Jdi na obsah Jdi na menu
 


a jsme první...

15. 2. 2010

SK ROSTEX VYŠKOV – FC MORAVSKÝ KRUMLOV 2:1 (1:0)

branky: 15´. - 1:0 – Jakub GALIA, 60´. - 2:0 – Jakub POPRIK, 69´. - 2:1 – Lukáš VYSTRČIL

rozhodčí: Jaromír PŘIBYL – Michal SEDMERA, Petr PODDANÝ

diváků: 14

doba hry: 40´+ 0´- 40´+ 0´

 

hráno v neděli 14. února 2010 od 9:00 v rámci 3. kola ZT na UT v Brně-Líšni

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV:

 

Jakub KOPECKÝ – Filip LUSKA, Josef LIČKA, Ondřej KRÁL (41´. Milan TUTTER), Patrik PAZDERA – Tomáš TUTTER (41´. Milan ADAMEC), David GOTTVALD (41´. Dominik URBANČOK), Jakub GALIA, Pavel ORBÁN – Jakub POPRIK, Petr ONDRA (41´. Jan MÜLLER)

trenér: Petr MATULA, vedoucí: Petr UHLÍŘ, masérka+dobrá duše týmu: Hana MATOUŠKOVÁ

 

SESTAVA FC MORAVSKÝ KRUMLOV:

 

TANVINKL – NAVRÁTIL, KOTLÁN, SCHWARZ, HOUDEK – HLADKÝ, VYSTRČIL, VESELÝ, ČERNÝ – KOLEGAR, HOLÝ

trenéři: Jiří KOTLÁN a Josef CYREK

 

V neděli brzy ráno hrál tým dorostu s tradičním účastníkem Krajského přeboru dorostu. Soupeřem byl tým od hřiště pod zámkem – Moravský Krumlov. Loňský duel dopadnul pro naše barvy špatně (0:4), ovšem tehdy měli hráči Vyškova v nohách 10 tréninků za týden.

V základní sestavě se z důvodů různých absencí (Grepl - nemoc, Matoušek&Bačovský - exkurze v Liberci, Novotný - problémy s kolenem) objevili tři mladší dorotenci. K tomu připočtěme, že Lička a Luska jsou ročník 1993, a do hry zasahující náhradníci z týmu mladšího dorostu, tak nám vyjde, že na hřišti bylo v jednom okamžiku objevilo šest mladších dorostenců...

 

V páté minutě jsme zahrávali standartní situaci, ovšem způsob zahrání způsobil transformaci testosteronu na dihydrotestosteron (vypadávání vlasů) u pana Matuly – Jakub Poprik zkoušel z 35 metrů vystřelit, jeho pokus atakoval pravý rohový praporek.

Ve dvanácté minutě se individuálně prosazoval Jakub Poprik, obešel tři protihráče, nahrál na „16“ stojícímu Tomáši Tutterovi, který měl v úmyslu šajtlí dostat balon na zadní tyč. Balon mu bohužel nesednul a míč šel bez jakékoliv falše tři metry vedle.

Od 15. minuty vedeme 1:0! Filip Luska od pravé lajny nahrával na střed Galiovi. Ke středopolaři Vyškova se balon dostal víceméně náhodně, neboť během jeho letu jej patou usměrnil přesně ke Galiovi jeden z krumlovských. Jakub Galia tělem oklamal stopera v oranžovém dresu, po zemi na levou tyč se balon kutálel jistojistě do sítě.

Další šance Vyškova přišla 120 sekund po vstřelném gólu – Jakub Poprik se dostal do přímého souboje s gólmanem hostí, udělal mu kličku, ovšem cestě míče do sítě zabránili poctivě se vracející hráči Moravského Krumlova.

Velkou chybu vyrobil ve 20. minutě Ondřej Král. Jeho profesorská rozehrávka obloukem přes napadajícího forvarda trefila protihráče, ten se již dostával do zakončení, ale Král svou chybu napravil a veškeré úmysly na ohrožení Kopeckého branky zažehnal blokem střely na rohový kop.

Pavel Orbán dobře zatáhnul pravým křídlem balon, zatančil si s protihráčem, dal po zemi pod sebe na Petra Ondru, ten nahrál na velké vápno na placírku Davida Gottvalda. Balon šel bohužel metr vedle levé tyče.

Agresivita Jakuba Poprika se nám vyplatila ve 29. minutě – po souboji s gólmanem jsme měli výhodu rohového kopu. Z rohu centroval Jakub Galia do blzkosti gólmana, míč se po několika náhodných dotecích a tečích dostal k Josefu Ličkovi. Jelikož si Lička mičudu dlouho šteloval, byla mu ukopnuta mimo šestnáctku hostí.

 

Ve druhé půli Navrátil zblokoval nahrávku na roh, Galia přímo z rohu cpal balon přímo do brány, gólman Krumlova měl plné ruce práce s vyrážením.

O ohrožení naší branky se pokoušel středopolař Veselý, střela ze střední vzdálenosti velmi nepřesná.

K pochopení pořekadla „Z nouze ctnost“ bylo zapotřebí pozornosti všech v 60´. - forvardi Krumlova atakovali rozehrávku gólmana Jakuba Kopeckého. Kopecký balon napálil na půlku Krumlova. Tam si odkop Kopeckého přebral Jakub Poprik, po krátkém vedení balonu vystřelil na levou ruku trochu vyběhnutého gólmana Tanvinkla – 2:0.

V 65. minutě zkoušel levačkou štěstí z dvaceti metrů Galia, pěkná střela letěla metr vedle.

Nesmylsně vybíhal gólman Tanvinkl dvě minuty před koncem na Milana Tuttera, „poloital“ v dresu Vyškova přehodil brankáře, bránu ale minul.

Spravedlivý trest za ubrání na tempu přišel minutu před koncem. Exluzivní střela halva Lukáše Vystrčila z pětadvaceti metrů skončila v pravé šibenici. Tomuto gólu dokonce zatleskal i hlavní rozhodčí Přibyl. Kdyby byly sportovní zprávy z tohoto turnaje, tak by byl Vystrčil Borec na konec...

 

ostatní výsledky: Sparta dorost„B“ - Slatina dorost 2:1 (Liolia, Abudayye – Gajda), Šlapanice muži „B“ - Letonce muži 1:4 (Hanzl – Kudera, Berky, Spáčil, Michalík), Líšeň dorost „B“ - Bystrc dorost 0:2 (Raitoral, Wala).

 

tabulka po třetím kole:

 

pořadí tým zápasy výhry remízy prohry skóre body
               
1. VYŠKOV 3 2 0 1 7:4 6 bodů
               
2. M. Krumlov 3 2 0 1 6:3 6 bodů
               
3. Bystrc 3 2 0 1 5:2 6 bodů
               
4. Letonice 3 2 0 1 7:6 6 bodů
               
5. Šlapanice 3 2 0 1 5:5 6 bodů
               
6. Sparta 3 1 1 1 3:3 4 body
               
7. Lišeň 3 0 1 2 1:5 1 bod
               
8. Slatina 3 0 0 3 2:8 0 bodů

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář