Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sláva, nazdar výletu…

31. 10. 2011

 V pátek, na oslavu vzniku Československa, jme se vydali na sever Moravy, kde jsme se střetnuli se svými vrstevníky z Třince. Lavečce Třince šéfuje bývalý reprezentant Československa, muž, jenž si vyzkoušel angažmá v španělském Betisu Sevilla – Alois Grussmann.

Do mače nemohli z vyškovské strany nastoupit Martin Šplíchal, Jaroslav Sovka, Josef Lička a Daniel Forro.

Utkání se hrálo na 2 roky staré umělé trávě, která je menších rozměrů.

 

Utkání pro naše barvy nezačalo vůbec špatně, vypracovali jsme si v první desetiminutovce jasnou brankovou příležitost, ovšem koncovka žalostná, proto si Lukáš Buba v brance domácích mohl oddechnout.

Otřepaná fráze „nedáš-dostaneš“ platila ve 13. minutě, když skóre otevřel domácí Radek Hála.

Za dvě minuty vniknul do velkého vápna Třince Jakub Kudýn, zezadu byl sražen kapitánem domácího výběru Jiřím Ciencialou (faul ocenil sudí Lalík žlutou kartou), kopala se penalta na branku domácích ocelářů. K exekuci pokutového kopu se překvapivě postavil Miroslav Hradil a svou lehkovážností připravil tým o vsítěnou branku - brankář Buba balon napodruhé chytil a rovnou mohl rozehrát do otevřené a iritované obrany Vyškova.

Aby nebylo všemu špatnému konec: smolaře podzimní části Lukáše Mrnuštíka doslava sundal balonem jeden z domácích hráčů (ovšem nezaviněně!) a levý halv Vyškova musel s lehkým otřesem mozku střídat, na hřiště vplul Petr Ondra,

V době chystání střídání a péče o zraněného Mrnuštíka domácí dokázali skórovat podruhé, což naše hráče ještě více srazilo k zemi, alespoň co se týče zdravého fotbalového sebevědomí.

Definitivní hřebíček do rakve Vyškova zatlouknula chaotická hra defenzivy i gólmana Holáska, stoper Roman Sedlář hasil nadějnou brankovou situaci Třince za cenu pokutového kopu  a žluté karty – Marek Švábík tak vstřelil svůj druhý, v pořadí již třetí gól zápasu.

 

Do kabin se odcházelo za stavu 3:0

O poločasové pauze se do hráčů pustil trenér mužstva Petr Matula, z podzemí, ve kterém jsou kabiny hostů v Třinci umístěny, šel jeho nespokojený řev slyšet až do VIP místnosti v horním patře…

 

Domácí nastoupili do druhé půle s vědomím pohodového náskoku o tři branky, my jsme se pokusili důstojně dohrát tento zápas. Zápas, před jehož začátkem jsme si brousili zuby na nějaký bodový export do Vyškova.

Domácí hráči nám druhou půli „osladili“ dvěmi brankami, hattrick dokonal Marek Švábík v 61. minutě, když zvýšil rozdíl skóre o čtyři branky, o 200 sekund později nám pátý a zaplaťpánbůh poslední branku vstřelil Vlastimil Kisza, při kterém si nechtěně potykala levačka Radka Chalabaly s tyčí.

 

V Třinci jsme tedy podlehnuli pět nula, Radek Chalabala opět vykopával balon z brankové čáry (za stavu 3:0), nedali jsme penaltu, zahráli strašidelným způsobem.

Špatný dojem umocněn špatným vystupováním týmu: inkasovali jsme 4 žluté karty (Roman Sedlář za penaltový faul, Tomáš Sádlík za faul na půlící čáře), zbylé dvě karty byly za nesp. chování (Dominik Urbančok + Filip Novotný).

Nervózní herní projev projevovalo více hráčů, jistý náš bek si opět myslel, že je v hale Rondo na utkání hokejové Komety Brno, když k tomu připočteme divení se výroku sudího, negativní reakce na vzniklé herní situace, tak se za projev stydím.

 

Je mi to líto, ale myslím si, že momentálně máme nejhorší formu ze všech mužstev MSDL.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář