Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepotěšili jste mě. Za čtyři..

20. 10. 2010

LETONICE - SK ROSTEX VYŠKOV „B“ 4:0 (2:0)

branky: na 1:0 JAKEŠ, na 2:0 VYSKOČIL, na 3:0 JAKEŠ, na 4:0 vlastní ADAMEC

diváků: 20

hráno v sobotu 16. října od 15:00 v Letonicích v rámci 10. (9. hraného) kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JmKFS

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

Marek SPÁČIL – Michal PETŘEK „K“, Milan TUTTER, Milan ADAMEC, Lukáš LAHODNÝ – Petr ONDRA, Tomáš SÁDLÍK, Lukáš FOITL – Patrik NEDĚLA

trenéři: Richard&Jakub GOTTVALDOVI, řidiči výpravy: R.G. + J.G. a pan SPÁČIL ( který také předvedl skvělý výkon na pomezní čáře )

 

Psal se 41. týden roku 2010, 15. den měsíce října a rezervní tým dorostenců se vydal k mači do nedalekých Letonic oslaben o hráče, kteří se vydali s „A“ týmem dorostu do Veselí nad Moravou.

Trenéři měli težký úkol, protože chybělo hned 8 hráčů z mladšího dorostu. Kouč R. Gottvald se proto snažil sehnat nezvěstného golmana Jakuba Kopeckého a budoucího Pierluigiho Collinu Jana Müllera majícího však rozhodcovské povinnosti, takže už nás bylo jen deset. Nakonec se nedostavil i nezvěstný golman Kopecký, který už se na vyškovském stadionu neukázal „nějaký ten pátek“. Hráči se vydali do Letonic v devíti lidech, nechyběl jim humor. Před zápasem si např. začali brát čísla dresů od toho nejvyššího, čímž bylo číslo 24, následovalo 22, 21, 17 a poté už přišly na řadu i normálnější čísla.

Po rozcvičení a jasné taktice, kterou měli hráči nastolenou se šlo na věc. Ze začátku začali využívat přesilovou hru Letoničtí hráči, ale úvodní ataky ztroskotávaly na obraně Vyškova. Ale netrvalo to moc dlouho. Zhruba v 10. minutě napálil míč střední havl domácích z 25-ti metrů. Balon těsně před golmanem Spáčilem skočil a proletěl mu pod rukou – 1:0. Tato branka byla pro Vyškovské budíčkem. Hosté se začali víc a víc dostávat k soupeřově brance. Ale evergreenem v prvním poločase bylo nepromněňování šancí. Když už se útočník, či jeden ze záložníků dostal za obranu soupeře, tak nastřelil golmana domácích nebo míč skončil mimo bránu. Balon většinu času překvapivě na nohách vyškovských hráčů. Ale stále se nám nic nedařilo. Přibližně ve 35. minutě vyškovští dostali gól. Střela z velkého vápna, schovaná za stoperem Adamcem skončila na tyči a nikým neatakovaný dobíhající domácí hráč zvýšil na 2:0. Beci hostů byli ve špatný čas na špatném místě a domácí útočník měl jednoduchou pozici. Do poločasu se nic jiného nestalo, co by stálo za zmínku a já si to pamatoval

 

Do druhého poločasu změna, jak jistě tušíte, nepřišla. Akorát to, že ze stopera Milana Tuttera se stal parťák v útoku s Patrikem Nedělou a obrana se stáhla na tři obránce. Rozestavení tedy změněno na nezvyklé v dorosteneckých soutěžích - 3-3-2.

 

Ve druhém poločase začali aktivněji hostující hráči. Stále ne a ne protrhnout pannenskou blánu za zády domácího golmana. Kombinace Vyškova nebyla moc přesná. Z rohovým kopů, či trestňáků se moc v devíti lidech udělat nedalo. Největší šanci měl na starosti Milan Adamec. Po faulu na pravé straně hřiště si míč postavil Petr Ondra. Nacentroval na malé vápno, kde našel hlavu Adamce, kterému chyběli centimetry, aby skóroval. Míč letěl po levé ruce golmana nad šibenicí. Tříčlenná obrana hostů se dále jakž takž držela. Ale moc jim to nebylo platné, protože NEDÁŠ – DOSTANEŠ. Spálená šance hostujícího celku, z které pramenil rychlý brejk Letonických. Střední záložník Letonic si všiml vyběhnutého golmana Spáčila a z poloviny hřiště ho přeloboval – 3:0. Tenhle gól definitivně srazil na kolena Vyškovské hráče, kteří zhruba sedmdesát procent z celého zápasu měli balón na svých kopačkách.

A aby toho ještě nebylo málo, tak v nastaveném čase přišla ještě jedná rána !! Tvrdá střela Letonického hráče, Spáčil tuhle bombu vyrazil a dobíhající stoper Adamec, stínící dorážejícího hráče si vstřelil vlastní gól. Míč vlítl pod nohy Vyškovského stopera, jenž nestačil včas uskočit a mičuda směřovala pomalu ale jistě do svatyně hostujícího týmu. Adamec se tento míč snažil ještě vykopnout, ale balon mu sjel po šajtli a vlastenec byl na světě – 4:0. V zápise je sice autorem branky domácí Skoupý, ten se však míče ani nedotkl.

 

Po rozehrávce na půlící čáře sudí ukončil zápas za stavu 4:0 pro domácí. Dle mého názoru, kdybychom vedli po prvém poločasu 3:1, tak se nikdo nemůže divit. Jelikož jsme ale žádnou šanci nevyužili, tak vítězem se stali Letonice. Když to beru z mého pohledu, tak si myslím, že jsme měli na víc. Inkasovali jsme opět zbytečně! V útoku to také nebylo to pravé fotbalové. Ale bylo znát, že chyběli dva hráči. Nic se nedá dělat a tyhle ztracené body budeme muset nahnat s jinými soupeři.

Příští týden, v neděli 24. října, rezervní tým dorostu bude doma od 10:00 hodin hostit na vedlejším hřišti hráče z  AFK Tišnov.

zpracoval: Milan ADAMEC

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář