Jdi na obsah Jdi na menu
 


B tým na Moravské Slavii v Brně

25. 10. 2009

MORAVSKÁ SLAVIA BRNO – SK ROSTEX VYŠKOV 1:2 (0:1)

branky: 23´. Jakub POPRIK 0:1, 48´. Roman PAUZR 1:1, 60´. Jakub POPRIK 1:2

ŽK: 64´. Pavel ZBOŘIL – 64´. Dominik URBANČOK (kecy), 73´. Jakub POPRIK (faul), 75´. Lukáš KUČÍRKA (faul)

rozhodčí: Petr LÍKAŘ

diváků: 29

 

hráno v neděli 25. října 2009 od 10:00 na trávě stadionu Moravské Slavie Brno v rámci 12. kola 1. třídy dorostu sk. „A“ JMKFS

 

SESTAVY:

 

MORAVSKÁ SLAVIA BRNO

 

Tomáš OTRADOVSKÝ „K“ (r. 1991) – Matěj HVĚZDA (r. 1992), Karel MATYÁŠ (r. 1993), Jiří BILÍK (r. 1992), Adam STANĚK (r. 1994) – Pavel ZBOŘIL (r. 1992), Pavel ČERNÝ (r. 1991), Patrik GRÜNWALD (r. 1992), Marek FERKO (r. 1992) – Jan UMA (r. 1991), Roman PAUZR (r. 1993)

na lavičce náhradníků byli připraveni do pole František POCHOP (r. 1993), Patrik POKORNÝ (r.1993)

trenér: Drahomír MAZÁNEK, vedoucí: Pavel STRAŇÁK

 

 

SK ROSTEX VYŠKOV „B“

 

Marek SPÁČIL – Lukáš KUČÍRKA (80´. Michal VRBKA), Václav NOVOTNÝ, Filip LUSKA (49´. Jan BRADÁČ), Milan ADAMEC (40´. Roman SEDLÁŘ) – Dominik URBANČOK, Martin SURALA, Jakub KUDÝN, Lukáš MRNUŠTÍK – Libor CHUDÝ (85´. Karel RESNER), Jakub POPRIK „K“

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ

 

Po dvou prohrách za sebou (1:4 Újezd, 1:3 Rudice) jsme se chtěli rehabilitovat výhrou. Zisk tří bodů byl jasný cíl nedělního mače v centru Brna. Věděli jsme o špatné vzájemné bilanci z loňské sezony s týmem sešívaných (2:8, 4:4), proto jsme k zápasu přistoupili s maximální koncentrací a odpovědným výkonem znemožnit šanci domácích na zisk nějakého bodu.

Domácí Slavia nastoupila v tradičních sešívaných dresech, my jsme obléknuli modrý adidasový dres a bílý spodek.

 

První dva rohové kopy zahrával levý halv Lukáš Mrnuštík, oba jeho centry odvrátila domácí obrana bez větších potíží mimo dosah brány Otradovského.

První jakous takous střelu na bránu v zápase předvedl hráč Slavie Matěj Hvězda, pokus z 22 metrů nepostrádal chytrost, ovšem razance vložil bek domácích málo, proto si balon v pohodě gólman Spáčil chytil.

Co znamená z nouze ctnost ukázali hosté v minutě Beckhamově: Jakub Kudýn osvobozoval přetíženou obranu Vyškova dalekým odkopem, balon trefil tak dobře, že vyslal Jakuba Poprika do šance. Strážce forvarda Vyškova při jeho stíhání uklouznul, druhý obránce sešívaných se nestačil vrátit, kapitán hostů se štěstím prostředil kolegu kapitána Otradovského – 0:1.

Jinak se hrála kopaná kvalitativně zapadající do této soutěže, hromada balonů nenacházela správného adresáta, na obranu hráčů musím uvést těžký terén, obvzláště uprostřed hřiště připomínající bahenní lázně.

Do velkého vápna sem tam přilétnul centr, jenž si hluchoněmý gólman Marek Spáčil stáhnul.

Černou kaňkou je zranění Milana Adamce, který utkání nedohrál z důvodu naražených žeber, když na něj (věřme, že neúmyslně) šlápnul jeden z domácích hráčů.

 

Úvod druhého poločasu patřil domácí Slavii, respektive Romanu Pauzrovi – po ztrátě míče hostů v ofenzivní formaci. Útočník domácího souboru se pokusil centrovat z prostoru mezi rohem „16“ a autovou čarou, balon mu při kopu sjel po noze tak šikovně, že skončil v šibenici u vzdálenější tyče Spáčilovy branky – 1:1.

Tato laciná branka posadila domácí na koně, Pavel Černý chtěl vedení strhnout na stranu Brňanů, jeho pokus mířil pouze do boční sítě u pravé tyče.

Obrovskou šancí pohrdnul Pouzar v 59. minutě – po centru ze standartky nedokázal skórovat ve vyložené šanci.

Ono otřepané „nedáš-dostaneš“ opět platilo – v 60. minutě vrátil vedení na stranu Vyškova opět Jakub Poprik s vydatnou pomocí domácího beka, který zahrál malou domů hlavou „šikovně“, Poprik jeho úmysl vystihnul, střela pravačkou břinkla do pravé tyčeOtradovského brány a balon se třepal v síti – 1:2.

 

Utkání bylo velmi tvrdé, plně osobních soubojů, jistě tomuto faktu nahrál kluzký terén a do 60. minuty vcelku benevolentní sudí Líkař, který začal karty rozdávat až po hodině hry, vesměs za řeči. Zbytečné nervy v závěru zápasu degradovaly tohle jinak vcelku klidné utkání, hráči Slavie byli nespokojeni se vším, my jsme závěr rozkouskovali taktickým střídáním, přiznejme si i to, že hráči týmu Vyškova na trávě leželi častěji, než za všechny předchozí duely, ale to souvisí s tvrdou hrou domácích, i s výše zmiňovanou přílišnou benevolencí mladého rozhodčího.

Domácí hráči po závěrečném hvizdu byli nasraní jak slepec v kině, ale zlost jim způsobila jejich vlastní střelecká nemohoucnost. Za prohru si můžou sami, my jsme byli ne že lepším, ale chytřejším týmem.

 

 

Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pepa

(brňák, 26. 10. 2009 8:25)

pánové,jsem brňák a jelikož se na bobíky nedá dívat,chodím se dívat na dorostenecké zápasy.Viděl jsem hodně zápasů všech mančaftů které v Brně hrají,ale včera jsem byl mile překvapen.Nevěřil jsem,že jeden kluk dokáže tak udělat zápas.Byl jsem i na dorostech bobíku,ale takového utočníka tam nemají.Bez urážky,nevím co dělá ve Vyškově,ale to je taky výsledek toho jak fungují skauti u ligových mančaftů. Hodně zdaru,budu se na vas chodit dívat.