Jdi na obsah Jdi na menu
 


My padli, žiletky žijí

15. 8. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV – TATRAN BOHUNICE 2:3 (0:0)

branky: 55´. Martin GREPl na 1:2, 65´. Martin GREPL na 2:1 – 63´. Martin ROTREKL na 1:1, 78´. Lukáš TVRDÝ na 2:2, 81´. Filip DAMBORSKÝ na 2:3

bez karet

rozhodčí: Libor SEDLÁČEK – Vítězslav BUČEK, Mgr. Miloslav BRTNÍČEK

diváků: 51

 

hráno v neděli 15. srpna 2010 od 10:15 na hlavní trávě Městského stadionu ve Vyškově v rámci 1. kola divize staršího dorostu sezony 2010/2011

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK (75´. Jan MÜLLER), Filip LUSKA, Josef LIČKA „K“, Radek CHALABALA – Martin GREPL, Petr ONDRA (72´. Michal PETŘEK), David GOTTVALD, Václav NOVOTNÝ – Tomáš SÁDLÍK, Filip NOVOTNÝ

na lavičce byl připraven náhradní brankář Jakub KOPECKÝ

trenéři: Petr MATULA a Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA TATRAN BOHUNICE

 

Adam SEDLÁČEK – Jakub HANÁK, Martin ROTREKL „K“, Jan OVČAČÍK, Filip DAMBORSKÝ – Jakub HANÁK, Tomáš PODANÝ, Patrik REZLER, Patrik BŘEZA (58´. Miloš HOUDEK) – Miloš BUCHTÍK (55´. Radek PALUPA), Radim ZÁRUBA

trenér: Karel ŠAJKOVICS, asistent: Pavel ROSENBACH, vedoucí: Zdeněk KOTOL

 

Divizní bitvy začaly stejně jako minulou sezonu proti mužstvu z Brna.

Na tento okamžik jsme se připravovali pět týdnů, sehraných pět zápasů dávalo znát sílu mužstva, ačkoliv již při prvním zápase muselo duo trenérů Vyškova nepočítat s několika lidmi: „out“ stav platil pro Ondřeje Bačovského, Jakuba Galiu, Milan Adamec ještě nezačal ani trénovat.

Utkání bylo svěřeno k soudcování zkušenému smíškovi Liboru Sedláčkovi, pískajícímu již řadu let zápasy MSFL.

Počasí nahánělo hrůzu všem zainteresovaným, mraky se nad Vyškovem honily jako Simir Gerchan a Tom Kranich ve služebním BMW po Kolínsko-Duisburgské dálnici v Kobře 11.

Od 15. minuty do začátku druhého poločasu přišlo přírodní kropení.

 

Úvod zápasu patřil hostujícím hráčům, ze sedmiminutové převahy vytěžili jen lehké obléhání naší poloviny, jinak nic.

V 8. minutě na pravé straně proběhla kooperace Matoušek – Sádlík – Grepl, jenž šajtlí odcentroval, před Filipem Novotným odvrátil hlavou vysoký stoper Filip Damborský.

Do tyče zamířil balon z kopačky Patrika Rezlera z 22 metrů, od pravé tyče šel balon mimo hřiště.

O dvě minuty nato kopal rohový kop Radim Záruba, balon čistým volejem kopnul Patrik Rezler pouze k nohám beka Matouška.

Megašanci ve 20. minutě spálil hostující forvard Miloš Buchtík: po střele z osmnácti metrů se dral dorážet vyražený míč, nedokázal z malého vápna překonat Tomáše Holáska, toho času ve stavu vleže, balon minul bránu.

Bojovník Filip Novotný vydoloval balon na becích Bohunic pro Martina Grepla, jehož centr byl velmi dlouhý.

Po faulu na aktivního Martina Grepla ve 24. minutě zahrával Radek Chalabala standartku, centr obranný val dostal jen k Filipu Novotnému, jenž volejem z cca 23 metrů balon napálil vysoko nad.

Z této střely neměl vůbec radost Jan Müller, který musel ve vydatném dešti vstát z lavičky náhradníků a jít pro zakopnutý balon.

Do další šance se drali domácí ve 29. minutě, Martin Grepl místo očekávaného centru zksuil vystřelit chytře na přední, tedy pravou tyč, mířidla vychýlená, Müller podával další balon...

Dva rohy Vyškova nepřinesly nic důležitého; první špatně kopnul F. Novotný, při druhém viděl sudí Sedláček útočný faul v „16“ Bohunic.

 

O poločase byli hráči nabádáni k trpělivosti a poctivé práci jak v obraně, tak i v útoku.

 

Všechny tyto pokyny vyplodily své ovoce v 55. minutě: spolupráce dvou Novotných, Filip Novotný si balon posunul patičkou do volného prostoru, kolmicí vyslal na zteč Grepla, ten se dočkal odměny za dnešní výkon – 1:0.

Zbytečný faul Filipa Lusky 18 metrů od brány Holáska otcem trestného kopu. Maminka trestňáku se jmenuje Martin Rotrekl, dítěti přiděleno jméno vyrovnání. Prudká střela nártem k levé tyči a 1:1.

Nejvíce se vyrovnání nelíbilo Martinu Greplovi (opravdu škaredé dítě) a tři minuty po narození vyrovnání se vedení v zápase vrátilo na stranu Vyškova – přízemní střela z dvaceti metrů zapadla přesně k levé tyči zkoprnělého gólmana Adama Sedláčka – 2:1.

Pojistku v podobě vstřelní branky na 3:1 odmítnuli Petr Ondra i Filip Novotný, další vyrovnání se narodilo v 78. minutě. Obránci lelkovali při rohu Bohunic, rychlá rozehrávka po zemi na nejbližšího hráče, jehož křižná střela břinkla do vnitřní části levé Holáskovy tyče – 2:2.

 

To, že budeme hladcí rozhodnul 12 minut před koncem Filip Damborský, vstŕelil branku na 2:3, Bohunice se poprvé v zápase dostaly do vedení.

V poslední minutě nepřesně hlavičkoval asi David Gottvald, ihned poté sudí Sedláček za jásotu hostů zápas ukončil.

 

A my? Rozčarování. Nasranost. Na shledanou.

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář