Jdi na obsah Jdi na menu
 


B tým deklasoval Čebín

17. 8. 2009

SK ROSTEX VYŠKOV „B“ - FC ČEBÍN 7:0 (1:0)

branky: 35´. KLIMEK Ondřej 1:0, 48´. KLIMEK Ondřej 2:0, 59´. NOVOTNÝ Václav 3:0, 74´. LIČKA Josef 4:0, 80´. TUTTER Tomáš 5:0, 85´. GOTTVALD David 6:0, 87´. LIČKA Josef 7:0

ŽK: 31´. KUČÍRKA (faul)

rozhodčí: Strmiska Stanislav

diváků: 25

 

Hráno v neděli 16. srpna 2009 od 14:15 na trávě v Dědicích

 

sestavy:

 

SK ROSTEX VYŠKOV „B“:

 

Ondřej Kostelka – David Gottvald, Václav Novotný, Martin Tutter, Lukáš Kučírka – Lukáš Mrnuštík „K“, Martin Surala, Jakub Horváth (46´. Josef Lička ), Jan Bradáč (46´. Jakub Kudýn ) – Lukáš Vrbka (58´. Martin Tutter), Ondřej Klimek.

trenér: Richard Gottvald, vedoucí: Petr Uhlíř, maskot: Lukáš Surala

 

FC ČEBÍN:

 

Martin Ptačkovský (r. 1994) – Michal Sokol (r. 1995), Martin Brodecký (r.1991), Lukáš Raichl (r. 1993), Dušan Mašinský „K“ (r.1991) – Vojtěch Odehnal (r.1995), Roman Krestík (r. 1994), Antonín Horčica ml. (r. 1993), Patrik Šikula (r. 1992) – Marek Brodecký (r. 1994), Lukáš Ondříšek (r. 1993)

trenér: Jaroslav Halamka, vedoucí: Antonín Horčica st.

 

Poprvé hrál „B“ tým v Dědicích. Zdejší kvalita trávníku je vyhlášená, dnes se potvrdila a jistě nezklamala ani jednoho z aktérů zápasu 1. třídy dorostu.

Hostě našli malinký stadionek na konci Vyškova v pohodě, dostavili se včas před výkopem, což u jiných mužstev samozřejmostí není. Hráčů z vísky na Blanensku dorazilo přesně jedenáct, inu, jsou prázdniny a čas dovolených.

Hosté nastoupili do zápasu ve žlutém úboru s modrým spodkem, Vyškovské béčko netradičně v červeném. Sudí měl na sobě zbrusu nový tyrkysový dres Adidas objednaný až ve Švýcarsku.

Kapitánskou pásku si na levou paži navléknul Lukáš Mrnuštík.

 

Úvod utkání byl strašidelný, napočítat počet přesných nahrávek by zvádlo i tříleté dítě. První jakž takž akci vyprodukoval Vyškov až v 16. minutě Mrnuštíkovým trestným kopem, který jen o kousek minul levou šibenici Ptačkovského branky. Šedesát sekund uplnynulo a Mrnuštík se postavil ke své oblíbené disciplíně: k rohu. Centr odvracel host Sokol pouze k Novotnému, jeho střelu pod břevno, ale doprostřed brány, vyrážel gólman Čebína na roh.

V mužstvu jsou dva nováčci z Bučovic. Dvojčata Tutterovy. A abychom si je „osvojili“, byly jim přiděleny přezdívky podle raníčku ze Snídaně s Novou. Lukáš je Binou, Tomáš je Tupy.

A právě Binou sklepávalv sedmadvacáté minutě balon Mrnuštíkovi, jehož centr hlavou ve výskoku umístil mimo bránu Klimek.

Poté přišel faul Kučírky, za nějž padla jediná karta utkání. Domácí bek se zamotal na půlící čáře s míčem, byl obtěžován halvem z Čebína, který jej nakonec o balon obral. Kučírka neudržel v souboji stabilitu, upadnul na zem a když viděl prchajícího halva, zkusil ho chytit na zemi za nohu. Vcelku komický faul.

Vytouženého gólu se hrstka diváků, schovávající se ve stínu na tribuně, dočkala deset minut před koncem. M. Tutter (Binou) centroval do velkého čtverce, kde centr našel hlavu Klimka. Jeho pokus hlavou zapadnul přesně ke vzdálenější tyčce.

O poločasové pauze se hráči schovali do chladné šatny, v níž zůstali sedět Horváth s Bradáčem. Místo nich nastoupili Kudýn s Ličkou.

 

Nástup do druhé půle byl velmi krásný, neboť již po dvou minutách padnul druhý gól. Postaral se o něj Ondřej Klimek zužitkovávající dlouho nahrávku Ličky. Vyhnul se filigránsky gólmanovi a pravačkou poslal balon po zemi na vzdálenější tyč. V minutě 58. se David Gottvald řítil sám na bránu Čebína a jen on sám ví, proč z malého vápna nevystřelil a nechal si balon ukopnout na roh. 59´. - indecente Alberto Tomba v podání Víti Novotného! Beci Čebína plnili roli slalomových tyček a vyškovský stachanovec umístil balon k pravé tyči. Ostrým kopem zkoušel štěstí z trestného kopu David Gottvald, tentokrát se gólman Ptačkovský vyznamenal, ačkoliv zeď bránících hostů byla pouze tříčlenná a trestný kop byl vzdálen od brány 19 metrů.

64´. - Tupy zatáhnul balon po pravé straně po nahrávce od Martina Suraly, předložil balon na malé vápno formou zlatého podnosu D. Gottvaldovi, pro něhož nebyl problém ze 4 metrů skoro roztrhnout síť. O dvě minuty později další spolupráce Tuttera s Gottvaldem: Tupy centruje, Gotty rybičkou zakončuje vedle.

72´. - po nahrávce Ličky nedokázal dostat ve skluzu balon do brány Mrnuštík, balon mu ujel o půl metru. Od 74´.  jsme vedli 4:0! Lička individuální akcí projel obranu hostů a křižnou střelou posílá hosty do kolen.

Deset minut před koncem zvyšoval na 5:0 Tomáš Tutter. Vysoký presink Klimka využil D. Gottvald , platinovému podnosu by se vyrovnala jeho nahrávka na Tupyho, který z malého vápna skóroval.

Z vlastní půle vybíhal na dlouhý balon z hloubky velkého vyškovského vápna Josef Lička. Zde se gólman hostí nevyznamenal. Kdyby totiž vyrazil na Ličku, v klidu by balon Ptačkovský odkopnul. Branař hostů si místo výběhu plivnul do rukavic a zasunul se až na brankovou čáru!!! Aktéři zápasu byli svědky další gentlemanské nahrávky, Lička dal balon Gottvaldovi a ten stav zápasu upravuje na „kanára“.

V 87. minutě dokončil dílo zkázy Lička, když se k němu balon dostal po ose Gottvald, Tutter T. Další rána z blízké vzdálenosti trhající siť.

 

Vyškov zápas s přehledem zvládnul, ale možná i díky tomu, že hostů bylo jedenáct a zápas se hrál v tropických podmínkách, z čehož vyplývá únava hostujících hráčů.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář