Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smutní z Veselí

24. 10. 2009

SK ROSTEX VYŠKOV – FC VESELÍ nad MORAVOU 5:0 (2:0)

branky: 36´. Josef LIČKA 1:0, 39´. Miroslav MATOUŠEK 2:0, 54´. Miroslav MATOUŠEK 3:0, 60´. Patrik PAZDERA 4:0, 71´. Josef LIČKA 5:0

bez karet

rozhodčí: krásná Jana ZAPLATILOVÁ – Vlastimil VIRČÍK, Jan MŰLLER

diváků: 30

 

hráno v sobotu 24. října 2009 od 10:15 na vedlejší trávě ve Vyškově v rámci 12. kola dorostenecké divize sk. „D“ starších

 

SESTAVY:

 

SK ROSTEX VYŠKOV

 

Zdeněk BUŠINA – Filip LUSKA, Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Václav NOVOTNÝ – Miroslav MATOUŠEK, Jakub GALIA, Ondřej BAČOVSKÝ (70´. David GOTTVALD), Pavel ORBÁN (82´. Libor CHUDÝ) – Patrik PAZDERA, Lukáš KUBĚNSKÝ (80´. Tomáš SÁDLÍK)

na lavečce byl ještě připraven do brány náhradní brankář Tomáš HOLÁSEK

trenér: Petr MATULA, asistent: Luděk SÁDLÍK, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

FC VESELÍ nad MORAVOU

 

Lukáš MAŇÁK – Jiří SKRÁL (79´. Jan BÍLEK), Pavel BRUMLA (82´. Martin HÁJEK), Bohumil VARDAN, Michal ZAJÍČEK – Libor VÍTEK, Aleš RADMIL, Lukáš KRAHULEC, Lukáš MARCINKA – Jakub ČERNOCH, Jakub PINTERA (60´. Adam VALŠTÝN)

na lavečce byl ještě připraven do brány náhradní brankář Lukáš KUČERA

vedoucí + trenér: Petr BEZOUŠKA

 

Velmi důležité utkání čekalo na dorostence Vyškova v sobotním, na minulé poměry, krásném dopoledni. V týmu domácích chyběl DK potrestaný Jakub Poprik, náhradní brankář Jakub Kopecký, kterého zastoupil na lavečce Tomáš Holásek.

Sympatický trenér Veselí Petr Bezouška si stýskal kvůli absenci 9-ti !!! lidí. Situaci jsem mu vskutku nezáviděl a po zápase jsem jej upřímně litoval, neboť pět nula je výtěr jako na hygieně.

Píšťalky se chopila půvabná slečna z Brna Jana Zaplatilová, která na sebe poutala pozornost všech aktérů jak na hřišti, tak v ochozech. Musím podotknout jednu skutečnost: kam se na ni hrabe Dagmar Damková.

Domácí nastoupili v bílém dresu s modrým spodkem, hosté komplet oranžoví. Francie – Nizozemí...

 

Již ve druhé minutě se po krásném centru po lajně vydal vpřed Miroslav Matoušek, bohužel zahrál rukou a akce skončila.

Domácí hráči měli více ze hry, vinou hromady nepřesností se žádná akce nepodívala do velkého vápna, leda tak centr Galii z trestného kopu od pravé lajny, který skončil půl metru vedle nikým netečován.

První roh utkání se kopal až v 18. minutě: Galiův centr na přední tyči odhlavičkoval Lukáš Marcinka. Roh se kopal i na druhé straně v minutě „voka“, po zásahu Václava Novotného. Krahulcův centr od rohového praporku Bušina vyrazil mimo „16“. Po faulu defenzivního hráče domácích kopali hosté trestný kop, z uctivých cca 29-30 metrů se pokusil Bohumil Vardan napálit balon do sítě. Trefil bránu, kde byl ale nachystaný koš brankáře Bušiny.

V 31´. centroval Lička, Pazdera si jeho centr dokázal zpracovat, překonat gólmana Lukáše Maňáka nedokázal.

Domácí se radovali z vedení v 36. minutě, když se prosadil hlavou po centru z rohu Josef Lička. Adrenalin z radostné události ještě neopustil těla vyškovských a znova se jeho hladina šroubovala nahoru: běžela 39. minuta a domácí zvyšují na 2:0! Miroslav Matoušek se dostal k nahrávce na malém vápně, zkusil vystřelit. Trefil břevno. Dorážka hlavou skončila v síti, ovšem byla již zbytečná, jelikož signalizace praporku AR1 Vlastimila Virčíka mířila již po první trefě k půlící čáře.

Další trestný kop kopali domácí v 41. minutě, za faul na úspěšného reprezentanta na Nike Most Wanted Campu Václava Novotného. Ondřej Král točil balon podobně jako pan Matula pivo (takže výtečně), vysoký gólman Maňák si centr stáhnul a založil rychlou akci, která skončila vypíchnutím balonu Zajíčkovi od Václava Novotného.

 

O poločasové pauze ani jeden z trenérů nesáhnul ke střídání, šlo se tedy rovnou na věc.

 

Na imaginární světelné tabuli svítila 54. minuta, gólman Maňák mi svým zákrokem připomíná jednoho mého kamaráda, jelikož hlavičkový pokus Kuběnského vytáhnul Vaniakovsky, ovšem beci Veselí nechali svého kamaráda s rukavicemi na holičkách, protože nepokryli dobíhajícího Miroslava Matouška, jenž nekompromisní bombou přes celou bránu stanovuje skóre na 3:0.

O dvě minuty později hlavičkoval po Králově centru Lička, bohužel mimo.

Po vstřelení branky na 3:0 aktivita domácích na 5 minut ochabla, hosté se nyní více začínají tlačit dopředu, jejich chvilkový nátlak ke vstřelení branky nevede, poněvadž se do ofenzivní činnosti nezapojovalo více hráčů Veselí. Zdárným příkladem malého počtu v ofenzivě hostí viděla hrstka diváků v 59. minutě – Jakub Pintera zatáhnul balon do polovičního trychtýře, zkoušel nahrávkou kopírující brankovou čáru na úrovni malého vápna najít někoho ze svých spoluhráčů, ale balon našel jen Bušinovy modrobílé Uhlsporty.

Od 60. minuty prohrávali hosté rozdílem čtyř branek, do centru Josefa Ličky se ukázkově položil pilný student angličtiny a biologie Patrik Pazdera, balon křižnou střelou napálil z voleje po pravé ruce gólmana do sítě.

Ostrá střela Lukáše Marcinky ze šedesátéčtvrté minuty letěla mimo. Domácí jsou navýsost spokojeni s výsledkem a kontrolují hru.

Poslední branku zápasu vstřelili domácí synci v 71´., po rohu Galii se vyšrouboval nejvýše Josef Lička a poslal hlavou balon na vzdálenější tyč, tentokráte na levou ruku gólmana Maňáka.

Do konce utkání diváci viděli již jen střelu Galii, která kandiduje na „Hnus roku“ - z dvaceti metrů dvacet metrů nad...

 

Slečna Zaplatilová ukončila utkání po nastavené jedné minutě za jásotu domácích, hostující trenér Bezouška byl velmi smutný.

 

Za předvedený výkon zasluhují naši absolutorium, body je ale potřeba potvrdit ve sváteční datum v duelu s Uherským Brodem. Takže pánové: práce a pokora, žádné čichání mraků !!!

 

připravil: Petr UHLÍŘ

 

P.S.: pokud máte opět nějaké postřehy ze hřiště, hoďte to do komentářů, ať se pobavíme i u počítačů. Díky!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

???????

(já pepino :), 24. 10. 2009 19:56)

kdo jsi ?:-)

Lička

(fanda, 24. 10. 2009 19:11)

Pepino to je střelec ... jen tak dál ...