Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pelhřimov-Vyškov

31. 8. 2009

FK PELHŘIMOV o.s. - SK ROSTEX VYŠKOV 2:1 (1:1)

branky: 23´. 0:1 POPRIK Jakub, 25´. 1:1 STEJSKAL Petr, 52´. 2:1 HOMOLKA Jan

ŽK: FALTÝNEK (59´.) - KRÁL (39´.), NOVOTNÝ (60´.)

diváků: 50

rozhodčí: FRIDRICHOVSKÝ Miroslav – OBRŠLÍK Pavel, DENEV Alex

 

hráno v neděli 30. srpna 2009 od 10:15 na hlavní trávě stadionu v Pelhřimově v rámci 3. kola dorostenecké divize

 

SESTAVY:

 

FK PELHŘIMOV o. s. :

 

ZABLOUDIL Matěj – VÁCHA David, ŠEREDA Jan „K“, HLOŽEK Martin, KLOFÁČ Patrik – STEJSKAL Petr, HOMOLKA Jan, KUBÍK Ján, VAVROUŠEK Jakub – STARÝ Jan (23´. FALTÝNEK Martin, 90´. NOHEJL David), SLÁDOK Ondřej

na lavičce byli připraveni: BOHUSLAVICKÝ Jan, HLOŽEK Jan

trenér: KUBÍK Ján, asistent 1: KRTEK Josef, vedoucí: POUL Miroslav, masér: KLOFÁČ Josef

 

SK ROSTEX VYŠKOV:

 

BUŠINA Zdeněk – MATOUŠEK Miroslav (46´. ONDRA Petr, 88´. GOTTVALD David), NOVOTNÝ Václav, KRÁL Ondřej „K“, ORBÁN Pavel – PAZDERA Patrik (75´. SÁDLÍK Tomáš), GALIA Jakub, LUSKA Filip, LIČKA Josef – BAČOVSKÝ ONDŘEJ, POPRIK Jakub

na lavičce byl nachystán náhradní brankář KOPECKÝ Jakub

trenér: MATULA Petr, vedoucí: UHLÍŘ Petr, masérka: MATOUŠKOVÁ Hana

 

Na nejdelší cestu v divizi dorostu se v neděli po sedmé hodině ranní vydaly dorostenecké týmy Vyškova. Čekalo nás krásných 170 kilometrů na stadion jihočeského Pelhřimova. Výpravu zklamalo hned po příjezdu zjištění, že ono slavné krematorium z filmu „Vesničko má, středisková“ pana doktora Rudolfa Hrušínského neexistuje. Zato Kojčice u Pejhřimova z jiného trháku filmových pláten „Marečku, podejte mi pero!“ jsme po sjezdu z dálnice míjeli.

V Pelhřimově se údržba trávy přes týden činila, pažit patří, na rozdíl od stadionu, do kategorie výborných.

Domácí nastoupili do utkání ve žlutém dresu, s modrým spodkem, Vyškov jako jindy v červeném kompletu.

Utkání začalo o čtvrt na jedenáct a bylo se na co dívat...

 

Již po 40 sekundách hry si domácí vypracovali vyloženou šanci, další šance na sebe nenechala dlouho čekat. Konec konců - úvodní desetiminutovka patřila domácím, hosté se na půlku Pelhřimova podívali jen velice krátce díky Poprikovi, jemuž ale v rychlém úprku vypíchnul zezadu balon domácí bek.

V 13´. fauloval Hložek Matouška a Ondřej Král si bude muset objednat sklenáře. Jeho trestný kop šel Pánubohu do oken. O dvě minuty později zkoušel centrovat Galia z trestňáku, balon se snesl na hlavu Ličky, jehož gól pro odmávání offsidu neplatil.

Totální zmatení dvojice Matoušek-Bušina mělo za následek nepřímý kop z patnácti metrů. Balon nepřešel přes šesnáctičlenou zeď stojící na malém vápně.

V minutě dvacáté třetí praskla panenská blána neproměňování šancí Vyškova v této sezoně. Kapitán týmu Král nabídnul krátkou kolmicí balon do běhu J. Poprikovi, ten se vyhnul vyběhnutému gólmanovi a pohodlně poslal balon po zemi do brány 0:1!

Branka měla za následek střídání v týmu domácích: ze hry šel Jan Starý, nastoupil Martin Faltýnek.

Dlouho se hosté neradovali z vedení, za dvě minuty bylo srovnáno. Centr z levé útočné strany domácích, Orbán neuhlídal domácího Stejskala, jenž se trefil k levé tyči Bušinovy brány.

Po inkasované brance začal tlak Pelhřimova, hostujícím bekům bylo velmi horko, možná i skřípali zubama, aby jim sem tam proběhnul ochlazující mráz po zádech. 28. minuta: Luska vykopává balon směřující do brány, domácí kopou v krátkém časovém sledu tři rohy, ani jeden, bohudík, nekončí v bráně.

Šest minut před odchodem do šatny ztráta balonu na půlící čáře Ondřeje Krále, jenž byl po naivní kličce o balon obrán. Musel tahat za záchranou brzdu, sudí musel tahat žlutou kartu.

 

O poločase se mohl osprchovat Matoušek, místo něj nastoupil Petr Ondra.

 

Tak jak domácí začali první půli, tak ji teď začali hosté. Po dvaceti sekundách hry nebezpečná střela Poprikova, Zabloudil v pádu chytá.

Domácí kopali v jedenapadesáté minutě trestný kop, balon poslal Stejskal do brány. Fabriky v blízkosti areálu.

Rozhodující moment celého utkání přišel v 52´. Balon šel ze středu hřiště na pravé křídlo domácích, Ondra šel do souboje naivně žákovsky, Bušina vyběhnul vykrývat střelecký úhel. Domácího halva to nijak nerozhodilo, křižnou střelou s pomocí tyče dostal balon do brány – 2:1.

Na karty vyrovnáno od 59´., to si domácí Faltýnek komicky plácnul do balonu rukou. Domácí vedou na góly, hosté na karty - 60´. nemístné komentáře Václava Novotného jsou odměněny žlutou kartou.

Trenér Vyškova Petr Matula se pokusil oživit útok, unaveného Pazderu nahradil Tomáš Sádlík.

Patnáct minut před koncem pohotově, leč nepřesně, střílel Petr Ondra, osm minut na to se pokusil zapsat do střelecké listiny Tomáš Sádlík, jeho pokus reflexivně Matěj Zabloudil v bráně domácích vyrážel na roh, z něhož nebylo nic.

Konec utkání trochu necitlivě odpískal HR Fridrichovský v době, kdy letěl balon z trestného kopu do velkého vápna domácích. Inu, asi se těšil na klobásku, která mi také chutnala.

 

Tento výsledek znamená fakt, že dorost Vyškova je po odehraných třech kolech na posledním místě tabulky bez zisku jediného bodu a s pasivním skóre 1:5.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář