Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na úvod 2:2 v Drnovicích

 

SK ROSTEX VYŠKOV U19 – FK DRNOVICE, o.s. 2:2 (1:1)

branky: 37´. Miroslav HRADIL na 1:1, 75´. Filip NOVOTNÝ na 2:2 – 20´. Radek NOVOTNÝ na 0:1, 51´. KÁBELE na 1:2

ŽK: 43´. Daniel FORRÓ, 44´. Radek CHALABALA (oba tahání za dres), 61´. Filip NOVOTNÝ (faul na Martina Fobera) – 28´. MĚŘÍNSKÝ za tahání za dres

rozhodčí: Radek KLEPÁČEK – opr Luděk SÁDLÍK, opr Oldřich JELÍNEK

diváků: 65

 

hráno ve středu 20. 7. 2011 od 18:00 na vedlejším hřišti drnovického sportovního areálu v rámci 1. přípravného utkání v létě 2011

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV U19

 

Tomáš HOLÁSEK – Radek CHALABALA, Jaroslav SOVKA, Roman SEDLÁŘ, Daniel FORRO – Dominik URBANČOK (46´. Martin ŠPLÍCHAL), David GOTTVALD (70´. David GOTTVALD), Miroslav HRADIL (46´. Jakub HORVÁTH), Lukáš MRNUŠTÍK (46´. Luboš SMÉKAL) – Tomáš TUTTER (46´. Tomáš SÁDLÍK), Jakub KUDÝN (46´. Filip NOVOTNÝ)

trenéři: Petr MATULA&Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA FK DRNOVICE, o.s.

 

BRTNÍČEK (46´. POLÁŠEK) – POSPÍŠIL, IGNAČÁK, ŠMERDA, FARKAŠ – KROUTILÍK, MĚŘÍNSKÝ, PYTELA, KÁBELE – M. JELÍNEK, D. SLEZÁK

do hry ve druhé půli zasáhnuli FOBER a BULA

trenér: Vítězslav ZBOŘIL st.

 

První oficiální přípravné utkání sehrála devetenáctka proti špičkovému týmu 1.B třídy na jeho hřišti. Po těžké tréninkové dřině z úvodu přípravy se jistě hráči těšili na utkání, na druhou byla hodnota utkání zvýšena jménem soupeře. Škoda, že trenér dorostu Matula nešel hrát taky. Souboje Matula-Sedlář by jistě tento zápas ozdobily...

U19 Vyškova chyběli pouze brigádníci František Šprta a Ondřej Kostelka, jinak sestava kompletní. Drnovičtí na tom se sestavou byli podle jejich slov o kapánek hůře, přesné absence bohužel nemám, jen jsem si všimnul, že chyběl líšeňský lodivod Zbyněk Zbořil, velký kamarád Václava Novotného.

K řízení zápasu byl nominován Radek Klepáček, jehož žena se stala ozdobou zápasu.

 

Do zápasu lépe vstoupili drnovičtí, po stovce sekund hry se do šance dostal Michal Jelínek, z pěti metrů minul bránu Holáska.

My jsme oplatili v sedmé minutě střelou Tomáše Tuttera, chytající předseda Drnovic si se střelou nadvakrát poradil.

Jaroslav Sovka velmi lehkovážně rozehrával ve 12´., o balon přišel, nebezpečí musel hasit golém Roman Sedlář, definitivní klid dal vyškovským barvám mohutným odkopem do rákosu Tomáš Holásek.

Veselo před Holáskem v 15´. - Radek Novotný cpal balon z brankové čáry pod sebe, jeho úmysl vystihnut Holáskem, který balon ukryl do koše.

Drnovičtí se do vedení dostali ve 20. minutě, v levé útočné lajně Drnovic se nechal obehrát Daniel Forro Michalem Jelínkem, centr se mladého forvardovi Drnovic nepovedl podle jeho představ, ale naše defenziva řešila chaoticky situaci a ze zmatku těžil ušmudlanou stŕelou z pěti metrů lišák Radek Novotný – 0:1.

Do samostatného úniku se dostal ve 22. minutě Miroslav Hradil, drnovický gólman Daniel Brtníček prudkou střelu vyrazil, dobíhající bek v bílém balon hlavou odehrál na rohový kop, z nějž jsme vytěžili pouze dvouminutový pobyt v blízkosti drnovické svatyně.

První žlutou kartu v zápase z rukou přpř (přesný&přísný) Klepáčka uviděl domácí středopolař Měřínský, jenž zkoušel taháním pevnost našich dresů.

Ve 37. minutě se nám odařilo vyrovnat. Po rohovém kopu se odražený balon dostal k Dominiku Urbančokovi, jelikož bydlí v Drnovicích, tak měl asi zakázanou střelbu, nákop zblokovala změť těl na penaltovém puntíku, podruhé se k nám balon šťastně odrazil, Miroslav Hradil si rady věděl lépe – polovysokou střelou vyrovnal!

Luxusní skrytou kolmici předvedl Lukáš Mrnuštík na Jakuba Kudýna, samostatný nájezd jako na hokeji vyřešil špatně – balon nesmyslně zvednul a dlouhé rozpětí ruk drnovického gólmana se ukázalo rozhodující – balon vyrazil Brtníček mimo tři tyče.

V konci 1. půle pevnost drnovických dresů zkoušeli i Forro s Chalabalou, taky uviděli žlutou...

 

O poločase se vyměnilo na hřišti větší množství hráčů, neznalý by si myslel, že se ocitnul na Turecké burze s otroky.

 

Za šest minut jsme prohrávali 1:2. Za branku mohla nekvalitní rozehrávka ve středu hřiště, drnovický středopolař balon odehrál doleva, gólman Holásek vyběhnul, ale rychlík Kábele se míče dotknul o chvíli dřív než Holásek a z velké dálky i nevýhodného úhlu dokázal balon po zemi poslat zkušeně do brány mladých vyškovanů.

Velkou snahu o vyrovnání projevil Luboš Smékal, v 58. minutě výborně našel nahrávkou po zemi z levé strany Filipa Novotného, ten si balon dobře pokryl, udělal si prostor pro střelu, ale dřevák z Habrovan bránu ze sedmi metrů minul. Inu, jablko nepadlo daleko od stromu :-)

Svůj zmar v koncovce demonstroval Filip Novotný i v 62. minutě, když neprostřelil z bezprostřední blízkosti náhradního gólmana Poláška!!!

Minutu předtím si vyšlápnul F. Novotný na stopera Martina Fobera, inkasoval tmavě žlutou kartu.

Blonďák Smékal se nemohl smířit se stavem 1:2, působil velmi agilně, krásnou nahrávkou vyzval potřetí Filipa Novotného ke skórování, nyní se konečně syn střelce Drnovic trefil – 2:2.

V konci zápasu se děl závar před naší bránou, několikero šancí zůstalo bez brankové odezvy, tečku za akcí udělala chytrá křižná střela Radka Novotného, jeho zatočený balon naštěstí minul pravou tyč naší brány.

Sudí Radek Klepáček v čase 90:07 odpískal konec utkání, ve kterém jsme uhráli remízu, která je historicky prvním bodem, který jsme získali s týmem FKD, o.s. .

Další utkání odehrajeme v sobotu 23. 7. 2011 od 10:00 hostíme U19 Hodonína na vedlješím hřišti v Drnovicích. Utkání bude opět pískat R. Klepáček, jistým hráčům doporučuju zavření klapaček.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář