Jdi na obsah Jdi na menu
 


Do vody pro body

 

V nepěkném počasí se odehrálo další kolo dorostenecké divize, na prťavé umělce v Brně-Komárově jsme čelili sokům ze záložního týmu Sparty Brno.

Po problémech s třísly nakouknul do základní sestavy Martin Grepl, na lavičku se po dobrání antibiotik připlazil V. Novotný, problémy s pravým kotníkem určily lavičku T. Sádlíkovi.

Pro jistotu s námi cestoval v pozici náhradníka D. Urbančok, což se ve finále ukázalo jako dobrý tah, neboť T. Sádlík se v závěru zápasu díky podvrtnutému kotníku rozplácnul na trávu a po několikaminutovém pobytu na place musel být stažen.

 

Úvod utkání klasicky oťukávací, největší problém Vyškova byla neodpovídající lavička náhradníků, na níž díky dírám ve stříšce pršelo.

Balon jsme v síti už už viděli po Ličkově tvrdém hlavičkovém pokusu, bohužel namířil balon do středu brány a domácí brankář Zach míč vyrazil.

Do vedení jsme se dostali díky tvrdosti hry Sparty, neboť faul střídal faul, jeden z trestných kopů R. Chalabaly šikovně tečoval do brány Filip Luska – 0:1.

Sparťané se snažili o ohrožení brány Vyškova kombinačně, což jim nevycházelo díky mokrosti a rozměrům hrací plochy.

Druhou branku vsítil Martin Grepl střelou z cca 14-ti metrů, Zach bez šance – 0:2.

Samostatný únik a klička vyběhnuvšímu Zachovi zadělala na třetí branku, to by ovšem šmatloň F. Novotný musel trefit z ostřejšího úhlu odkrytou část brány…

 

Poločas skončil vedením Vyškova v poměru 2:0.

 

Ve druhém poločase na chvíli Sparta ožila, což jsme předpokládali a pětiminutovku přežili bez úhony.

Pak nastal rozhodující okamžik zápasu: třetí branka v síti Sparty, po uvolnění jesličkami bekovi domácích na velkém vápně se střelou z dvanácti metrů prosadil F. Novotný – 0:3.

Domácí se ne a ne prosadit. Největší průvan dělal svými občasnými výlety levou lajnou (z pohledu Sparty) ve stylu Bixente Lizarazua Petr Líznar (krásná podobnost jmen ), ale ani náš kamarád nedokázal překonat dobře bránící vyškovany.

Čtvrtá branka v síti domácích padla díky důrazu forvarda Filipa Novotného, který využil laxnosti Zacha v chytání balonu a přes těžkou iritaci celé Sparty zvýšil zblízka na 0:4.

Ihned z rozehrávky v kruhu domácí opět ztratili balon, ve finále akce postupoval Filip Novotný do velkého (na Spartě malého) vápna, zezadu byl nedovoleně atakován a pískala se penalta. Kapitán Lička „desítku“ suverénně proměnil v 70. minutě svítil na světelené ceduli stav 0:5.

Snad pod tímto dojmem, nebo jistými magnetickými vlivy ve vesmíru se začali naši chlapci flákat, hrát lehkovážně, to se realizačnímu týmu nelíbilo. Jistě, to jak poslal na párek Radek Chalabala hráče Sparty u levé lajny bylo pěkné, nicméně není záhodno hazardovat se štěstím, byť je um a kvalita na naší straně. Proto se Sparta dočkala alespoň čestného úspěchu, když využila zmatků v hlavě i v obraně Vyškova a snížila na 1:5.

 

Opravdu jsem plný očekávání, co předvedeme v sobotu na hlavním hřišti, když hostíme Veselí nad Moravou. Doufám, že hráče Vyškova budou bolet nohy, hráče Veselí fotbalové srdce a diváky ruce od tleskání. Nerad bych se ve své amatérské MUDr. diagnóze zmýlil…

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poděkování

(Petr Uhlíř, 20. 5. 2011 18:03)

Děkuji za pochavlu chlapců i mé osoby, těší mě, ale ještě více by mě těšilo, kdybych věděl, kdo mi tuto pochvalu adresoval :-)

Excelentní výkony

(Fanda92, 20. 5. 2011 8:11)

perfektní výkony nejenom na hřišti, ale i na těchto www stránkách. Autorům vítězných tažení a těchto článků gratuluju.Výroky "haxna, šmatloň,Lazor"ze blíží k dokonalosti - tzn. k nesmrtelným komentářům Jaromíra Bosáka....