Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pokoření mladíků Líšně

7. 3. 2010

SK LÍŠEŇ „B“ - SK ROSTEX VYŠKOV 0:3 (0:2)

 

branky: 14´. Filip NOVOTNÝ – 0:1, 27´. Jakub POPRIK z penalty – 0:2, 70´. Jan MÜLLER – 0:3

doba hry: 40´ + 1´- 40´ + 0´

diváků: 33

 

hráno v neděli 7. března 2010 od 15:00 v rámci 6. kola ZT na umělé trávě v Brně-Líšni

 

SESTAVA SK LÍŠEŇ „B“:

 

ŠRÁMEK – KULHÁNEK, ČERMÁK, ŠIKRÁL, SKLENÁŘ, ŠPAČEK, BINEK, HRADÍLEK, PRAKS, VAŠEK, PROCHÁZKA

do hry zasáhnuli i náhradníci ŠIDLA, VEJMĚLEK, VÍTEK

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV:

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK, Ondřej KRÁL, Filip LUSKA, Václav NOVOTNÝ (70´. Pavel ORBÁN) – Martin GREPL, Ondřej BAČOVSKÝ, Jakub GALIA (41´. David GOTTVALD), Pavel ORBÁN (66´. Petr ONDRA) – Jakub POPRIK (58´. Jan MÜLLER), Filip NOVOTNÝ

trenér: Petr MATULA, asistent: Richard GOTTVALD, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ, vedoucí: Petr UHLÍŘ

 

Soupeřem nám byli mladíci z domácího klubu, v základní sestavě nastoupilo šest hráčů r. 1994, pět synků udělalo radost rodičům v roce 1993.

My jsme postrádali z futsalu zraněného Josefa Ličku, dále nemoc indisponovala Jakuba Kopeckého, Patrik Pazdera rozhazuje bohatství svého otce na horách :-) .

Navíc v noci měl zvýšenou teplotu Jakub Galia, proto odehrál jen poločas.

 

První náznak šance týmu červených po rohovém kopu Jakuba Galii, ovšem spoluhráči se nedokázali v „mlýnici“ na malém vápně dostatečně důrazně prosadit.

Samostatný nájezd v 8. minutě spálil Jakub Poprik, střela mířila metr vedle.

Domácí se na minutku nastěhovali do naší „16“ v 9´. díky sérii rohových kopů, ze které nic nevytěžili.

Do vedení se hosté z Vyškova dostali v 14. minutě – Ondřej Bačovský nahrál Poprikovi, jenž z pravé strany dal míč pod sebe za zadní tyč Pavlu Orbánovi. Polostřela polonahrávka krajního halva Vyškova našla půl metru před brankovou čarou Filipa Novotného, ten bez problémů míč uklízí do brány – 1:0.

Filip Novotný krátkou kolmičkou oslovil Jakuba Poprika, náš forvard se bál vystřelil levačkou, proto gólman Šrámek jeho nevýrazný pokus pravačkou z těžké pozice vyrazil na roh. Pokud by se Poprik rozhodnul pro střelu levým bodlem, padnul by jistě gól...

Krásné zašmikání nůžek předvedl Václav Novotný v třiadvacáté minutě, bohužel minul bránu Líšeňských, na druhé straně v téže minutě spálil 100%-ní šanci Vašek – z malého vápna překopnul dokonce i ochrannou síť za bránou Tomáše Holáska.

Krásná akce Filipa Novotného byla na scéně ve 26. minutě – staronovic v dresu Vyškova si zády k bráně zpracoval míč na prsa a z otočky vyslal na Šrámka ostrý volej. Mladý gólman domácích balon vyrazil pravou rukou na rohový kop.

Solidně zavařil Líšni jeden z jejich obránců: místo toho, aby v klidu hlavou odehrál Šrámkovi malou domů, tak mu balon nahrál nohou. Stíhačka Jakub Poprik napadal beka, proto zachytil malou domů. Vyběhnutý Šrámek jej fauloval a kopala se penalta. K její exekuci se postavil faulovaný hráč, balon poslal razantní přízemní střelou na levou tyč do sítě – 2:0.

 

Roh s pořadovým číslem jedna ve druhé půli zahrál Jakub Poprik špatně, Filip Novotný na nekvalitní centr nedosáhnul.

Luxusně napravil předchozí špatnou exekuci rohu Jakub Poprik ve 46. minutě – na zadní (pravé) tyči našel jeho centr zcela neobsazeného beka Filipa Lusku, ten jen nastrčil čelo. Gólovou radost zkazil Luskovi zázračným výškrabem na roh gólman Šrámek. Repete rohu: Poprik z druhé strany našel opět Filipa Lusku, tentokráte střela nohou, která byla opět zázračně zlikvidována odkopem beka domácích na brankové čáře!!!

Pevnost zdi otestoval Ondřej Král z trestného kopu v 56´., rychlý kontr Líšeňských hasil výpichem ve skluzu poctivý bek Miroslav Matoušek.

Krásná akce Vyškova z 58. minuty – Pavel Orbán dostal do levé strany nahrávku, přihrál Filipu Novotnému, jenž posunul na jmenovce Václava. Řízný bek Vyškova odcentroval, obránce domácích balon odvrací, odrazku napálil z jedničky z cca 22 metrů volejem David Gottvald, žel dva metry vedle.

Po dlouhé době se dostávali do šance domácí (64´.) – k jejich ofenzivním choutkám vystavil stopku odkopem Filip Luska.

O minutu později na stoperovi Ondřeji Královi vybojoval rohový kop Bimek, který jej i zahrál. Balon proletěl nikým netečován celým pokutovým územím do zámezí.

Velmi nepřesně z deseti metrů zkoušel štěstí Ondřej Bačovský po rohu Filpa Novotného třiníct minut před koncem.

Americký fenomém Homerun předvedl střelou v 69. minutě Miroslav Matoušek.

Poslední třetí gól padnul v 70. minutě. Ondřej Král nahrál do levé strany Petru Ondrovi, ten poprvé v životě zpracoval balon obhozením protihráče, poté v těžké pozici nahrál na přední tyčku, kde ve skluzu dostal míč do brány Jan Műller – 3:0.

 

Ve druhé půli jsme se konečně dostávali do své kombinační hry, dávali jsme si dost nahrávek z nohy na nohu, byli jsme v pohybu. Domácí mladíci často absolvovali to, co nesnáší všichni fotbalisti od Vladivostoku po Vancouver: běhání bez míče.

 

Nejlepším hráčem zápasu byl Václav Novotný.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář