Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prohrané utkání v Pelhřimově !

 

PELHŘIMOV - SK ROSTEX VYŠKOV4:2 (1:2)
branky: 38´. Filip BARTOŇ na 1:2, 62´. David MELZOCH na 2:2, 72´. David MELZOCH na 3:2,  81´. Martin KUBÍK NA 4:2 - 6´. Tomáš HRADIL na 0:1, 35.´ Martin GREPL na 0:2
ŽK: 60´. Marek MACHAČ ( faul na V. Novotného ) - nikdo
rozhodčí: Bártová - P. Nenadál, T. Nechvátal
diváků: 40
 
hráno v sobotu 23. října od 10:15 v Pelhřimově v rámci 11. (10. hraného) kola divize staršího dorostu sk. „D
 
SESTAVA FK Pelhřimov, o. s.
Matěj ZABLOUDIL – David VÁCHA, Martin HLOŽEK, Jan DUCHAN, Lukáš MACHAČ – Filip BARTOŇ (46´. Martin KUBÍK), David MELZOCH (86´. Michal BURDA), Marek MACHAČ, Jan HOMOLKA „K“ – Jan HLOŽEK (82´. Josef KROPÁČEK), Tomáš NEBESKÝ
trenér: Josef KRTEK, asistenti: Aleš POKOJ, Josef HOSTIČKA vedoucí: Zdeněk DOLEŽAL
 
SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV
 
Šimon VRÁNA – Filip NOVOTNÝ, Tomáš MUSIL, Martin GREPL, David GOTTVALD – Václav NOVOTNÝ, Radek CHALABALA, Tomáš HRADIL, Josef LIČKA „K“ – Filip LUSKA, Miroslav MATOUŠEK (78´. Petr ONDRA)
celý zápas zůstal na lavičce: do pole Tomáš SÁDLÍK, Michal PETŘEK  náhradní gólman Ondřej KOSTELKA
trenéři: Petr MATULA & Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ
 
V ranních sobotních hodinách se vydalo mužstvo „A“ týmu staršího dorostu k souboji o druhou příčku do Pelhřimova, kde je čekal tamní celek. Duo trenéru M&G mohlo počítat se všemi hráči, až na kolenem hendikepovaného golmana Holáska, kterého měl zastoupit Ondřej Kostelka. Ten se kvůli zranění usadil pouze na lavičku náhradníku a jeho mladší kolega Šimon Vrána byl jedničkou. Také museli trenéři oželet služeb Ondřeje Bačovského, který má problémy s kotníkem. Nakonec do hry nemohli počítat se službami Milana Adamce, kterého nejmenovaný muž omylem nezapsal do Zápisu o utkání. Tahle situace se zjistila až po prvním hvizdu slečny rozhodčí a jak nám pravidla říkají, hráč po začátku utkání nesmí být připsán do zápisu! CHYBAMI SE ČLOVĚK UČÍ, takže chybujícímu funkcionáři bylo odpuštěno!
 
Po hvizdu slečny rozhodčí se začalo hrát a hned od začátku se hrálo v dobrém tempu. V 1´. po nahrávce Václava Novotného prošel jako nůž máslem obranou Filip Novotný, který svoji akci nezakončil gólem. Poté aut Radka Chalabaly opět na aktivního F. Novotného, centrujícího na Musila. Střela z voleje 2 metry vedle pravé tyče. Nákop Lusky ve 3. minutě našel Hradila, který svedl souboj s brankářem domácích. Odražený míč na F. Novotného, který se pokoušel přelobovat Zabloudila v bráně domácích si nápis úspěšný nemohl připsat. Následné obklopení u „16“ domácích. Střely F. a V. Novotných skončili vždy na tělech obránců. To běžela 5. minuta. V 6. minutě podle všech časových údajů kromě světelné tabule, s kterou byly problémy po celý zápas si Musil potáhl balon a propíchl ho na Hradila, který si vzal příklad ze sparťanského útočníka Bonnyho Wilfrieda a přeloboval brankáře – vedeme 0:1. Následný neodkopnutý míč Filipa Lusky, který poté fauloval. Přímý kop, končící na melírované hlavě Radečka Chalabaly. Chalabala odhlavičkovává míč do bezpečných míst.
V 15. minutě si postavil míč ve vzdálenosti 20-ti metrů od Matěje Zabloudila k přímému kopu Musil. Tvrdá rána provětrala rukavice Zabloudila, který vyráží míč na rohový kop. Z náslédného rohu se míč dostal na velké vápno k Chalabalovy, který nastřelil nohy před nim stojícího obránce. V 17. minutě se potvrdila důrazná hra domácího celku. Po dalším x-tém faulu přímý kop z pravé strany. Kopající Chalabala nacentroval míč, mající parametry krátké! Ihned po získání míče Pelhřimovští založili rychlý brejk, který vyřešila pomalu, ale jistě vracející se obrana Vyškova.
28´. Luska zavařil postaršenému dorostenci Šimonu Vránovi, kterému dal nahrávku – špek. Vrána v klidu řeší tuhle situaci nahrávkou na Matouška. V běžící 35. minutě jsme opět měli ruce nad hlavami, jakož to radost z gólu. Prudká rána tradičního exekutora Musila z 25-ti metrů doprostřed brány. Zabloudil mičudu neudržel, dobíhající kapitán Lička trefuje brankáře a druhý dobíhající kolega Martin Jesper Grepl zvyšuje na 0:2.
Hostující celek v 37. minutě ještě slavil branku Grepla. Přímý kop z levé strany. Odražený míč, který doskákal na „16“ Vyškova. Domácí útočník nastřeluje břevno a poté Bartoň doráží a snižuje na 1:2
V 40. minutě dle některých funkcionářu, hráčů a fanoušků měla odpískat slečna rozhodčí kartu, za faul – držení za dres – na Tomáše Musila. Karty nejspíše zůstaly doma. Poslední akcí prvého poločasu byla ta ve 44. minutě, když Musil propíchl na Tomáše Hradila, který si v souboji s golmanem Zabloudilem moc předkopl míč.
Situace o přestávce si vyžádala změnu na straně Pelhřimova. Ze hry domácí trenér Josef Krtek stáhl Bartoňa a nahradil ho Martin Kubík.
50´. – Z pravé strany domácích hráčů letěl centr z přímého kopu. Obranu Vyškova zachránil hlavičkující Václav Novotný. V 53. minutě střílel domácí Melzoch. Golman Vrána kryje projektyl v náruči. Rohlík z přímého kopu z poloviny hřiště poslal Radek Chalabala a obrana domácích s problémy řeší tenhle centr. Běžela 55. minuta a opakovala se ta stejná situace. Chalabala centroval, teď již z 20-ti metrů. Nyní jeho centr umístěn tečí Václava Novotného na spojnici domácí brány. Víťa byl hladový po druhém gólu v utkání, ale před zápasem si špatně nachystal tyče.
58. minuta a v ní evergreen dnešního matche. Propich Musila na Hradila, který se levou nohou pokoušel lobnout brankáře Zabloudila. První takový pokus, končící gólem nezopakoval. V 60. minutě jsme poprvé v zápase zjistili, jak vypadá žlutá karta v ruce rozhodčí. Ožlucen byl za faul ze zadu na V. Novotného hráč č.6 Marek Machač.
Smutek v očích jsme mohli v 63. minutě vidět u těch, kteří drželi celý zápas palce Vyškovským synkům. Matoušek nechal na pravé straně odcentrovat kapitána Homolku. Ten usměrnil centr tak, že přeletěl Vránu a poté z hlavy Melzocha končí míč v síti – 2:2. Vyškovští chtěli hned po brance odpovědět. Přesněji Vašek Novotný, který bombou z 20-ti metrů trefil spojnici domácí svatyně.
V 75. minutě se stalo to, čeho jsme se nechtěli dočkat. Přízemní střela blonďatého středopolaře Melzocha končí u pravé tyče za zády Vrány – 3:2 a hráči v modrém kompletu poprvé prohrávají. Trenéři Vyškova stáhli v 78. minutě s křečemi Mirka Matouška a nahradil ho útočně laděný Petr Ondra. 82. minuta srazila hostující tým do kolen definitivně!! Centr z pravé strany vyslal Kubík. Ve vápně míč stopnul David Gottvald. Martin Kubík ho obral o balón a střela po čtvrté zatřepala sítí – 4:2. V téže minutě vystřídal trenér Krtek útočníka Hložka, kterého nahradil hráč číslo 13 Kropáček. V 86. minutě vyřešil z problémy centr letící z pravé strany Šimon Vrána. Hra se přelila na půli domácích a střílený centr V. Novotného skončil na hlavě netradičního hlavičkáře Musila, který mířil vedle levé tyče. V utkání jsme mohli vidět i prvky z jiného sportu než fotbalu a to z rugby. Střela v 87. minutě od Homolky by měla úspěch leda ve Vyškově Na Hraničkách, kde se nachází rugbyové hřiště s bránou na prokopy – tzv. háčko. Poslední situací v celém zápase byl odražený míč, který zakončil Musil. Jeho pokus zblokoval obránce na rohový kop, ze kterého nic nebylo.
Po 2 nastavených minutách byl hvizdem slečny rozhodčí a my po 9-ti zápasech okusili, jak hořké je prohrát. Příští víkend hostí Vyškov na své půdě tým z nedalekého Prostějova. Utkání začíná tradičně v 10:15 na stadioně ve Vyškově.
 
Zpracoval: Milan ADAMEC
 
 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář