Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nesovice muži - Vyškov dorost

31. 7. 2009

Nesovice muži – Vyškov starší dorost 4:2 (0:2)

branky: 11. minuta vlastní 0:1, 24. minuta POPRIK 0:2, 47. minuta 1:2, 70. minuta 2:2, 82. minuta 3:2, 87. minuta 4:2

rozhodčí: Novotný

diváků: 42

 

základní sestava Vyškova, číslo v závorce je počet odehraných minut:

 

Bušina (90) – Luska (65), Král (90), Novotný (90), Matoušek (67) – Pazdera (69), Bačovský (69), Galia (67), Orbán (70) – Lička (90), Poprik (90). Na začátku zápasu seděli na střídačce a poté byli nasazeni do hry: Gottvald (45), Sádlík (45), Adamec (45).

 

Ve čtvrtek odcestovala dorostenecká výprava na jih okresu, kde byl dohodnutý přípravný zápas s místními muži hrajícími okresní přebor. Za domácí nastoupila i hvězda okresního přeboru, útočník Miloš Kropáček.

Trenéru Matulovi přípravu na utkání zkomplikovalo zpoždění dvojice Novotný-Bušina. Tito hráči se dostavili na utkání sedm minut před začátkem utkání. Vysvětlení se dostavilo vskutku chvályhodné: Bušina žijící v Boskovicích si chtěl prohlédnout další část okresu Vyškov a tak jej Novotní vzali na výlet.

 

K utkání jsme přistoupili poctivě, chlapci mají v nohách třítýdenní přípravu, jenž byla těžší než pololetní písemka z matematiky. Tvrdá dřina se vyplácela od začátku utkání, domácí muži si nevěděli rady s nadupanýma mladíkama Vyškova. Navíc domácí od jedenácté minuty prohrávali 0:1. Akce začala na polovině hostí, tvrdým a čistým zákrokem připravil M. Matoušek o balon domácího útočníka, posunul jej na Pavla Orbána. Pavel balon vedl po levé lajně, nahrál do středu hřiště na Bačovského, ten chtěl uličkou poslat od jasné šance Pazderu, ale domácí bek byl rychlejší. Tento zákrok se ukázal jako Pyrrhovo vítězství, neboť na Pazderu vyrazil i gólman a blokovaný míč od domácího beka se dokutálel do brány, do které se již gólman nestačil vrátit.

Čtvrthodinku po vstřelené brance přišla další velká možnost! Poprik po levé straně zatáhnul balon až k brankové čáře. K údivu všech necentroval, ale postupně vnikal do velkého vápna rovnoběžně s brankovou čarou. Na spojnici malého vápna s brankovou čarou zkusil štěstí. Nevyšlo. Balon se odrazil k volnému P. Pazderovi, ovšem ten se rozmýšlel, zda balon do brány dostat hlavou nebo nohou. Bohužel to zkusil rychlejší variantou a neučesaná koule na Pazderově krku poslala balon ke gólmanovi.

O pouhou minutku později jsme stejně vedli dva nula. Jakub Poprik si spravil chuť a po samostatném nájezdu dal balon k tyči po gólmanově levé ruce. Balon si J. Poprik vybojoval napadáním rozehrávky domácích beků.

Otřesení domácí se ke slovu dostali ve 26´. první střelou na cestovatele Bušinu. Rána domacího halva byla velmi nepřesná.

Ve dvacáté osmé minutě jsme měli štěstí velikosti mamuta - domácí vtipně zahráli rohový kop krátkou rozehrávkou, z prvního doteku přišel centr na zadní tyč a ta se rozezněla. Balon šel naštěstí zpět do hřiště. Z tohoto způsobu rozehrání rohu dají v sezoně domácí dost gólů...

Poslední dobrá desetiminutovka Vyškova začala opětovným vysokým presinkem ofenzivních hráčů, konkrétně Galii, jenž vybojovaný balon vystřelil hodně nepřesně.

O dvě minuty nato, to je ve 32´., zkoušel štěstí O. Bačovský, opět dva metry vedle. Tato akce byla krásným příkladem postupného útoku.

Domácí osm minut před koncem vystřelili, byla to spíše střela z nouze, projektil ze 40 metrů skončil pět metrů nad a vedle.

Velkou chybu vyrobil pět minut před pauzou Pavel Orbán, když ve vlastní „16“ ztratil míč, Kropáček nacentroval na hlavu kolegy z útoku, Bušina byl ve středu brány pozorný.

Posledních pět minut patřilo domácím, měli více ze hry, častěji balon ve své moci, ale ke snížení to nevedlo.

Krátkou poločasovou pauzu vyplněnou občerstvováním využil trenér Matula k přeskupení řad. Ze hřiště odešli Luska, Galia a Matoušek, nastoupili Gottvald, Sádlík, Adamec. Domácí se sestavou také zamíchali.

Zelenobílý soubor Nesovic do druhého poločasu vtrhnul jako pověstný uragán Ema a po 100 sekundách hry bylo sníženo na 1:2.

I dalších dvacet minut se neslo ve znamení posledních pěti minut první půle, domácí nás přehrávali. V 69´. šel ze hry Bačovský, zpět do hry nastoupil Galia, na lavičku šel i Pazdera a do hry Matoušek.

V 70´. vyrovnáno na 2:2 - čerstvá síla v útoku Nesovic se projevila-křižná střela ze dvou metrů skončila v Bušinově rajónu.

Po gólu se zase střídalo: dolů Orbán, nahoru Luska.

Dvanáct minut před konce se blikancem „blýsknul“ V. Novotný. Zkosený domácí záložník nesl velmi nelibě jeho zakrok alá Řepka a solidně Viťovi vynadal. Následný trestný kop byl obranou Vyškova odvrácen.

V 82. minutě se díval hlavní sudí na sličné návštěvnice zápasu a proto nemohl vidět sklepnutí balonu rukou od jednoho z domácích hráčů. Z tohoto přestupku vytěžil maximum, balon skončil potřetí v bráně. Chudák Bušina sebou házel v malém vápně jako kapr na kuchyňské lince.

V 87. minutě jsme měli výhodu rohového kopu. Roh byl zahrán J. Poprikem velmi špatně, první defenzivní hráč Nesovic balon odvrátil ven z velkého domacího čtverce a následoval rychlý kontr domácích na naši bránu. Poměr hráčů Nesovice-Vyškov byl 3:1 a tak neměli domácí problém se vstřelením čtvrtého gólu . Ten padnul asi z offsidu, neboť domácí útočník dostal poslední, předstřelbovou nahrávku do metrového postavení mimo hru.

Ale je to jen příprava, nebudeme brečet, navíc si domácí zasloužili za druhý poločas vyhrát, neboť nás převýšili stejně jako my je v půli první.

 

Utkáni splnilo svoje účely, trenéři se seznámili s neznámou ohledně základních sestav pro mistrovské utkání. Naše hráče musím pochválit za první půlku, pokud budou takto poctivě jezdit i v divizi, budeme jistě mít co dělat v horních patrech tabulky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář