Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ostravské Déja vu

25. 4. 2009

V sobotu brzy ráno jsme se vydali na nejdelší letošní „výlet“, namířili jsme si to do Petřvaldu u Karviné. Naším soupeřem byl záložní tým Baníku Ostrava.

Při nástupu do autobusu se do naších uší linula píseň ostravského barda, velkého přítele písničkáře Hutky, J. Nohavici. Z reproduktoru zpival pisničku Fotbal. V neděli v pět deset sraz u Baniku…. Za tuto provokaci si vysloužil pokárání řidič autobusu V. Hochman, jenž se zachoval jako správný chlap a naprášil to na syna.

Cesta probíhala v poklidu, opět jsme vybílili ledničku s bagetama na benzince Paramo v Novém Jičíně. Do nehostinného Petřvaldu jsme přijeli v 9 hodin. Petřvald je hornické město a asi 500 metrů od hřiště je důl Fučík.

Trávník byl velmi zajímavý, řada hráčů řešila dilema zda si vzít lisovky či kolíky. Podle stability některých Vyškovanů by mohl laik usuzovat, že hráli naboso… Uprostřed hřiště byly krásné louže, to to potom klouže. Baníkovi jsou na vodu na hřišti asi zvyklí, za zápas s sebou seknuli na zem snad 2 x.

Domácí hráči nastoupili do zápasu jako bílý balet, my jako odboráři ROH.

V utkání jsme byli Baníku vyrovnaným soupeřem, musím uznat, že Baník byl o chloupeček lepší, ale určitě nebyl tak dobrý, jak by mohlo skóre vypovídat. Dnes zvítězil šťastnější tým.

Baník měl více přiležitostí, dokonce v druhé půli po nůžkách skončil balon na břevně. To byla největší paráda zápasu. Jiné šance spolehlivě vychytal J. Kuchynka.

Dnes jsme inkasovali smolné góly, tzv. šmudly (po zápase jsem je okomentoval slovem mr..y), ve 40´. minutě podskočil centr O. Král, domácí záložník Bajger nemastnou neslanou střelou k tyči otevřel skóre.

Druhý gól padnul v 80. minutě – balon divně odskočil na trase Stránského kopačka -Kuchynkovy rukavice a trefil našeho gólmana do nosu. Čistý zásah. Odražený balon dostal do sítě zcela volný domácí kapitán Socha. Smrtelný zásah. Poté se asi 3 minuty nehrálo, neboť se červenalo – J. Kuchynkovi se z nosu spustil pramínek nejcennější tekutiny.

Utkání skončilo po minutovém nastavení. Domácí oslavovali.

Nevím, zda budu mluvit  i za ostatní, ale já osobně jsem byl velmi smutný (nepleť se slovem „nasraný“), neboť jsme předvedli nejlepší výkon na jaře, možná i v této sezóně.

Zápas naši chlapci poctivě odpracovali, nikdo neudělal nějakou kardinální chybu jako v minulých zápasech. Kluci, děkuju !!!

 

FC BANÍK OSTRAVA – SK ROSTEX VYŠKOV 2:0 (1:0)

Branky: 1:0 – 40´. BAJGER Martin (pravačkou ve vápně)

              2:0 – 80´. SOCHA Dušan (pravačkou ve vápně)

rozhodčí: Tobola Kamil – Priesol Daniel, Hess Michal

bez karet

67 diváků

sestavy: BANÍK: Svatoš L. – Psík M. (76´. Korčer M.), Velner M., Socha D. „C“, Szkuta F. –

Vaněk R., Kosňovský M., Bajger M., Juřena V. (54´. Nevřela L.) – Stránský J., Vrkoček A. (76´. Ollender N.). Trenér: Jan Páník, vedoucí: Petr Fišar, na lavičce byl ještě nachystaný náhr. brankář  Leskovjan M.

 

VYŠKOV: Kuchynka J. – Hochman P. (65´. Novotný V.), Gottvald J., Král O., Poprik J. – Zůna J., Daněk J. „C“, Žoček M., Chubirka V. – Pazdera P., Kuběnský L. Trenér: Richard Gottvald, vedoucí: Já, na lavičce ještě byli nachystáni: L. Chudý. J. Lička., náhr. brankář J. Kopecký.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář