel do Petra Ondry způsobem pravidly zapovězeným, za což inkasoval žlutou kartu. Asi si myslel, že halv Vyškova simuluje a proto na něj vyjel s nejapnými řečmi doprovázenými nesportovními gesty a už ji měl! Kdyby takto razantně a nekompromisně rozhodovali všichni sudí ve fotbale, tak by se nešvar soustavného kecání minimalizoval!

Imbecilní uvažování předvedli naši beci minutu před poločasem při bránění v levé části defenzívy, z čehož resultoval skluz Radka Chalabaly na jednoho z bučovických a jasná penalta. Tu si s přehledem kopnul domácí hráč nosící příjmení nejlepšího futsalového klubu… - 1:2

Do konce poločasu se stihla udělit žlutá karta i vyškovskému hráči – Václav Novotný nastavil nohu obíhajícímu protihráči, po zásluze byl odměněn kartou. Z následného trestného kopu se domácí neprosadili.

 

O poločasové pauze zůstali v kabině Václav Novotný s Petrem Ondrou, na hřiště vběhnuli Dominik Urbančok a Martin Šoupal.

 

Velmi krásně si 3 minuty po pauze pohrál Josef Lička s Markem Kachlíkem, ihned jsem si vzpomenul na hrátky z římského derby v podání Cafúa s Pavlem Nedvědem, tehdy hrajícího za Lazio Řím. Po několikerém přehození si domácího stopera zakončil Lička volejem z malého vápna přesně do sítě – 1:3.

Josef Lička oplýval aktivitou, jeho aktivitu „odskákal“ opět Kachlík – důraz v napadání stál Kachlíka balon, Lička zpětnou nahrávkou našel někde na hranici velkého vápna F. Novotného, kterému ve skórování pomohla pravá tyč – 1:4!!

Domácí snížili v 58. minutě zásluhou Jozefa Kroupy na 2:4.

Jak se má střídající hráč vypořádat s nabídnutým místem v útoku všem ukázal Jan Bradáč, nahrazující Filipa Novotného – nastoupil v 62´., po půlminutě na hřišti vstřelil branku definitivně trhající rozdíl mezi oběma soky – 2:5!!!

Akce jedním dotekem na levé straně v 67´., kooperace mezi D. Gottvaldem a D. Urbančokem končí vstřelením další branky za záda Havránka. Branku si připsal Dominik Urbančok . 2:6.

Krásný centr z šedesátédeváté minuty Martina Šoupala na haxnu Michal Jeřábka, střela nekončí mezi třemi tyčemi, ale jen na mezi.

Úspěšněji spolupracovala dvojice Gottvald&Urbančok v 71. minutě: Nádherná diagonála od syna kouče, Urbančokovo ukázkové zpracování čelem k bráně s progresivními rysy, krátké vedení míče do vápna, položení si gólmana Havránka a zasunutí do prázdné brány – 2:7!!!

Kolem 77. minuty nás na lavečce začala obtěžovat tzv. hovada, odnesl to kouč Gottvald.

David Gottvald začal čarovat v 82. minutě, výsledkem jeho kouzel byla penalta po ztrátě míče. Marek Kachlík snížil v 82. minutě na 3:7.

Náladu si spravil Gottvald o 180 sekund později, když po akci na pravé lajně zvýšil z bezprostřední blízkosti na 3:8, což neunesli někteří domácí a začali se hádat. Připadal jsem si jako na turecké burze… Zmrazení na euforii kouče Gottvalda přinesla má informace o výši poplatku za 100. vstřelený gól „B“ týmu v této sezoně. Zhubnout o 3 kila během pár sekund je snem každého .

Aby toho neměli domácí málo, tak jsme jim nasypali do brány ještě dva kousky: minutu před koncem na 3:9 se prosadil D.Gottvald, v poslední minutě bylo vyslyšeno přání realizačního týmu Vyškova na zaokrouhlení stavu skóre na deset, Michal Jeřábek běžel sám na bránu domácích a umístěnou přízemní střelou k tyči stanovil výsledek včerejšího krásného podvečera na 3:10.

 

Chtěl bych poděkovat panu Novotnému, jenž si vzal do ruky praporek a celý zápas odmával pod tribunou, odkud na něj sem tam přilétla nadávka.

V souboji krkavců v brankách byl lepší ten vyškovský, za odměnu tady má písničku: http://www.youtube.com/watch?v=u7Q4dD8qp_4

 

Pro osvětu ještě jeden odkaz a to ten, kterak poslal Cafú Nedvěda na párek... http://www.youtube.com/watch?v=HrK4a8WVP88

 

V dalším kole se střetneme doma s nebezpečným týmem FC Medlánky, kde hraje bombarďák Jarůšek. Hraje se doma v neděli 22. 5. 2011 na vedlejším hřišti od 10:00.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář