Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hodně Falešnej Kamarád

5. 8. 2010

1. HFK OLOMOUC a.s. - SK ROSTEX VYŠKOV 3:0 (2:0)

branky: 11´., 20´., 49´. Gianpaollo PEZZOTTI

rozhodčí: Marek LHOTA

diváků: 40

doba hry: 45´ + 1´ - 45´ + 2´

 

hráno ve středu 4. srpna 2010 od 15:00 na trávě v Olomouci-Hodolanech na Farského ulici v rámci 5. přípravného zápasu léta 2010

 

SESTAVA HFK OLOMOUC

 

Filip MUCHA – Lukáš KADLEC, Jan ŽÁK, Jakub SMITH-DLOUHÝ „K“, Roman VLČEK, Matěj SMETAL, Petr ŠTĚPÁNEK, Gianpaollo PEZZOTTI, Michal BARGL, Dan HRABEC, Martin KOTŮLEK, Libor SKOPAL, Lukáš HAPAL

trenér: Tomáš ULIČNÝ, asistent: Petar ALEKSIJEVIČ, vedoucí: Roman VLČEK

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Tomáš HOLÁSEK (68´. Jakub KOPECKÝ) – Miroslav MATOUŠEK, Filip LUSKA, Josef LIČKA „K“, Radek CHALABALA – Michal PETŘEK (46´. Václav NOVOTNÝ), David GOTTVALD, Ondřej BAČOVSKÝ, Petr ONDRA – Tomáš SÁDLÍK (46´. Jan MÜLLER), Filip NOVOTNÝ

trenéři: Petr MATULA & Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

Jeden z nejlepších týmů divize dorostu sk. E nám byl soupeřem v generálce na nový soutěžní ročník. Loni nás holičtí porazili v generálce 4:1 na naší půdě, letos nás uvítali na hřišti v Hodolanech. Někteří členové týmu si udělali cestou nechtěný výlet skoro až na Svatý Kopeček, alespoň poznali krásy Olomouckého kraje.

Brzký příjezd na stadionek v blízkosti autobusového nádraží nám povolil ještě kávičku v nedaleké pizzerii U Jana. Jeden z koučů týmu si dal pizzu obřích rozměrů, musím suše konstatovat, že Trautnberk jedl skroměji.

Na zápas se nedostavili zranění Tomáš Hradil a Jakub Petr, cestovatel Milan Adamec se stal evergreenem a pracovní povinnosti pustily Václava Novotného do Olomouce až na druhý poločas.

Na domácí straně se to jen hemžilo syny slavných českých fotbalistů: Kouč týmu Tomáš Uličný, v bráně Filip Mucha, v poli mladej Kotůlek a Hapal.

Asistentem kouče Uličného je gólman třetiligového „A“ týmu můžů HFK, rodák z Jugoslávie, Petar Aleksijevič. Tento sympatický chlapík jižanskou vizáž i temperament zapřít nemůže.

 

Ve druhé minutě prohrál Ondřej Bačovský souboj s Hapalem, ten si to s balonem namířil ihned k naší bráně. Po šedesátimetrovém sprintu s míčem se syn kouče Žiliny rozhodnul pro střelu z úhlu, Josef Lička ji zblokoval.

V desáté minutě po ostřejším zákroku na Radka Chalabalu rozehrával z půlící čáry přímý volný kop Filip Novotný. Gólman Filip Mucha si vyběhnul pro centr na malé vápno, do souboje s ním šel stejně vysoký Josef Lička. Ani jeden se balonu nedotknuli, kdyby míč mířil na bránu, byla by z toho úvodní trefa zápasu, bohužel F. Novotný mířil mimo.

Úvodní trefa zápasu přišla na svět minutu poté, bohužel do naší sítě. Po autovém vhazování jsme prohráli dva souboje za sebou, druhý byl rozhodující: po něm se dostal balon do sítě. Autorem branky byl Gianpaollo Pezzotti.

V 15´. se v pravé lajně dobře uvolnil Michal Petřek, nahrál Filipovi Novotnému, jenž se rozhodnul lobovat vyběhnutého brankáře Muchu. Lob se mu nezdařil podle představ, balon přeletěl Muchu i bránu.

Déja vu po dvou minutách: Lička pasem vyzval Novotného k útočnému tanci, opět lob, nyní výška v pořádku, ovšem směr ne – balon skončil mimo pravou tyčku.

Nedáš dostaneš! Ve dvacáté minutě zahrávali holičtí standartní situaci, centr z pravé strany odvrátili naši obránci jen kousek od brány, v okolí malého vápna vznikla díky nedůrazu defenzivy Vyškova nepřehledná situace, z čehož pramenila nahrávka na zlatém podnose na Gianpaollo Pezzottu a jeho pravá placírka poslala z malého vápna balon do sítě Tomáše Holáska podruhé – 2:0.

Ve více než 100%-ní šanci selhal Filip Novotný, v jasné situaci netrefil bránu!!!

 

Ve druhé půli odběhnuly z odehraného času jen tři minutky a skóre se opět posunulo. Gianpaollo Pezzotti vystřelil z prostoru fenomenální střely Giovanni van Bronckhorsta a Tomáš Holásek udělal chybu jako fenomenální Robert Green. Na omluvu gólmana Vyškova musím poznamenat, že balon byl dobře trefený a v cestě k němu zaplaval nepředvídatelným kraulem... 3:0. Proto se dá již pochopit název článku. Pro Toma Holáska byl balon v tuto chvíli Hodně Falešnej Kamarád...

Naši hráči se nechtěli s trojbrankovou ztrátou smířit, snažili se o ataky brány, tři největší šance zůstaly nevyužity: trestný kop Ondřeje Bačovského z cca 22 metrů letěl nad zdí a do stŕedu brány, takže jej gólman Mucha stačil vyrazit na roh; Tomáš Sádlík potvrdil, že se na vstřelený gól natrápí – zívala na něj odkrytá část brány, útočník Vyškova balonem trefil soupeřova obránce, od kterého se míč odrazil do břevna.

Poslední velká šance hostů se zrodila po individuální akci Václava Novotného, balon z jeho kopačky břinknul o levou tyčku Muchovy svatyně.

 

Domácí tým vyhrál zcela zaslouženě, přehrál nás ve středu pole, agresivita domácích hráčů oproti naší byla zcela na jiné úrovni, někteří naši hráči by se měli zamyslet nad svým důrazem na hřišti. Ale neberte si příklad z Tomáše Řepky, prosím...

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář