Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přípravný zápas: Patrikův Brod

5. 8. 2009

BRODEK u PROSTĚJOVA muži A - SK ROSTEX VYŠKOV st. dor. 2:3 (1:1)

branky: viz článek

rozhodčí: Michal Jelínek

diváků: 52 (včetně střídaček)

:Sestava VYŠKOVA:

Bušina - Luska, Král, Novotný, Matoušek (46´. Gottvald) - Bačovský, Lička - Pazdera, Galia (52´. Sádlík), Orbán - Poprik

 

Středeční podvečer jsme strávili v Brodku u Prostějova. Vyzvalo nás místní "áčko" mužů. Zápas domluvil místní patriot Patrik Pazdera, čímž na sebe upletl bič. Kdyby jsme prohráli, tak si musel na internetu najít mapu kanalizace v Brodku. Domácí k utkání nastoupili v modročerných dresech a v modrém spodku, naše dresy vonící po aviváži pana Matuly byly červené.

První střelu na bránu měli na svědomí domácí. Pro Bušinu střela problém být nemohla, neboť měla rychlost mého auta při jízdě do kopce.

Po pěti minutách hry tečovala při trestném kopu Krále domácí zeď vyslaný balon a ten si domácí brankář v klidu chytil. O minutu později si gólman Brodku balon v klidu vytáhnul se sítě, jelikož jej krásnou a překvapivou střelou z dálky přehodil Jakub GALIA - 0:1. Po gólu jsme neztratili chuť do útočení, ale Bačovského balon cpoucí se do malého vápna bek odpoknul. Další pokus byl z dílny Pazdery, jenž atakoval zajíce v poli daleko za bránou. Další akci hostů vedl Lička, byl faulován. Faul ustál, byla ponechána výhoda, jmenovec ostravského manažera vniknul do šestnáctky a nahrál Poprikovi. Ten neproměnil nabídnutou šanci.

25´. - 1:1. Trestný kop domácích zahrávaný jako zkrácený roh byl přetáhnutý na zadní tyč a nekrytý domácí hráč skóroval. Střela Michala Zapletala znamenala vyrovnání.

Další trestný kop krátce před uplynutím půlhodiny hrací doby kopnul Galia do velmi blízko stojící zdi. Balon zeď tečovala pro domácí velmi nešťastně, míč se snášel vysokým obloukem na bránu, kterou při vyrážení projektilu domácí čapař málem zbořil. Psala se minuta Kristových let a my na lavečce jsme byli šedivější - Poprik si vybojoval atakováním domácího beka balon a vystřelil. Střela mu hrubě nesedla a skončila autovým vhazováním na druhé straně domácí obranné půlky.

34. minuta a na programu trestný kop zahrávaný Králem. Situace jako ve včerejším zápase Panathinaikos - Sparta. Jenže my jsme balon do sítě nedokázali, na rozdíl od Řeků, dostat.

Do konce první půle mělo každé mužstvo po jedné šanci, ani jeden tým ji neproměnil.

Do druhého poločasu nenastoupil bek Matoušek mající problémy s třísly, místo něj šel do hry Gottvald. A začali jsme pěkně zostra. Dvě minuty po nástupu na hřiště bylo v domácím pokutovém území velmi horko, Brodek se ubránil zuby nehty. V 52´. další nucená výměna - Galiu omezoval kotník, jenž mu po vytřídání paní Matoušková láskyplně zatejpovala, na plac šel Sádlík.

Od 55. do 70. miuty se díky naší nepřesnosti s balonem začali domácí více potkávat a my se prosazovali jen z rychlých protiútoků. Žel, žádný jsme neproměnili. Byla půlka půky druhého poločasu, Jakub POPRIK se počtvrté vydal do samostatného nájezdu. Přízemní balon po levé ruce gólmana se zastavil až v síti - 1:2. V 76´. výbornou nahrávkou vyslal do šance Lička Poprika, jemuž situaci přitížil vyběhnutím domácí gólman. Střela šla půl metru vedle. Od 82 minuty jsme hráli o deseti, Poprikovi jeden domácí bek šlápnul na Achillovku. A početní výhodu domácí okamžitě využili - ještě v době ošetřovaní bylo vyrovnáno na 2:2. Vinu na inkasované brance nese velmi špatná komunikace v obraně hostů. Branku vstřelil opět Zapletal. Stejně jsme vstřelili vítěznou branku: v druhé minutě nastavení po centru Krále hlavičkoval Lička do protipohybu gólmana a mičuda se třepala ve štrikovaným. Ke gólu nám velmi pomohla naivita domácí defenzivy, která vyběhla za účelem offsid pasti velmi amatérsky. 92´. 2:3 - Josef LIČKA.

Pochvala zápasu: Václav Novotný si, doufám, vzal k srdci fakt, že na hřišti má držet hubu.

Pokárání zápasu: patří Jaroslavu Pazderovi, otci našeho hráče: Jardo, komu jsi to dnes fandil????

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář