Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čtverka od Rebelů

HAVLÍČKŮV BROD - SK ROSTEX VYŠKOV 4:2 (3:0)

branky:  8´. Jiří PETŘÍK na 1:0, 27´. Michal HAVEL na 2:0, 40´. David Klement na 3:0, 62´. z penalty na 4:1 – 60´. Josef LIČKA na 3:1, 70´. Tomáš MUSIL na 4:2

ŽK: 77´. David KLEMENT (faul na Kostelku), 91´. Ondřej BERKY (faul na Musila) – 77´. Filip LUSKA (sražení Klementa), 91´. Tomáš MUSIL (řeči)

rozhodčí:   ??

diváků: 30

 

hráno v sobotu 6. listopadu od 10:15 v Havlíčkově Brodě v rámci 1. (13. hraného) kola divize staršího dorostu sk. „D

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV

 

Ondřej KOSTELKA – Filip NOVOTNÝ, Tomáš MUSIL, Martin GREPL, David GOTTVALD – Václav NOVOTNÝ, Radek CHALABALA, Petr ONDRA (75´. Michal PETŘEK), Josef LIČKA „K“ (68´. Tomáš SÁDLÍK) – Filip LUSKA, Miroslav MATOUŠEK (82´. Roman SEDLÁŘ)

celý zápas zůstal na lavičce: do pole Milan ADAMEC  náhradní gólman Šimon VRÁNA

Od 68. minuty byl ©(kapitánem) Martin GREPL

trenéři: Petr MATULA & Richard GOTTVALD, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ

 

V sobotu 6. listopadu jsme se jako před 14 dni vydali na trasu směr Vysočina. Tentokrát jsme jeli do sídla pivovaru Rebel – do města, které je pojmenované po Karlu Havlíčku Borovském – Havlíčkův Brod. Některým se po páteční prodloužené taneční hodině nechtělo vstávat a tak se i muselo čekat na člena výpravy. Duo trenéru Matula&Gottvald museli oželet služeb dlouhodobě zraněných hráčů, a to Tomáše Holáska, Jakuba Galie a Ondřeje Bačovského. K týmu vyškovských mužů byl převelen Tomáš Hradil a své pracovní povinnosti si plnil vedoucí týmu Petr Uhlíř.

 

Zápas začali aktivněji hráči domácího Havl. Brodu. V rozmezí 1. – 8. minuty se většinou hrálo na polovině Vyškova. V 8. minutě přišlo postavení mimo hru od Filipa Novotného. Rychlou rozehrávku domácího gólmana prodloužil střední záložník a nejlepší střelec domácích Jiří Petřík otevřel skóre utkání – 1:0. V 10. minutě mohl vyrovnat Tomáš Musil. Gólman Havl. Brodu chybně rozehrál a zbrklá střela Musila ohrozila jen rohový praporek. Ve 12. minutě se nám na chvíli všem zastavil dech. Po faulu Petra Ondry letěl do „16“ Vyškova centr na nejaktivnějšího hráče utkání Petříka. Míč mu sjel po šajtly, proto neohrozil chytajícího Kostelku. Ve hře Vyškova bylo mnoho nepřesností, někdy i zbytečné komentáře vyslané k rozhodčímu.

V 26. minutě kapitán Lička ztratil míč a domácí založili rychlý protiútok. Vracející se Matoušek odkopává na roh. Z následného rohu centrující hráč našel Michala Havla, který zvyšuje na 2:0. V 31. minutě trenéři hostujícího celku sáhli ke změně a přešli na útočnější styl hry. Běžela 36. minuta, když Petřík prodlužoval míč na zadní tyč, který jen těsně míjí Kostelkovu svatyni. Zbytečný faul Petra Ondry přišel ve 40. minutě. Centr z přímého kopu hostujícímu Kostelkovi vypadává z ruk a vysoký útočník David Klement zvyšuje na 3:0. Centr Musila ze 42. minuty letěl na Pepu Ličku. Domácí gólman včas vyběhl a míč Pepovi sebral z hlavy.

 

S prvním poločasem vyškovské trenérské duo nebylo spokojeno. Hra v prvém poločasu byla nejspíš nejhorší za celou podzimní sezónu. Za zmínění stojí i to, že v první půlce vyškovští hráči měli na kontě střel na bránu číslici 0. Přestávka se obešla bez střídání.

 

V druhém poločase stojí za zmínku až 51. minuta. Propich záložníka na Davida Klementa. Klementovu střelu blokuje Luska. Následný centr z rohového kopu končí na hlavě Michala Havla a Halabala odkopává míč z brankové čáry. Evergreenem dnešního zápasu byla nepřesná hra obou celků. Většina přihrávek končila na prvním hráči soupeřova týmu. Obvyklý exekutor přímých kopů Tomáš Musil si postavil míč ze vzdálenosti 18-ti metrů. Jeho střela byla velmi nebezpečná, ale nakonec se otřela jen o břevno. V 60. minutě se přeci jen našla naděje na zkorigování utkání. Dlouhým míč Radka Chalabaly na Pepu Ličku. Lička si píchl míč kolem obránce a brankář domácích se díval, jak kolem něj stříli Pepa kontaktní gól na 3:1. Netrvalo to dlouho a Kostelka musel lovit zpoza svých zad míč. Roh domácích na zadní tyč, kde podle pana sudího fauloval Miroslav Matoušek v „16“ a hráč domácích _________ dává z penalty gól na 4:1. Střela ze značky pokutového kopu šla po pravici brankáře Kostelky a od tyče míč mířil do brány.

Černou kaňkou utkání je situace z 68. minuty. Ze hřiště musel být vynuceně střídán kapitán Vyškova Pepa Lička, když si po špatném došlapu obnovil výron v kotníku. Nahradil ho Tomáš Sádlík a náhradním kapitánem se stal Martin Grepl. Opět se k přímému kopu postavil v 70. minutě Tomáš Musil a tentokráte si vedl ještě lépe. Jeho rána z 20-ti metrů vymetla všechny pavučiny v levé šibenici Havlíčkobrodské svatyně – 4:2.

Mezi 72. – 82. minutou byla hra rozkouskována střídáním na obou stranách. 72´. Josefa Beránka nahradil Miroslav Špiňar. 75´. Místo Petra Ondry nastoupil Michal Petřek a v 82´. odstoupil Miroslav Matoušek a nahradil ho Roman Sedlář. V 77. minutě byli ožluceni Filip Luska a David Klement. Klement ožlucen za nakopnutí vyškovského brankáře Kostelky. Následně Filip Luska, když chránil svého gólmana a srazil Klementa k zemi tvrdým K.O. V 85. minutě zahrozili domácí naposled. Přímý kop z nohy Michala Havla směřoval k levé tyči, avšak tam byl připraven Kostelka a svoji robinzonádou vyrazil míč na roh, ze kterého domácí nezahrozili. V 88. minutě také odešel nejaktivnější hráč zápasu Jiří Petřík a nahradil ho Radovan Staněk.

Poslední zápas v podzimní sezóně hráčům staršího dorostu Vyškova vůbec nevyšel a tak z Havl. Brodu jeli z 0 na bodovém kontě + se zraněným kapitánem Ličkou. Trenéři též nemohli být spokojeni stejně jako hráči Vyškova. Doufejme, že se náš výkon v zimní přestávce zvedne a jarní sezónu odehrajeme jak tu podzimní ve střední fázi. Tak tedy na 3 měsíce FOTBALU ZDAR.

 

Zpracoval: Milan ADAMEC

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář