Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sázavafest

2. 10. 2010

FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – SK ROSTEX VYŠKOV 0:3 (0:3)

branky: 3´. Filip NOVOTNÝ, 8´. Filip NOVOTNÝ, 12´. Petr ONDRA

ŽK: 56´. Martin MALÝ (faul na V. Novotného) – 72´. Radek CHALABALA (faul na Mária Filippiho)

rozhodčí: Ivan VOSTREJŽ – Petr DEBATA, Rostislav JANKŮ

diváků: 60

 

hráno v sobotu 2. října 2010 od 10:15 na trávě stadionu na Bouchálce ve Žďáru nad Sázavou v rámci 9. kola divize staršího dorostu sk. „D

 

SESTAVA FC ŽĎAS ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

 

Jakub TICHÝ (46´. Martin BENC) – Adam ŠABATA, Ondřej ČERNÝ, Filip BUREŠ, Filip ŘEBÍK – Patrik NĚMEC, František TOMAN (39´. Mário FILIPPI), Stanislav SUCHÝ „K“ (80´. Štěpán VOŠA), David HAVLÍK – Jaroslav MIKLÍK (53´. Jan ŽILA), Martin MALÝ

trenér: Libor ŠŤOURAČ, asistent: Miroslav BUREŠ, vedoucí: Bohumil ŘEBÍK, masér: Zdeněk UHLÍŘ

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK „K“ - Miroslav MATOUŠEK, David GOTTVALD, Filip LUSKA, Ondřej BAČOVSKÝ – Martin GREPL, Radek CHALABALA, Petr ONDRA, Filip NOVOTNÝ (85´. Lukáš MRNUŠTÍK) – Václav NOVOTNÝ (88´. Roman SEDLÁŘ), Tomáš MUSIL

celý zápas zůstal na lavičce náhradní gólman Šimon VRÁNA

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Druhý nejdelší výjezd na nás čekal zkraje října, zajeli jsme odehrát utkání do Žďáru. V autobusu i na place chyběl v pátek čerstvě zraněný kapitán týmu Josef Lička, jenž si způsobil kotníkové problémy při spěchu z vyškovského gymnázia na trénink. Rozkaz zněl jasně: vyhrajte i za Pepíčka. I proto navléknula kapitánskou pásku osobnost týmu, gólman Tomáš Holásek.

Na lavičce zůstali pouze dva mladší dorostenci a to ze dvou příčin: za prvé naše „B“ mužstvo hrálo v Medlánkách ve stejný den (naše první prohra /3:1/), za druhé nám nesvědomitou prací kustod klubu nachystal pouze 13 dresů. To jsem ještě nezažil...

Soudcování zápasu s píšťalkou bylo KRD ŘKFM svěřeno zkušenému brňanovi Ivanu Vostrejžovi, který duel zvládnul naprosto bez problémů.

 

Dorostenci Vyškova v neděli sledovali divizní duel mužů mezi Vyškovem a Bystrcí, jelikož si vzali pounaučení o vstupu do zápasu, tak na tabuli svítilo po dvanácti minutách 0:3.

 

První branka zápasu padla ve třetí minutě, Tomáši Musilovi cca 30 metrů od brány krásně poskakoval balon, Musil pravým nártem vystřelil a trefil pravou tyčku. Dorážející Filip Novotný se s balonem potkal asi deset metrů od Tichého branky, neomylně míč poslal za záda gólmana ve fosforovém dresu – 0:1.

Druhý gól se zrodil v osmé minutě, gólman Tomáš Holásek rozehrál do pravé strany na Tomáše Musila, ten potáhnul balon ke spojnici velkého vápna s brankovou čarou, dal míč pod sebe, šedý Europass na zadní (levé) tyči našel opět Filipa Novotného, který nekompromisní bombou prostřelil Jakuba Tichého podruhé – 0:2.

Úvod z říše snů vyvrcholil ve 12´. - dlouhá kolmice Petra Ondry na Martina Grepla ten od brankové čáry odcentroval, domácí beci trochu dezorientovaně odvrátili jen k nohám Petra Ondry na penaltový puntík, nevysoký vyškovský hráč ukázkově vymetl pravou šibenici žďárské branky – 0:3.

Domácí se ke slovu dostali ve 25´. po našem faulu na pravé hranici velkého vápna. Domácí exekutor trestného kopu vložil do míče mnoho energie, neboť mičuda nikým netečována přeletěla valnou hromadu v „16“ Vyškova a skončila v zámezí v blízkosti červeného Ferrari.

Naše odpověď formou střely Martina Grepla ve 37´. o metr minula „G bod“ všech fotbalistů.

Domácí trenér Šťourač, jenž působí jako asistent trenéra Nedvěda u divizních mužů Žďáru, ve 39. minutě poprvé střídal: z placu mazal František Toman, na hřiště pelášil jmenovec krále košil středního managementu Pietra Filippiho - Mário Filippi.

 

O poločasové přestávce zůstal v kabině gólman Jakub Tichý, jehož zranil v souboji jeden z ofenzivních hráčů hostů, do brány nastoupil Martin Benc.

 

V 50. minutě po trestném kopu Tomáše Musila se kopal první roh zápasu, Filip Novotný balon příliš přetáhnul, hlavička Davida Gottvalda na zadní tyči poměrně ve velkém úhlu přesná, ovšem nerazantní, proto si balon Martin Benc bez problémů chytil.

Další, v pořadí třetí, střídání domácích: dolů šel Jaroslav Miklík, do hry Jan Žila.

První žlutou kartu v zápase viděl u naší lavičky v 57. minutě za sjetí kotníku Václava Novotného Martin Malý.

Na rohové kopy vyrovnáno v 59´. - Patrik Němec nacentroval na malé vápno na blonďatou hlavu Ondřeje Černého, balon mířil vysokým obloukem do horní sítě.

Domácí zkoušeli střílet i z velké vzdálenosti, nejpřesnější střela ze 30-ti metrů nesla podpis Patrika Němce, míč mířící po zemi k levé tyči donutil Holáska si ustlat na překrásné trávě žďárského stadionu.

V 68. minutě nacentroval na hlavu Martina Grepla Tomáš Musil, balon skončil metr a půl vedle brány.

Žlutou kartu vyfasoval i vyškovský hráč: Radek Chalabala u pravého kraje velkého vápna zfauloval Mária Filippiho, následný trestný kop Davida Havlíka skončil opět nikým netečován v autu, tentokráte u tribuny,

Ve zbývajících minutách si žádné mužstvo nevypracovalo vyloženou šanci, nic světoborného se na trávníku neudálo, hosté byli samozřejmě s náskokem tří branek spokojeni, domácí prostě neměli den a ani jednou nás „pologólově“ nevyděsili.

Jediný zápis do ZoU jsou opět tři střídání: 4. výmenu domácích má na svědomí duo Stanislav Suchý – Štěpán Voša, hostující stratég Matula ze hřiště stáhnul v 85´. Filipa Novotného , v 88´. Václava Novotného, do zápasu zasáhnuli Lukáš Mrnuštík a Roman Sedlář.

 

Ze Žďáru nad Sázavou si tak odvážíme po zásluze tři body, v příštím zápase přivítáme na hlavním hřišti Městského stadionu ve Vyškově v sobotu 9. října 2010 od 10:15 záložní tým brněnské Sparty.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky :)

(Pepíík, 2. 10. 2010 19:13)

dik moc borci :) potesili jste me :)