Jdi na obsah Jdi na menu
 


hořké MEDlánky

MEDLÁNKY - SK ROSTEX VYŠKOV „B“ 3:1 (1:1)

branky: 20´. JARŮŠEK na 1:0, 46´. PETRŮ na 2:1 79´. PETRŮ na 3:1 – 43´. Jan MÜLLER

ŽK Vyškova: 90´. František ŠPRTA ( strkanice po faulu na F. ŠPRTU )

rozhodčí: Jakub ŠMÍD (Brno...)

diváků: 20

 

hráno v sobotu 2. října od 13:15 na hřišti v Brně - Medlánkách v rámci 9. (8. hraného) kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JmKFS

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 Marek SPÁČIL – Martin ŠOUPAL, František ŠPRTA, Milan ADAMEC, Michal PETŘEK „K“ – Milan TUTTER (80´. Patrik NEDĚLA), Martin SURALA, Tomáš SÁDLÍK, Dominik URBANČOK – Jan MÜLLER, Jakub SEDLÁČEK

trenér: Richard GOTTVALD, řidiči výpravy: pánové SÁDLÍK, SURALA, GOTTVALD

 

V sobotu, těsně před obědem se vydal rezervní tým vyškovských dorostenců, do nedalekého Brna, přesněji do městské části Medlánky. Po 7 výhrách v 7 zápasech jsme věděli, že nás nečeká lehký soupeř. Naše bilance před zápasem v Brně 7-0-0 49:10 21 bodů a 1. místo v tabulce. Tým trenéra Gottvalda oslaben o hráče, kteří v tu dobu již běhali po trávníku ve Žďáru nad Sázavou, kde se odehrály mače staršího a mladšího dorostu.

První čtvrhodinu prvního poločasu měli míč častěji na nohou hráči domácích. My jsme se dostávali na půli domácích jen z dlouhých míčů, kterými hráčí hostujících vysvobodili sevření obrany Vyškova domácími ofenzivními hráči. V prvním poločase zůstaly nepochopeny některé výroky hlavního sudího. Například ten, když si defenzivní halv Surala kryl míč tělem. Poté dostal kosu zezadu. Rozhodčí ukázal na bránu Vyškova. Sudí okomentoval tento výrok tím, že Surala měl ruku v obličeji protihráče. Tohle viděl jen sudí. Dlouho jsme vzdorovali útokům domácích. Nakonec ve 20. minutě přišla rána do černého. U rohového praporku vymotal dvojici Šoupal – Šprta levý halv domácích, který poslal míč na hranici velkého vápna. Střelu ze „16“ se pokoušel zblokovat stoper Adamec, bohužel marně. Odraz od břevna do prázdné brány hlavou posílá útočník Medlánek domácí do vedení – 1:0.

Gólu domácích předcházel prohraný souboj M. Tuttera na půlící čáře, který šel do souboje velmi laxně. Obdržená branka byla budíčkem pro svěřence trenéra Gottvalda. Hráči více začali kombinovat. Spálené šance vyškovských hráčů se staly evergreenem prvního dějství. Nakonec dvě minuty před koncem poločasu se podařilo vyrovnat. Dlouhý míč Adamce sklepl Müller na Sádlíka, který předvedl krásný propich mezi stopery domácích opět na Müllera. Ten se pokoušel obstřelit golmana domácích. Střela nakonec přeskočila gólmana a Müller tísněn obránci dává gól, který byl nulového úhlu – 1:1. Jeho střela se málem zastavila o pravou tyč domácí svatyně.

O poločasové pauze vyškovským hráčům do hlav vtloukána jasná taktika. Poločas se obešel beze změn v základních jedenáctkách.

Taktika nesplněna! Hráčí hostů byli ještě v kabinách, ačkoliv měli být tělem i duší na hřišti. Rozehrávka domácích. Vybojovaný míč pro Vyškov. Poté následovalo nepochopitelné šněrování Sádlíka uprostřed hřiště. Ztráta míče znamenala gól. Nahrávku na útočníka domácích kolem bránícího Šprty poslal domácí Jarůšek. Stoper Adamec se snažil ještě zastoupit kolegu ze stoperské dvojice, avšak marně. Střela doprostřed brány k údivu všech přítomných skončila v bráně, když propadla pod Spáčilovou rukou. Není to jen vina golmana. Na téhle brance mají podíl všichni bránící hráči. Nadávky tudíž nebyly na místě, i když Spáčil chybu udělal.

Druhá půle byla již vyrovnanější. Nejaktivnější stranou hostů byla ta, po které běhali Petřek s Urbančokem. Michal s Dominikem motali hlavy pravé straně Medlánek, avšak k úspěchu to nevedlo. Opět několik zahozených šancí, které mohli skončit gólem. Jen trefit tu bránu! Rohové kopy Vyškovu dnes také nevycházely. Buď byl centr přetažen a následně zblokován, nebo si pro něj došel domácí brankář. Místo očekávané vyrovnávací branky přišla ta, která navýšila skóre na 3:1. Opět nepochopitelné šněrování uprostřed hřiště. Na pravé straně vypustil souboj o míč nedůrazný Tutter. Obranu se snažili zachránit Spáčil s Adamcem. Nepovedlo se jim to a centr z levé strany do velkého vápna proměnil hlavou domácí útočník – 3:1. I za tohle může Spáčil, který napřed vyběhnul a poté zacouval do brány. Ale větší podíl viny na tomto gólu mají obránci, kteři nechali projít dva útočníky, které se snažili zastavit již výše zmiňovaní. Snaha Vyškova o zkorigování výsledku byla marná. Za zmínku posledních deseti minut snad stojí jen to, že dolů šel Milan Tutter a nahradil ho Patrik Neděla. V poslední minutě si Šprta spletl fotbalové hřiště s ledovou plochou. Faul na jeho osobu ho naštval tak, že do útočníka domácích šel jak brněnský obránce Bičánek u mantinelu – hokejovým bodyčkem. Oba aktéři tohoto okamžiku byli ožluceni. Poté rozhodčí odpískal konec zápasu. Tohle utkání bylo prvním, které rezervní tým dorostu prohrál.

Závěrem bych chtěl říct, že každý udělá chybu, ale abychom po něm řvali je nesmysl. Začněme každý sám u sebe a řekněme si, jak jsme tento zápas odehráli. Myslím si, že nadprůměrný výkon nepodal nikdo z 12-ti hráčů, kteří se na place v Medlánkách pohybovali. To ať se na mě nikdo nezlobí. Ano, některé výroky pana sudího byly nepochopitelné, ale on nám ten zápas neprohrál. Prohráli jsem si ho sami. Měli jsme v útoku hodně šancí, ale ono by to někdy chtělo také trefit bránu. My akorát trefovali buď auta na parkovišti, nebo zábradlí za bránou. Ale nic se neděje. Zvědněme hlavy a příští víkend podejme úplně jiný výkon než jsme podali dnes. Příštím soupeřem záložního týmu dorostenců bude MS Brno.

zpracoval: Milan ADAMEC, upravil Petr UHLÍŘ

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář