Jdi na obsah Jdi na menu
 


made by Holásek

22. 8. 2010

SK LÍŠEŇ - SK ROSTEX VYŠKOV 2:2 (1:1)

branky: 28´. Martin TRÁVNÍČEK na 1:1, 69´. Jan ČOUPEK na 2:1 - 24´. Martin GREPL na 0:1, 90´. Tomáš HOLÁSEK na 2:2

ŽK: 46´. Václav NOVOTNÝ, 78´. Filip NOVOTNÝ, 88´. Michal PETŘEK

rozhodčí: Roman SMEKAL – Jiří PEICHL, Tomáš SEDLÁČEK

diváků: 80

 

hráno v sobotu 21. srpna 2010 od 14:15 na trávě stadionu v Brně-Líšni v rámci 2. kola divize staršího dorostu sezony 2010/2011

 

SESTAVA SK LÍŠEŇ

 

Jan MACHKA – Tomáš BILÍK (46´. Jan ČOUPEK), Lukáš VEJMĚLEK, Zdeněk SKLENÁŘ „K“, Martin ŠIKRAL – Jan PROCHÁZKA, Tomáš SKLENÁŘ (64´. Jakub HUŇÁČEK), Lukáš PRAKS, Radomír KUROPATA (46´. Martin DRŠTKA) – Marek WALLA, Martin TRÁVNÍČEK (90´. Filip ČERMÁK)

na lavičce byl připravený náhradní brankář Lukáš KRAFEK

trenér: Michal MACENAUER, vedoucí: Martin ŠIKRAL

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK – Miroslav MATOUŠEK , Filip LUSKA, Josef LIČKA „K“, Radek CHALABALA – Martin GREPL, Ondřej BAČOVSKÝ, David GOTTVALD, Václav NOVOTNÝ – Tomáš HRADIL (57´. Tomáš SÁDLÍK), Filip NOVOTNÝ (87´. Michal PETŘEK)

na lavičce byl připraven do pole František ŠPRTA, do brány náhradní brankář Jakub KOPECKÝ

trenéři: Petr MATULA a Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ,

zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

 

V druhém zápase sezony jsme se představili na nejoblíbenějším hřišti dorostenců Vyškova v rámci největšího maloměsta ČR.

Domácí dorostenci v loňské sezoně vyzkoušeli MSDL, ze které po ročním působení sestoupili.

V prvním kole si poradili líšenští s týmem Veselí 3:1 na půdě ve Veselí brankami Wally, Drštky a Trávníčka.

Trenérské duo na laviččce Vyškova nemohlo postavit Jakuba Galiu, Petra Ondru a Jana Müllera.

To, co se stalo v poslední minutě by se dalo přirovnat k tomu, že někdo potká blondýnku s IQ 150. To se poštěstí jednou za život a radost trvá hodně dlouho...

 

Domácí se pustili do ofenzivy od začátku zápasu, ve druhé minutě Filip Luska zblokoval centr z pravého křídla na rohový kop, centrem od praporku Trávníček řádně vyděsil hosty, neboť ostrý míč na přední tyč Holásek likvidoval nadvakrát.

Za dvě minuty střílel na opačné straně Václav Novotný, slunící se diváci viděli další blok a následný roh. Ten Filip Novotný totálně zmatlal, domácí se hnali do rychlého útoku, který zastavil výbornou poziční hrou Filip Luska - Schindler hadra...

Ve 12´. nebezpečně vypálili Ondřej Bačovský, projektil z dvaadvaceti metrů jen o pár centimetrů přeletěl břevno domácí svatyně.

Po čtvrthodince hry fauloval Filip Luska 30 metrů od brány, Radomír Kuropata zkoušel štěstí přímou střelou, ta mu nesedla, pomalý přízemní míč o dva metry minul levou tyčku brány Tomáše Holáska.

Radomír Kuropata v roli nahravače – gentlemana: krásně po lajně vyslal našeho forvarda Hradila do úprku vstříc líšeňské bráně, Tomáš Hradil si všimnul, že je domácí gólman popovyběhnutý a zkusil jen ze 40 metrů od lajny lobnout. Myšlenka chytrá, provedení špatné, balon o hóóódně metrů minul bránu. Kuropata to od emotivního kouče Macenauera pěkně schytal...

Ihned po rozehrávce z malého vápna domácí obrana míč ztratila, bohužel jsme nedokázali tuto lehokovážnost domácích beků potrestat, střela Václava Novotného mimo.

Ve 24. minutě začala akce u Davida Gottvalda, který ze stŕedu pole vyslal dlouhý balon do levého kŕídla na Václava Novotného, jeho centr na Hradila moc dlouhý, naštěstí ještě číhal na balon Martin Grepl a z úhlu dokázal, i díky vydatné pomoci Filipa Novotného, dostat balon za brankovou čáru. Po vstřeleném gólu vznikla lehká „rozepře“ kdo branku vsítil, hlavní sudí Roman Smekal správně určil za autora branky Grepla – 0:1.

Z vedení se hosté radovali pouhých 240 sekund, jelikož na velkém vápně nezvládnul Bačovský odehrát balon (místo hlavy šel na vyšší míč nohou), následnou nahrávku líšeňského halva na malé vápno dostal za záda Holáskova s pomocí břevna Trávníček – 1:1.

Filip Novotný se stal obětí faulu šest minut před koncem, trestný kop rozehrál sám, prudkou střelu líšeňský gólman vyrazil k Martinu Greplovi, v ten moment vyletěl praporek pomezního sudího nahoru, offside.

Dvě minutky před koncem nebezpečně střílel hráč s křehkým příjmením, Tomáš Holásek musel nadvakrát likvidovat nebezpečí z kopačky Tomáše Sklenáře.

Možnost nápravy v zahrání rohového kopu dostal Filip Novotný v minutě nejkrásnějšího čísla, po jeho centru vznikl chaos v „16“ Líšně, vyražený balon vystřelil chytrou střelou Josef Lička, Jan Machka přesto minutu před ukončením poločasu neinkasoval.

 

Domácí o poločase vystřídali dva hráče: ze hry šel Radomír Kuropata a Tomáš Bilík, na trávu přišla dvojice Jan Čoupek s Martinem Drštkou. Hosté nestřídali.

 

Již po pár sekundách hry viděl za škaredý zákrok zezadu na Jana Procházku žlutou kartu Václav Novotný.

V 51. minutě se Tomáš Hradil cpal do zakončení ve velkém vápně, střela bekem Lišně zblokována, k odrazce se dostal na hranici „16“ Josef Lička, jeho „sek“ letěl metr vedle levé tyče.

Krásně zahraná standartka Radkem Chalabalou v 58. minutě: několik hráčů v červené oslovil technickým centrem, stačilo jen nastavit špičku nohy... Nikdo na Chalabalův balon nedosáhnul, nejblíže k míči měl nevysoký Filip Novotný.

Horko na druhé straně v 68. minutě: trestný kop domácích Holásek vyrazil, dorážku trvdým volejem z cca 20 metrů také. Všichni z Vyškova si v tento moment otírali orosené čelo.

O minutu později bylo podstatně hůře. Centr z pravé strany na zadní tyčku Holásek neudržel, dotírající vsítil vcelku lehou branku na 2:1, Holásek vyjma pošramocené gólmanské duše trpěl bolestí kvůli přišlápnuté ruce. V tento moment se řešilo střídání gólmanů, na které nedošlo, později se ukázalo, že šlo o mistrné rozhodnutí.

Domácí se snažili o pojistění vedení, hosté pochopitelně o vyrovnání. To přišlo zcela nečekaně, přiznejme se, kdo myslel na remízu...

V 90. minutě se domácí dopustili přestupku na půlící čáře, což neuniklo policistovi Smekalovi, pokuta v podobě posledního trestného kopu se ukázala jako vražda domácích.

Trestný kop zahrával Tomáš Holásek, na centr čekalo v šestnáctce 21 hráčů, domácí gólman vyběhnul ven, aby centr vyrazil. Ten jej však přetěl, před brankovou čarou si balon plácnul s trávou a třepal se v síti – 2:2.

Odpusťte mi tohle přirovnání, ale nemohu si pomoci: lepší pocit než orgasmus. Kdy zase padne v 90. minutě vyrovnávací branka vstřelená gólmanem z padesáti metrů??? Orgasmus je mnohem častější jev...

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář