Jdi na obsah Jdi na menu
 


okurkové nervy

1. SC ZNOJMO a.s. U 19 - MFK VYŠKOV U 19  3:2 (1:1)

branky: 6´. na 1:0 Dominik MANDULA, 86´. na 2:2 ???, 90´. + 3 na 3:2 Dominik MANDULA z penalty – 40´. na 1:1 Dominik URBANČOK, 84´. na 1:2 Lubomír SMÉKAL

ŽK: 8´. Aleš HÁJEK (kritik HR) – 69´. Lubomír SMÉKAL (oplácení)

rozhodčí: Jan MIKYSKA – Petr NIKOLAI, Luděk SÁDLÍK (OPR MFK VYŠKOV), od 20. minuty p. KOLESA

diváků: 60

 

hráno v neděli 6. května 2012 od 10:15 na hlavním hřišti stadionu ve Znojmě v rámci 23. kola 2. ligy staršího dorostu 2011/2012

 

SESTAVA 1. SC ZNOJMO a.s. U 19

Radek BULA – Matěj ŠPLÍCHAL „K“, Lukáš HRAZDÍLEK, Jakub HONZ, Aleksa ANDREJIČ, Martin VÍTEK (46´. Thanh MINH LEE), Dominik MANDULA, Petr HARANZA, Daniel HLÁVKA (64´. Tomáš ULRYCH), Aleš HÁJEK (74´. Petr KARMAZÍN), Luděk JUHAŇÁK

náhradníci: Libor HORÁK, Pavel HARANZA, Daniel HOVĚZ, Jakub KONVALINA (náhr. brankář)

trenér: Tibor DUDA, asistent:  Todor YONOV, vedoucí:  Pavel ŠPLÍCHAL, masérka: Monika BOCKOVÁ

 

 

SESTAVA MFK VYŠKOV U19

Marek SPÁČIL – Radek CHALABALA, Dominik URBANČOK (90´. František ŠPRTA), Roman SEDLÁŘ, Lubomír SMÉKAL, Tomáš SÁDLÍK (88´. Martin SURALA) , Lukáš MRNUŠTÍK  „K“, David GOTTVALD, Daniel FORRO, Michal JEŘÁBEK, Petr ONDRA (83´. Martin ŠPLÍCHAL)

trenér: PaedDr. Petr KRAHULEC, asistent 1: Petr MATULA, asistent2: Richard GOTTVALD, zlaté ruce i srdce: Hana MTOUŠKOVÁ, vedoucí: Petr UHLÍŘ

 

Po úterní infuzi radosti do žil našich hráčů, když jsme v Rosicích zvítězili 2:0 nad Zbrojovkou Brno, se naše družina vypravila na jih Moravy, kde jsme se střetnuli s místní devatenáctkou. Utkání se hrálo na hlavním znojemském stadionu, místě, kde se hraje 2. nejvyšší soutěž mužů.

Trenérskému týmu Vyškova chyběli  Jakub Kudýn, Jakub Horváth, Tomáš Holásek, Ondřej Kostelka a Filip Novotný.

K utkání se nedostavil delegovaný AR1 p. Černý, který je obyvatelem Znojma. Po desetiminutovém čekání se praporku chopil Luděk Sádlík, otec našeho hráče. Podobnou šaškárnu bych čekal na úrovni maximálně 1.B třídy, ale ne 2. ligy dorostu. Panu Sádlíkovi patří mé uznání za to, že dobrovolně chytil praporek a šel část utkání „mávat“.

 

V utkání se domácí dostali vcelku brzy do vedení, již v šesté minutě se po centru zleva a následném minizmatku uvnitř velkého vápna nejlépe orientoval domácí kanonýr Dominik Mandula a kopem z deseti metrů poslal domácí do vedení - 1:0.

Domácí hráči byli i po vstřelení první branky aktivnější, často jsme se bránili. Dokázali jsme si vypracovat pouze náznaky šancí, žádná z nich se nedá označit za vyloženou.

Vyrovnání přišlo na řadu pět minut před koncem prvního poločasu, když byl faulován Lubomír Smékal před hranicí trestného území a následný trestný kop, jak je již dobrý zvykem, proměnil šutér Dominik Urbančok1:1.

 

Ve druhém poločase se opět domácí tlačili k naší bráně, zahodili minimálně tři vyložené šance, trest pro Znojmo přišel 4 minuty před koncem – Lubomír Smékal po nezištné nahrávce Dominika Urbančoka poslal hosty z Vyškova do vedení - 1:2. Domácí družina trenérského lišáka Tibora Dudy se přeci jen dočkala zaslouženého vyrovnání – dvě minuty po brance  Smékala vystřelil domácí hráč z velkého vápna, gólman Spáčil balon vyrazil pouze před sebe a dorážející hráč vstřelil vyrovnávací branku - 2:2. Jméno bohužel nevím…Bude později doplněno.

Pomezní rozhodčí Nikolai byl několikrát dotazován, v jaké výši bude nastavený čas, pokaždé alibisticky odpověděl:  „hlavní nic neukazoval“. Možná sudí věděli proč nikoho neinformovali o nastaveném čase, neboť ve třetí minutě nastavení sudí Mikyska po střetu Spáčila s domácím forvardem nařídil pokutový kop. Nebudu spekulovat, zda penalta byla, či ne, ostatně hrát si na chytrého z 60 metrů nemohu.  Kdyby tento duel pískal Luboš Puček, tak by bylo dávno po zápase a nemusely vzplanout emoce.

Balon si na penaltu postavil Dominik Mandula. Penaltu proměnil s přehledem, jenže do vápna někdo předčasně vběhnul, proto se střela z 11 yardů musela opakovat. Domácí kanonýr se nemýlil ani napodruhé – 3:2.

Ihned po rozehrávce Vyškova sudí Mikyska duel ukončil, stalo se tak v čase 49:37. Tím přilil oleje do ohně. Náš kapitán Lukáš Mrnuštík vyfasoval žlutou kartu za protesty, na sudího se řítil Marek Spáčil, byl zavčas zastaven svými spoluhráči. Všichni tři sudí mají velké štěstí, že se na ně neřítil Roman Sedlář, protože vzhledem ke svému hobby v bojovém umění  a vojenské škole mohlo dojít k něčemu horšímu než jsou pouze slovní útoky. Sedlář hřiště opouštěl disciplinovaně, všechen vztek dusil v sobě.

V kabině sudích by se dala atmosféra krájet, další malou porci oleje přilil přestárlý AR2 Kolesa, když začal vykládat, že na nás měly být odpískány tři pokutové kopy. Reakce vedoucího Vyškova byla strohá – „s Váma se o ničem nebavím a neprovokujte nasraného kapitána“.

Po podepsání všech náležitostí jsme opustili s kapitánem Mrnuštíkem kabinu tří  lidí, kteří okradli poctivě bojující hráče o bod za remízu. Je pravda, že pokud by domácí proměnili půlku vyložených šancí, tak by bylo (zaslouženě)  skóre 4:1 a o penaltě by nikdo neřekl půl slova. Na kdyby se ovšem nehraje.

Všichni tři – Mikysko, Nikolaii, Koleso: styďte se!

 

zpracoval a za tímto článkem si stojí: Petr UHLÍŘ, vedoucí týmu MFK VYŠKOV U 19

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Video ze Znojma

(capik, 7. 5. 2012 10:08)

Na stránkách www.znsport.cz můžete shlédnout smolný sestřih zápasu ve Znojmě.

Re: Video ze Znojma

(Divák ze Znojma, 10. 5. 2012 22:51)

Ze sestřihu je zcela zřejmé , že šlo o faul brankáře, který šel zcela špatně do útočníka. Bohužel pro vás se hraje až do závěrečného hvizdu, dostat gól v nastaveném čase z penalty je k vzteku, ale tak jak se musí písknout penalta za faul na začátku nebo uprostřed zápasu, není důvod, když ze záběrů prokazatelně je, ji písknout i v nastaveném čase.

Re: Re: Video ze Znojma

(Petr Ondra, 10. 5. 2012 23:33)

No zřejmě jste se díval na jiný záznam. Ze záběru je docela dobře patrné, jak gólman nejprve nohou vypíchne míč a teprve poté přes něj útočník přepadne. Ale každý to vidí asi jinak a v tuto chvílí už je to stejně úplně jedno, protože to stejně na věci nic nezmění. A on ten vztek nebyl jen kvůli té penaltě, ale spíše z celkového výkonu rozhodčího.

pro pana Kolesu

(Petr Uhlíř, 8. 5. 2012 21:29)

Dobrý večer!
Děkuji za Váš komentář. Vážený pane, inspiroval jste mě k jedné věci: po každém vypjatém zápase si okamžitě zapínám na mobilu kameru a budu si nahrávat dění v kabině rozhodčích, aby mi pak někdo netvrdil něco jiného, než se událo. Pevně doufám v to, že nebudu podobné praktiky potřebovat, neboť již nechci prasárnu takového kalibru zažít.
Jinak Vám děkuji za Váš výkon v utkání, k Vám, pane Koleso, neměl nikdo jedinou výhradu za Vaši činnost v utkání.
Jsem rád, že máte krásné vzpomínky na vyškovskou kopanou, kopaná se hraje pro diváky a pro to, aby bylo na co vzpomínat. Samozřejmě na pěkné věci a ne na momenty, které jsme zažívali v nedělním, vcelku pěkném dopoledni ve Znojmě.
Nerad prohrávám, ale dokáži pokorně přijmout porážku, na sudí nehážu vinu za prohru, poslední výhrady na sudího jsem měl na jaře 2009.
S přáním mnoha krásných chvil na fotbalových hřištích či v ochozech
Petr UHLÍŘ, vedoucí týmu MFK VYŠKOV U19.

skleroza

(Mrnuštík kapitán Vyškova, 8. 5. 2012 21:21)

Tak přestárlý pan Kolesa už má asi sklerózu. Vůbec jste mi do očí neříkal, kdyby rozhodčí chtěl tak měl písknou 3 penalty. Vzpamatujte se co píšete!!

Pro p.Uhlíře a ostatní,kteří jsou neobjektivně informováni

(Zdeněk Kolesa, 8. 5. 2012 21:02)

Pane Uhlíř,zdraví Vás přestárlý (55 let) rozhodčí Kolesa Zdeněk ze Znojma.Na rozdíl od Vás si dobře pamatuji,kdo mluvil o třech penaltách v kabině rozhodčích po utkání,já to ale nebyl !!! Na to - že jste relativně mladý - máte špatnou paměť.
Nicméně Vaší poznámkou si nenechám zkazit vzpomínky na vyškovskou kopanou,např.si vzpomínám na utkání Jihlava B-Vyškov 0:0 (muži) z roku 2001 - tehdy župní přebor,které jsem jako HR řídil (a nejenom toto utkání vyškovských),kdy mě všichni hráči Vašeho oddílu děkovali za kvalitní a objektivní výkon - pamětníci v oddíle jistě ještě jsou.
A protože pro kopanou dobrovolně pracuji na různých úrovních již cca 30 let - vím,že tato práce je nelehká,ale prostě nás to baví.
Přeji hodně trpělivosti při Vaší dobrovolné činnosti pro Váš oddíl a hlavně pokoru. Zdraví Kolesa Zdeněk

Nevolnost spojená se zvracením

(Divák RS, 7. 5. 2012 14:13)

Každému průměrně inteligentnímu člověku, který byl na utkání ve Znojmě, je jasné, o co komu v tomto utkání šlo (nemyslím tím hráče).
Otázka: Byla penalta, či nikoliv?
Odpověď: Byla, protože si ji HR v 93. minutě vymyslel. No a když si ji vymyslel, tak si ji také odpískal.
Zkur... tím krásné nedělní dopoledne spoustě lidem.

Borci hlavu vzhůru, jak se říká: " Na každú sviňu sa vaří voda".

poděkování

(Petr Uhlíř, 7. 5. 2012 13:21)

Děkujeme, určitě se podíváme. Ne ke vzteku, ale k poučení z chyb.