Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec sezony. Bohužel. HavlBrod - VYŠKOV 0:2

31. 10. 2009

FC SLOVAN HAVLÍČKŮV BROD – SK ROSTEX VYŠKOV 0:2 (0:1)

branky: 22´. Josef LIČKA – 0:1, 51´. Ondřej KRÁL z penalty – 0:2

ŽK: Patrik SOUKAL (faul) – Ondřej KRÁL (faul)

rozhodčí: Oldřich TOMÁŠEK – Jaroslav KŮRKA, Luboš VANĚK

diváků: 27

 

hráno v sobotu 31. října 2009 od 10:15 na umělé trávě v Havlíčkově Brodu v rámci 13. kola divize staršího dorostu.

 

SESTAVY:

 

FC SLOVAN HAVLÍČKŮV BROD

 

Patrik SOUKAL – Filip GRAMER, Jan BUBENÍK, Tomáš JAKEŠ „K“, Radovan STANĚK – Lukáš SŮVA (56´. Jaroslav KUNC), Marcel HUBNER, Jakub HERMAN (74´. Lukáš SEMELKA), Lukáš FREUDENREICH (46´. Petr POLÍVKA) – Jiří PETŘÍK, Luboš BÁČA (58´. Jakub MIŠOVIC)

na lavečce náhradníků byl ještě připraven náhradní gólman Viktor ŠORMA

trenér: Ondřej PAVLAS, vedoucí: Petr POLÍVKA

 

SK ROSTEX VYŠKOV

 

Zdeněk BUŠINA – Filip LUSKA, Ondřej KRÁL, Václav NOVOTNÝ, Miroslav MATOUŠEK – Patrik PAZDERA, Jakub GALIA, Josef LIČKA, Pavel ORBÁN (87´. Jakub KUDÝN) – Jakub POPRIK (89´. Tomáš SÁDLÍK), Lukáš KUBĚNSKÝ (90´. Libor CHUDÝ)

na lavičce náhradníků byl připraven do pole David GOTTVALD, do brány Tomáš HOLÁSEK

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka + dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Do města se jménem po velikánovi české literatury jsme se vydali brzy po ránu. Velká obava panovala z počasí, Josef Lička měl strach, že mu namrznou líčka. Týmu chyběl opět zraněný středopolař Ondřej Bačovský, náhradní gólman Jakub Kopecký a hlavně týmu chyběly body ze středečního zápasu. A tak jsme se pokusili je vydolovat ve středočeském Havlíčkově Brodě. Cesta proběhla hladce, 138 kilometrů spolykal velký autobus FTL bez problémů.

 

V Havlíčkově Brodě jsme se nechovali jako hosté, úvodní minuty utkání patřily nám, již ve 3. minutě se pokusil poprvé ohrozit bránu domácích volejem Jakub Galia, mířil mimo.

Domácí se podívali do velkého vápna Vyškova posléze, centr šajtlí Luboše Báči našel hlavu Jiřího Petříka, další střela mimo.

Po zblokovaném centru Pavla Orbána kopeme první roh, Jakub Galia našel na přední tyči Josefa Ličku, jeho hlavičkový pokus jde mimo.

Útok středem hřiště hráčů Havlíčkova Brodu v sedmé minutě je přímočarý, ale útočníkovi balon utekl do zámezí za brankovou čáru.

V desáté minutě se uvolnil Pavel Orbán nasazenými jesličkami Radovanovi Staňkovi, střelecký pokus díky sjetí míče při střelbě na šajtli jde mimo.

Pozornost Zdeňka Bušiny zkoušel ze 20 metrů Petřík, Bušina zasahovat nemusel, zase vedle.

Po našem okupování poloviny domácích, které vedlo jen ke zvýšení počtu procent v čase držení míče jsme mohli splakat nad výdělkem: Jan Bubeník vystihnul špatnou nahrávku Filipa Lusky na Jakuba Poprika a pelášil na naši bránu. Střílel nesmyslně z 30 metrů, slabý pokus po zemi Bušina chytá. Po centru Galii v 19´. zakončuje volejem Patrik Pazdera, Soukal vyráží na roh.

V minutě dvou dvojek píská sudí Tomášek na popud mávání praporku AR2 Luboše Vaňka faul na Jakuba Poprika. Centr Galii od lajny proměnil hlavou ve vedoucí branku Josef Lička – 0:1.

Velká rána halva domácích s krásným příjmením, Lukáše Freundenreicha, z 24. minuty míří z dvaceti metrů naštěstí do středu brány, Bušina nadvakrát chytá.

Pasáž od 25. do 45. minuty se nemusela hrát, zajímavostí bylo tolik jako pro milovníka vážné hudby v Disco Peklo.

 

Důslednost Lukáše Kuběnského v 51. minutě nesla ovoce – Jakub Galia šněroval balon, nahrával na Lukáše Kuběnského, balon byl ale velmi dlouhý. Kuběnský se na balon nevybodnul a frčel za ním. Domácí brankář Patrik Soukal byl u balonu o vteřinku později a přišlápnul nohu forvardovi Vyškova. Za příšlap nártu inkasuje žlutou kartu a kopeme penaltu! Ondřej Král penaltu proměnil, kopnul ji na pravou ruku gólmana, vedeme 0:2 !!!

Neskutečnou sílu v nohách má Jakub Poprik, prokázal to v 59. minutě, jeho bomba do odraženého balonu z jedničky z cca 20 metrů míří dva metry mimo.

Na karty vyrovnáno v 60´. - Ondřej Král fauloval Jaroslava Kunce, domácí kopou z 22 metrů zajímavou standartku, Marcel Hubner z ní míří nad.

Po vstřeleném gólu na 0:2 jsme začali být pasivní, hrozili jsme jen z brejků duem Poprik-Kuběnský.

Domácí nás chvílemi dusili jako rýži.

Nebezpečný centr Petra Polívky si Bušina v pádu chytil.

Lajdák Václav Novotný velmi špatnou rozehrávkou vyzval domácí k útočnému tanci, obrovskou šanci hasil Ondřej Král vypíchnutím balonu na roh, ze kterého byla ukázková mlýnice v našem velkém vápně.

Jaroslav Kunc kopal trestný kop za faul Václava Novotného, jenž po odpískání opět diskutoval s hlavním sudím, jeho kop zblokovala zeď.

Snaha Pavla Orbána o zvýšení našeho náskoku neúspěšné, beci Slovanu blokují na roh, Jakub Galia centruje na přední tyč. Defenziva HavlBrodu odvrací k volnému Patriku Pazderovi – další střela, další blok, další roh, další centr na přední tyč, další střela – Kuběnského mimo.

V samostatném útoku na bránu Vyškova se ocitnul v 79. minutě forvard domácích Petřík, neuspěl , domácí mají další superšanci, ve které totálně selhal Jakub Mišovic. Ubránili jsme se zuby nehty chlupy vlasy!

Poslední čtvrthodinka byla zcela v režii domácích, jejich neschopnost vstřelit nám branku i z těch nejvyloženějších šancí nám dalo vzpomenout na středeční duel ve Vyškově s týmem Uherského Brodu, takže jsem celkem chápal pocity domácího kouče.

My jsme zahrozili tu a tam z brejků, v poslední minutě střela Sádlíka šla jen do dmácího gólmana, dorážka Libora Chudého byla pro offsid zbytečná.

Po nastavených třech minutách arbitr Tomášek ukončil poslední mistrovský zápas v divizi v roce 2009. Výhru jsme si zcela určitě zasloužili za výkon v prvních 75 minutách, domácím zbyly jen oči pro pláč za jejich trestuhodné neproměňování šancí v průběhu 76. - 90. minuty.

 

Je velmi pozitivní, že jsme opět neinkasovali, ještě pozitivnější je vstřelení dvou branek, nejpozitivnější fakt je ten, že se stroj SK ROSTEX VYŠKOV STARŠÍ DOROST dostal do velmi solidních obrátek.

Negativní je, že jsme se spokojili s vedením 2:0, ještě negativnější je vpuštění domácích do moře šancí v závěru utkání, nejnegativnější fakt je ten, že sezona končí a stroj SK ROSTEX VYŠKOV STARŠÍ DOROST může obrátky přes dlouhou zimní pauzu ztratit. Doufám, že neztratí!!!

 

hráč zápasu: Josef LIČKA

jouda zápasu: SK ROSTEX VYŠKOV za pasáž 76. - 90. minuta

 

připravil: Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář