Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školení od VelMezu

4. 10. 2009

SK ROSTEX VYŠKOV – FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ 1:3 (0:3)

branky: 73´. na 1:3 Lukáš KUBĚNSKÝ – 4´. na 0:1 Ondřej MUCHA, 33´. na 0:2 Tomáš KUŘÁTKO, 38´. na 0:3 Radek NOŽIČKA

rozhodčí: Libor SEDLÁČEK – Zdeněk DVOŘÁČEK, Lukáš VRBKA

diváků: 30

bez karet

 

hráno v sobotu 3. října 2009 od 10:15 hod. na hlavní trávě stadionu Za parkem ve Vyškově v rámci 9. kola dorostenecké divize staršího dorostu.

 

SESTAVY:

 

SK ROSTEX VYŠKOV

 

Zdeněk BUŠINA – Filip LUSKA (80´. David GOTTVALD), Ondřej KRÁL „K“, Josef LIČKA, Václav NOVOTNÝ – Ondřej BAČOVSKÝ, Jakub GALIA – Jakub POPRIK, Miloslav KUFA (46´. Lukáš KUBĚNSKÝ), Pavel ORBÁN (46´. Miroslav MATOUŠEK) – Patrik PAZDERA

na lavičce náhradníků byl připraven do pole Libor CHUDÝ, do brány Jakub KOPECKÝ

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka a dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

FC VELKÉ MEZIŘÍČÍ

 

Zdeněk SIMANDL – Ondřej MUCHA, Jakub VÍTEK, Zdeněk VEČEŘA „K“, Michal BOUČEK – Jaroslav KOZUŇ (46´. Alexandros KAMINARAS), Tomáš MALEC (82´. Matěj PRCHAL), Eduard SMEJKAL, Tomáš LIŠKA – Radek NOŽIČKA (60´. Miroslav HORKÝ), Tomáš KUŘÁTKO (88´. Stanislav ŠTEFKA)

trenér: Libor SMEJKAL, vedoucí: Stanislav DOČKAL

 

 

Chladné sobotní dopoledne zvalo spíše k návštěvě kavárny, nežli fotbalového utkání. Dorostenci si na kávičku, a nejen na ni, asi vyrazili v pátek večer, neboť výkon zejména v první půli byl odpornější než nahatý Homer Simpson. Inu, posuďte sami, nebudu předbíhat, nejsem Usain Bolt.

 

Již ve 4. minutě letěl do prostoru malého vápna centr z levé útočné strany hostů, gólman Bušina zůstal překvapivě na brankové čáře stát. Obrana tedy musela odvracet. Odražený balon napálil do sítě z penaltového puntíku dobře postavený Ondřej Mucha, hosté se velmi brzy ujali vedení.

Inkasovaná branka byla jen logickým vyústěním nájezdu VelMezu na polovině Vyškova, domácí se na polovinu soupeře za prvních sedm minut nepodívali. Hosté stihnuli do šesté minuty kopat tři rohové kopy.

Ve 12. minutě si stáhnul Kozuňův centr čapař Bušina, nepřesná rozehrávka dala základ pro další střelu hostů, tentokráte nepřesnou.

Domácí se osmělili po dvaceti minutách, střela Jakuba Galii zblokována na první roh Vyškova.

Z rohu se neudálo nic nebezpečného pro svatyni Simandla. To neplatí o překrásné střele Jakuba Galii z 28´. - halv domácích se do balonu opřel z cca 24 metrů, skvostně zatočená střela trefila čistý střed břevna u šibeničního prostoru, dorážka Jakuba Porpika byla zbytečná, pro offsid byla akce přerušena.

Od minuty 33. hosté vedli 0:2! Tomáš Liška a obehraný Lička. Bek Vyškova nesmyslně vyrazil na protihráče, pro záložníka hostů nebylo problém jej obehrát a nabídnout balon precizní nahrávkou do samostatného nájezdu Tomáši Kuřátkovi, jenž z hranice vápna poslal balon po zemi vedle vyběhnutého Bušiny.

Fotbalová moderna na pažitu ve Vyškově byla k vidění v 38. minutě, bohužel jsme „vstupné“ formou inkasované branky platili my. Nejlepší hrač zápasu Liška vtipnou patičkou ťuknul balon dalšímu halvovi Velkého Meziříčí, který krásně přenesl hru na druhé křídlo. Centr si ukázkově do prostoru konstruktivně zpracoval Radek Nožička. Precizním zpracováním se nejenže zbavil strážce Lusky, ale balon si nachystal na střelu, která skončila za zády bezmocného Bušiny. Za tuto akci klobouk dolů, pánové z VelMezu. TLESKÁM !!!

Sudí Libor Sedláček první půli ukončil bez jediné nastavené sekundy, ani on se na to již nemohl dívat.

 

O poločasové pauze proběhnul fén trenéra Matuly, Filip Luska má možná ještě teď upravené své kadeře směrem dozadu.

O úrovni první půle nemá cenu nějak moc psát, při pohledu na skóre musí být každému jasné, kdo byl pánem na place.

 

Do druhé půle poslal trenér Matula zdravě naštvaného Lukáše Kuběnského a beka Miroslava Matouška.

A právě Kuběnský byl tím, kdo vůbec poprvé ohrozil bránu hostů z nitra velkého vápna. Jeho střela přes celou bránu šla metr vedle.

Hosté, vědomi si náskoku polevili, asi jim bylo líto domácího souboru, vyškované se oproti první půli zlepšili, ale na hosty hrající údržbu to nestačilo.

Čestný úspěch Vyškova zaznamenal v 73. minutě Lukáš Kuběnský křižnou střelou rozvlnil síť.

To bylo ale vše, co nás včera potěšilo.

 

Po utkání jsem hostujícímu trenérovi poděkoval za názornou ukázku fotbalové produktivity a hry s prvky moderního pojetí tohoto krásného sportu, na nějž se včera v dresech Vyškova pravděpodobně dostavil špatně vybraný kopars.

 

S lítostí

 

Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář