Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šestka Pustimeři

19. 7. 2010

TJ PUSTIMĚŘ muži – SK ROSTEX VYŠKOV 3:6 (2:2)

branky Vyškova: 7´. Filip NOVOTNÝ na 0:1, 32´. David GOTTVALD na 2:2, 54´. Filip NOVOTNÝ na 2:3, 64´. Jan MÜLLER na 3:4, 68´. Filip NOVOTNÝ na 3:5, 71´. Tomáš HRADIL na 3:6

rozhodčí: KRATOCHVÍL

diváků: 50

 

hráno v neděli 18. července 2010 od 18:00 na trávě v Radslavicích v rámci 1. přípravného zápasu léta 2010

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

1. poločas

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK, Josef LIČKA „K“, Filip LUSKA, Radek CHALABALA – Martin GREPL, David GOTTVALD, Václav NOVOTNÝ, Petr ONDRA – Tomáš HRADIL, Filip NOVOTNÝ

 

2. poločas

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK (71´. Martin GREPL), Filip LUSKA, Josef LIČKA „K“, Václav NOVOTNÝ (74´. Radek CHALABALA) – Michal PETŘEK, David GOTTVALD, Filip NOVOTNÝ (76´. Petr ONDRA), Tomáš SÁDLÍK – Tomáš HRADIL, Jan MÜLLER

 

trenéři: Petr MATULA, Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté srdce i ruce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

První zápas po několikadenní letní pauze absolvovali divizní dorostenci Vyškova na luxusním pažitu Rapidu Radslavice, čerstvého účastníka Okresního přeboru. Soupeřem nebyli Lasotovi svěřenci, nýbrž jiný účastník Okresního přeboru můžů: Pustiměř.

Pustiměřské trénuje bývalý drnovický sekretář + málonásobný ligový hráč Pavel Holub.

Na utkání se přijeli podívat zajímaví hosté: Líšeňský kouč Zbyněk Zbořil, bohdalický guru Ivan Drbal, stratég ze sestoupivších Ivanovic Svoboda, nebo například Jaroslav Schindler.

Slovácko zastupoval Daniel Forro, jistou skupinu reprezentoval Patrik Janovský...

V základní sestavě se představili noví hráči staršího dorostu: Radek Chalabala (věkem ještě mladší dorostenec), Petr Ondra + David Gottvald – z mladšího dorostu, ze Sigmy Olomouc navrátivší se Tomáš Hradil.

Ve druhé půli se v červeném Nike dresu proháněli tito nováčci: Michal Petřek (testy z Pačlavic), a opět dva hráči ročník 1993 – Jan Müller a Tomáš Sádlík.

Kapitánskou pásku navléknul Josef Lička, slušela mu!

 

Do soupeře jsme se pusili s vervou a bez studu, již po sedmi minutách hry Pustiměř prohrával. Gólman domácích nezvládnul napodobit páteční kličky Martina Vaniaka hráčům Bohemians 1905, forvard Filip Novotný Kotulána o balon obral, byl faulován, rychle ale vstal a z hranice velkého vápna dostal balon do brány – 0:1.

Stav 1:1 platil od desáté minuty, po centru z pravého pustiměřského křídla se nedokázali beci Vyškova dohodnout, který z nich půjde na centr, míč ideálně nezahrál Martin Grepl, zmatků mezi třemi beky dokázal hráč v oranžovočerném dresu využít dokonale, křižnou střelou na pravou tyčku vyrovnal.

Poprvé a naposledy se domácí ujali vedení po necelé půlhodince hry. Opět jsme vyrobili hrubku ve středu obrany, pohotová střela k levé tyči znamenala změnu skóre na 2:1.

Překrásnou střelou, kterou umí z Vyškova jen dva lidi (Gottvald a Šprta) vyrovnal David Gottvald. Balon od kopačky středopolaře Vyškova do středu brány skončil v síti i přes snahu gólmana Jana Kotulána – 2:2.

Nejúsměvnější moment první půle má na svědomí Patrik Janovský. V sedě na lavičce chtěl chytit míč směřující mimo hřiště do míst, kde seděl, balon chytil skoro stejně jako Tomáš Holásek (to znamená dobře), ale „díky“ své „svalnaté“ postavě jej chycení míče málem shodilo z lavičky pro diváky.

 

Začátek druhého poločasu si Pustiměř užila. Nacvičovala s námi hluboký defenzivní blok, jejich obrana byla v neustálém obležení, od 47´. do 54´. se to před gólmanem Kotulánem hemžilo. Ukončení tlaku Vyškova měl na svědomí špatný centr z rohového kopu Filipa Novotného.

V téže minutě jsme se přeci jen dokázali prosadit gólově, z levé strany agilní Tomáš Hradil polostřelou-polonahrávkou donutil Kotulána pouze k vyražení míče před sebe, Filip Novotný byl na správném místě a vrátil vedení na stranu Vyškova – 2:3.

Vyrovnání domácích přišlo po hodině hry, po rohovém kopu se po odraženém míči dostal balon k Patriku Novákovi, který napodruhé dostal balon k pravé tyči Holáskovy svatyně – 3:3.

 

V 61. minutě dalekonosná střela, autorem Mořský Víl, na roh ukazoval sudí Kratochvíl. Z rohu nebylo nic...

 

Stav 3:4 od 64. minuty – opět Tomáš Hradil připravil míč ke gólové střele, když přešel přes tři obránce kouče Holuba, nahrál ne zrovna ideálně Janu Müllerovi, jenž těžký balon dokázal zhruba od penaltového puntíku dostat za Kotulánova záda.

 

Velmi lacinou branku vstřelil Filip Novotný v 68. minutě z trestného kopu z dobrých pětatřiceti metrů. Gólman Kotulán neměl svůj den, sice prudký, ale rozhodně chytatelný balon mu vypadnul z rukavic a vedení Vyškova se navýšilo na 3:5.

 

Konečnou podobu výsledku dal v 71. minutě nejlepší hráč zápasu Tomáš Hradil, odstavil si levého beka, z ostrého úhlu propasíroval balon mezi tři pustiměřské tyče pošesté – 3:6.

 

Příští týden se v rámci druhého přípravného zápasu léta 2010 střetneme v neděli 25. července od 18:00 s muži Pačlavic (OP) na jejich půdě.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář