Jdi na obsah Jdi na menu
 


11 statečných

12. 6. 2010

FC MEDLÁNKY – SK ROSTEX VYŠKOV „B“ 1:0 (0:0)

branka: 59´. Lukáš HORŇÁK

rozhodčí: Pavel PUTNA

bez karet

diváků: 19

 

hráno na trávě v Brně-Medlánkách v sobotu 12. června 2010 od 14:00 v rámci 26. kola 1. třídy dorostu sk. „A“

 

SESTAVA FC MEDLÁNKY

 

Jan HERINK – Ondřej PIÁK, Marek JŮZA, Mendo PEER, David ROZLÍNEK - Ondřej DVOŘÁK, Lukáš HORŇÁK (71´. Ondřej JARŮŠEK), Jiří VALACH, Dominik ŠLEJAR - Dominik VANEK, Adam PETRŮ

na lavičce byli připraveni do pole Michal REPKO a Robert HERMAN

trenér: Petr FERDUS, vedoucí: David PAZDERA

 

SESTAVA SK ROSTEX VYŠKOV „B“

 

Marek SPÁČIL – František ŠPRTA, Filip LUSKA, Milan ADAMEC, Pavel ORBÁN – Lukáš MRNUŠTÍK, Martin SURALA, David GOTTVALD, Dominik URBANČOK – Jakub POPRIK „K“, Jakub KUDÝN

trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ, řidiči výpravy: pánové LUSKA, POPRIK, SPÁČIL, G&U

 

V sobotním popoledni se ve výhni odehrálo utkání z povinnosti, oboum týmům šlo prakticky jen o sportovní čest. V domácích řadách se objevila řada hráčů, kteří proti Vyškovu na podzim nenastoupili. Ostrostřelec z dálky Ondřej Jarůšek nastoupil v 71. minutě po zlomenině nohy. V našem dresu s našel taky jeden návrat, Martin Surala po zlomenině kůstky v zápěstí nastoupil s bandáží na ruce.

Do Medlánek odcestovalo pouze jedenáct hráčů, což v počasí, kdy rtuť ve stínu sahala na pětatřicítku nebylo pro hráče Vyškova vůbec jednoduché. Výsledek zápasu mohl být jiný, kdybychom proměňovali šance, zejména v prvním poločase. Abych byl skromný: pokud by v zápise bylo uvedeno v kolonce „Poločas utkání“ 0:3, nikdo by se divit nemohl.

Kapitánskou pásku na levou paži navléknul Jakub Poprik, dnešní den slavící 19. narozeniny.

Jak už bývá zvykem v zápasech Medlánek, přišel se podívat i Karel Jarůšek, otec domácího bombarďáka. S koučem Gottvaldem spolu strávili v srdečném rozhovoru deset minut.

 

Již v sedmé minutě se skóre mohlo měnit, Jakuba Poprika vychytal gólman Herink. Mnoho umění ani předvést nemusel, neboť byl naším forvardem nastřelen.

V 18. minutě putoval balon po ose Poprik-Urbančok, míč se dostal na malé vápno k Davidu Gottvaldovi. Bohužel si vyškovský středopolař netroufnul vystřelit levou nohou a o kulatý nesmysl přišel.

Po průniku Pavla Orbána šněroval balon ve vápně Jakub Poprik, finálem šance byl rohový kop Dominika Urbančoka. Balon od praporku přistál na vrchní části sítě.

V úvodní půlhodině hry domácí párkrát vystřelili na bránu Marka Spáčila. Pokusy buď vedle, nebo s malou razancí nestojí za řeč.

Sudí Pavel Putna velmi důrazně varoval faulujícího Filipa Lusku v 31´., z trestného kopu poslal ostrý centr před Spáčila Dominik Šlejar, obrana Vyškova balon odvrátila mimo velké vápno.

Jakub Poprik v 35. minutě u lavičky hostů nasadil jesličky Ondřeji Piákovi, jenž jej fauloval. Centr Pavla Orbána od střídačky doletěl do rukavic Jana Herinka.

Další nastřelení obranu Medlánek dobře dirigujícího gólmana Herinka předvedl David Gottvald, následně z rohového kopu točil balon Dominik Urbančok na přední tyčku, kde míč na další rohový kop odvrátili domácí gólman s bekem. Balon z rohu směřoval na Poprika, domácí beci jej spolehlivě pokryli a odvrátili šedou kouli do zámezí.

Za zmínku stojí čtyři offsidy Jakuba Kudýna, které mu byly přesným AR2 Robertem Spáčilem odmávány. Domácí nebyli v offsidu ani jednou, i to svědčí o naší ofenzivní hře.

 

Ve druhé půli se po pěti minutách hry dostal po přiťuknutí Jakuba Poprika ke střele Dominik Urbančok z levé strany, nepříjemné nastřelení halvem Vyškova odnesl Marek Jůza, dotírající Jakub Poprik nevybojoval při odraženém balonu žel Bohu nic.

52´. - David Gottvald se dostal do vyložené šance, trošku z úhlu (v pravé straně) zkoušel domácího brankáře lobovat, přehodil i bránu.

Svěřenci kouče Ferduse se připomínali jen slabými střelami, jedenáctka hostů měla územní převahu, jen ne a ne protrhnout panenskou blánu Herinkovy svatyně.

Velmi ostrý centr z pravé strany vyslal před Herinka Jakub Poprik, čapař Medlánek balon pěstí prodloužil do levé strany.

V 58. minutě se Dominik Urbančok uvolnil stylem „pocem-kamdeš“ zhruba 30 metrů od brány, střela z pětadvaceti metrů letěla vysoko nad, ve Vyškově na Hraničkách by byla za tři body.

V 59. minutě dostali sluncem rozehřátí vyškované studenou sprchu. Adam Petrů našel na středu vápna Lukáše Horňáka, nekompromisní rána přímým nártem se zastavila až o síť brány bezmocného Spáčila v blízkosti levé tyčky.

Potlesk si vysloužil v 65. minutě domácí Dominik Šlejar za chytrou myšlenku střílet lobem, branku přehodil o pár centimetrů. Hodně nám zatrnulo....

Výbornou nahrávku předvedl Lukáš Mrnuštík na Davida Gottvalda, střela syna kouče hostů mířila mimo.

Dobrou fyzickou připravenost předvedl Pavel Orbán v 82. minutě: Domik Urbančok v levé lajně přistrčil Orbánovi míč, ten jej 40 metrů sprintem vedl paralelně s autovou čarou, odcentroval na Jakuba Kudýna, jenž v těžké pozici nedokázal trefit bránu.

Po faulu na Jakuba Kudýna zahrával přímý kop Dominik Urbančok z pozice, která by lépe vyhovovala pravonohému hráči. Míč u levé tyče chytil gólman Herink.

 

Sudí Putna malinko zkrátil druhou půli, zhruba o tři minuty, v 87. minutě odpískal konec utkání. Za zlé mu to nemám, i on se již těšil do stínu kabiny. My můžeme jen litovat nevyužitých šancí, zejména v prvním poločase.

Nejlepším hráčem zápasu bylo všech jedenáct hráčů Vyškova.

Tímto bych chtěl poděkovat všem jedenácti hráčům běhajícím v červeném dresu Vyškova. Na hřišti bylo vidět, že jsme dobrý kolektiv, dokázali jsme si na place vypomoci.

Ukázali se chlapci s pravým vyškovským srdíčkem. NEZAPOMENU!

 

zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

poděkování

(Nejvyšší, 13. 6. 2010 8:29)

Děkuji všem za profesionální přístup k utkání a za Vyškovské srdíčko!
Perfektní. Těším se s Váma na novou sezónu. V.H.