Jdi na obsah Jdi na menu
 


Generálka: VYŠKOV - HFK OLOMOUC

8. 8. 2009

VYŠKOV – HFK OLOMOUC a. s. 1:4 (0:1)

branky: 35´. 0:1 – vlastní Lička J., 51´. 0:2 - Krumpok Petr, 77´. 1:2 – Bačovský Ondřej, 86´. 1:3 - Svozil Jan, 88´. 1:4 - ???

rozhodčí: Müller Jan

diváků: 19

 

Sestava SK ROSTEX VYŠKOV:

Bušina – Luska (69´. Gottvald), Král, Novotný, Matoušek – Pazdera, Bačovský, Galia, Orbán – Poprik, Lička (46´. Sádlík, 69´. Ondra).


Generálkou na divizní sezonu byl zápas s týmem hrající severní skupinu divize dorostu, kam sestoupil rok před námi. V dresu hostů z města syrečků se představila zajímavá dvojice synečků: v bráně chytal syn asistenta trenéra SFC Opava Josefa Muchy, v útoku s dvaadvacítkou Lukáš Hapal, jehož otec je trenér Žiliny a účastník Eura 1996 v Anglii (s berlemi).

Vyškov obléknul tradičně červený komplet, hosté přijeli v zelených dresech.


První střela na bránu byla od záložníka HFK Olomouc – Bušina ji v pokleku chytil. V 17. minutě zatáhnul Poprik balon po pravé lajně, zbavil se ukázkově beka hostí a servíroval centr do malého vápna. Balon byl odkopnut na rohový kop bekem HFK.

Po úvodních dvaceti minutách musíme konstatovat, že tato pasáž byla víceméně vyrovnaná, oba týmy měly své šance, hostující byly více cítit gólem.

Po půlhodině hry ukázkově chrtil Pazdera, místo kombinace volil nesmyslnou střelu z velké vzdálenosti. Kvalita střely odpovídala kvalitě myšlenky.

V 35. minutě se hosté ujali vedení, když si vlastní gól vstřelil vyškovský ofenzivní hráč Josef Lička, jenž se vracel vypomáhat obraně...

39´. - Bušinu položila na zem střela k levé tyči v Zifčákově podání.

43´. - Bačovský střílel z jednadvaceti metrů dva metry vedle Muchovy brány.


O poločase domácí trenér Matula v kabině vysvětlil klidným hlasem hráčům věci, ve kterých nebyl spokojen s jejich provedením a motivoval hráče k lepšímu výkonu a pochopitelně i k vyrovnání.

Jenže, jak čas ukázal, vše bylo zbytečné, neboť již sedm minut po nástupu do druhého poločasu byl stav nula dva.

V 56´. se aktivní Pazdera snažil snížit rozdíl ve skóre, jeho projektil mířil nad.

Nejbíže ke gólu byli domácí v 63. minutě po Poprikově průniku po levé straně. Jeho tvrdá rána vyslaná mírně z úhlu trefila břevno, od něhož šel balon zpět do hřiště.

15 minut 2. půle bylo historií a byl zde průnik hostů středem hřiště. Bek Vyškova Novotný se marně pokoušel o kosu, forvard hostí nahrál balon doleva s střela jeho spoluhráče v zeleném dresu skončila nad.

V 67´. uviděl za odporný faul žlutou kartu hostující hráč Krumpok.

Vyrovnáno bylo ve štastné minutě. Časomíra ukazovala 77. minutu a po centru Galii se pravačkou prosadil Bačovský. Paradoxem je, že si Bačovský před touto akcí stěžoval na bolesti a měl být střídán.

Stoper Vyškova Král centroval do velkého vápna HFK, bek z Olomouce balon podskočil, ten se dostal k Poprikovi. Jakub balon bohužel vůbec netrefil.

Poté na hřišti proběhnul opět blikanec Novotného, jehož bych v ten okamžik nejraději nakopal do řiti. Hlavně, že jsem ho minule chválil....

V 84´. mohlo být srovnáno! Balon do běhu byl nabídnut Petru Ondrovi, na něj vystartoval gólman Mucha. Ondra mu udělal kličku, dostal se moc do úhlu, tak balon nahrával před bránu. Na penaltovém prostoru si balon potykal s Pazderovým nártem. Bohužel ne se sítí, jeho cestu do brány na čáře zastavil olomoucký obránce.

Pět minut před koncem si Mucha vychutnal Králův trestný kop.

Už se zdálo, že utkání skončí těsným vítězstvím hostí, ale mýlili jsme se. Čtyři minuty před koncem rychlý brejk v poměru hráčů tři tři, Svozilova střela z mírného úhlu skončila v bráně: 1:3.

Dvě minuty poté a dvě minuty před koncem přišla rána z 23 metrů, Bušina ji vyrazil, ale vyjma Gottvalda nikdo z domácích beků nedobíhal. Proto balon po křižné střele skončil v šibenici. 1:4.

Poté raději velmi nepřesný sudí Müller utkání ukončil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

refree

(Muller, 10. 8. 2009 22:53)

Poté raději velmi nepřesný sudí Müller utkání ukončil.//// jo po nejakých faulech sem si nebyl moc sebejistý. a to nepřesný,to asi poslednich 20min druhé půlky s tím souhlasim,jeste tö dohadovaní s ofsajdem me rozhodilo. bez toho ale velmi by to bylo přivítavějjší

zápas

(fanda, 9. 8. 2009 0:52)

dobrý článek ... moc vtipný ... jen tak dál