Jdi na obsah Jdi na menu
 


prohra z rohů

28. 9. 2009

TJ TATRAN BOHUNICE – SK ROSTEX VYŠKOV 2:0 (0:0)

branky: 72´. 1:0 – VRBA Lukáš, 80´. 2:0 – HANÁK Jakub

ŽK: HANÁK Jakub (68´. za kecy) - KUBĚNSKÝ Lukáš (80´. za faul)

rozhodčí: PODANÝ Marek – ZIMA Igor, VAŠEK Josef

diváků: 41

 

hráno v neděli 27. 9. 2009 od 10:00 na trávě stadionu TJ Tatran Brno-Bohunice v rámci 8. kola divize dorostu, sk. „D“

 

SESTAVY:

 

TJ TATRAN BOHUNICE

 

VELAN Jan – ROTREKL Martin, MORAS Janis, RUDOLECKÝ Jakub „K“ (70´. KOTOL Martin), TVRDÝ Lukáš – BITTÓ Lukáš (85´. KONEČNÝ Marek), HOUDEK Miloš (31´. PEŠKA Lukáš), HANÁK Jakub, ŠTARMA Michal – HLAVOŇ Patrik, VRBA Lukáš

od 70. minuty kapitánem týmu PEŠKA Lukáš

na lavičce náhradníků byli připraveni do pole OVČAČÍK Jan, KOUTNÍK Dan

trenér: ŠAJKOVICZ Karel, asistent: ROSENBACH Pavel, vedoucí: KOTOL Zdeněk

 

SK ROSTEX VYŠKOV

 

BUŠINA Zdeněk – LUSKA Filip, KRÁL Ondřej „K“, LIČKA Josef, NOVOTNÝ Václav – BAČOVSKÝ Ondřej, GALIA Jakub (60´. KUBĚNSKÝ Lukáš), KUFA Miloslav, MATOUŠEK Miroslav (67´. ORBÁN Pavel) – POPRIK Jakub, PAZDERA Patrik

na lavičce byl připraven do pole CHUDÝ Libor, do brány KOPECKÝ Jakub

trenér: MATULA Petr, vedoucí: UHLÍŘ Petr, masérka: MATOUŠKOVÁ Hana

 

V neděli brzy po ránu se výprava dorostenců vydala na cestu do Brna, které bylo poctěno návštěvou nejen naší, ale i papeže Benedikta XVI. Na zápas jsme cestovali osobními auty, jedna část výpravy jela klasicky, druhá to vzala oklikou přes okres Blansko a severozápadní část Brna. Díky navigaci trenéra Matuly viděla druhá část výpravy části Brna, kde v životě nebyla.

Do zápasu šli vyškované posíleni o středopolaře Kufu, jenž si premiéru odbyl minulý týden při vítězství doma nad Hanáckou Slávií Kroměříž. Do sestavy se také vrátil „tulák“ Filip Luska objevující v minulých dnech krásy New Yorku.

Utkání bylo sehráno za slunného počasí, bez větru a za ideální teploty.

 

Po úvodních oťukávacích minutách se Tatran na na pár minut nastěhoval na půlku Vyškova.

První střela na bránu šla v 5. minutě, vyslal ji domácí Vrba hlavou po centru Štarmy.

Z úvodního náporu vytěžil domácí Tatran pět centrů (dva díky standartním situacím), obrana hostů je pozorná a pracuje spolehlivě.

Tlak domácích vygradoval v 11. minutě, když Miloš Houdek centroval balon a Hanák zazdil velkou šanci. Ve 12. minutě vystřelil Galia z hranice „16“, střela letěla mimo.

Hosté si začínají s balonem více rozumět, domácí najednou musí i bránit.

Rohový kop zahrávaný Kufou se odrazil od zad Jakuba Poprika mimo.

Zajímavostí byla pohotovost domácích při rozehrávání od vlasní brány, gólman Velan na nic nečekal a vždy balon vhodil či kopnul do nezformované obrany hostí.

Individuální akcí se pokoušel Bačovský ohrozit bránu Bohunic, přešel přes 3 domácí hráče, ovšem balon byl při pokusu o střelu zblokován, odražený balon napálil Galia, kvůli teči domácího beka balon končí mimo, kopeme další roh.

Roh kopal opět Kufa, ovšem špatně, balon odvrátil nejbližší hráč domácích, pro domácí to bylo Pyrrhovo vítězství, jelikož opakovaný centr od Kufy byl daleko kvalitnější a jen Lička sám nejlíp ví, proč balon z malého vápna hlavičkoval nad bránu.

Galiova střela ze 17. minuty vypadala velmi marně, ale zdání klame. Zajímavou dráhu letu míče nepodcenil gólman Tatranu a balon volejbalovou úlyvkou vyráží zpod břevna na další roh. Z rohu chtěl balon cpát Kufa přímo do brány, ale míč opustil hrací plochu 5 metrů před přední tyčí.

Ústřední postava vyškovské ofenzivy Kufa si v 19. minutě krásně zaseknul balon 20 metrů od brány, jedovatá střela šla metr vedle.

Domácí se po dlouhé době podívali k bráně Vyškova v 23. minutě a stálo to za to. Centr z levého křídla našel na malém vápně na úrovni zadní tyče hlavu domácícho forvarda a jeho pokus hlavou přes celou bránu končí na břevně!

 

Ve druhé půli převzali otěže zápasu domácí, hosté se často jen a jen bránili, jejich ofenzivní síla byla oproti první půli o poznání méně nebezpečná. O poměru ofenzivních sil vypovídá i statistika rohových kopů, když po první půli byl stav 3:4, na konci utkání 13:5 !!!

Domácí z rohových kopů ve druhé půli zle zatápěli naivní obraně hostů. Naivní píšu schválně, neboť domácí balon nakopávali stereotypně na zadní tyčku a v pořadí desátý roh Tatranu končí brankou! Na zadní tyči byl připraven Lukáš Vrba a balon posílá přes celou bránu do sítě. Centr od praporku připravil Patrik Hlavoň.

Svou nepozornost, lehokovážnost i naivitu prokázala obrana Vyškova v 80. minutě při 12. rohu domácích. Balon výjimečně neletěl na zadní tyčku, ale přízemní centr našel na velkém vápně pravý nárt domácího Jakuba Hanáka a ten se krásně položil do střely, která končí v síti. Střela byla po levé ruce brankáře Bušiny. Kde byl hráč, který měl hlídat odražený balon na velkém vápně a vlastně i Hanáka? Trenér Matula obranu upozorňoval na nepokrytého hráče, ale v Bohunicích byl asi takový kotel fanoušků, že jeho pokyny na ušní bubínky hráčů Vyškova nedolétnuly.

 

Hosté si za svou pasivitu ve druhé půli nic jiného než inkasovat nezasloužili, domácí si vítězství vybojovali po zásluze díky odhodlání, větší chutí po třech bodech a elánem, kterým na nás ve druhém poločase „vlítnuli“.

Doufejme, že se hráči z tohoto výsledku i vývoje poučí a v dalším zápase, kdy hostíme hráče z Velkého Meziříčí, potvrdí tréninkovou dřinu z celého týdne v podobě tří bodů.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář