Jdi na obsah Jdi na menu
 


remíza spokojenýma očima hostů z Vysočiny

převzato z webu Havlíčkova Brodu (www.fcslovanhb.cz), bez úprav

Starší dorost veze bod z Vyškova

SK Rostex Vyškov - FC Slovan Havlíčkův Brod 2 : 2 (1:1)

Branky: 2x Švec (19. a 92.)

Sestava: Soukal – Molák, Pazderka, Hofrichter, Špiňar, Mejstřík (81. Venc), Klement, Berky, Švec, Štědrý, Krejdl.

K předposlednímu diviznímu utkání sezóny odjelo jen torzo mužstva. V novém mladém kolektivu (bez ročníku 1992) ke zraněnému Horákovi během týdne přibyli ještě Vendl, Pešek a nakonec i Staněk. Mužstvo tak museli doplnit mladší dorostenci.

Na hlavním hřišti pěkného stadionu ve Vyškově začalo utkání náporem mužstvo favorizovaných domácích, kteří hrají o 1. místo v divizi a hned ve 4. minutě jejich tutovku skvělým zásahem zlikvidoval Soukal. Naši hráči pak soustředěně bránili a dařilo se jim narušovat kombinační akce domácích. V 19. minutě dobře zakombinovali před vápnem domácích Krejdl s Berkym, který přistrčil míč Švecovi a ten přes domácího obránce vstřelil úvodní branku - 0:1. To ještě více nabudilo domácí a o 2 minuty později individuálně pronikl do našeho vápna jejich obránce, ale branku jen těsně minul. Ve 33. minutě domácí výborně zakombinovali a jejich hráč ve vápně trefil bombou jen tyč branky bezmocného Soukala. Pak se až do konce prvního poločasu hrálo za stálé převahy domácích, ale naše obrana a zejména záloha jejich snahy tlumila. Když už se zdálo, že poločas skončí našim šťastným vedením, domácí rozehráli rychlou akci a po jejich centru z brankové čáry si dal tísněný Krejdl vlastní gól.

Kdo si myslel, že domácí naše mužstvo v druhém poločase dorazí, se spletl. Naši začali aktivně, více využívali volných prostorů, v záloze výborně presovali Berky s Klementem a využívali rychlého Švece na levé straně hřiště. V 53. minutě běžel zcela osamocený Švec na domácí branku, ale těsně minul. Pak asi na deset minut převzali iniciativu opět domácí a v 60. minutě po střele z vápna vedli 2:1. O minutu později si s jejich další tutovkou poradil Soukal. Naši se nevzdávali a po závaru před domácí brankou v 65. minutě vyrovnal Krejdl. Na pokyn pomezního rozhodčího ovšem branka nebyla uznána (ofsajd ???). Za pár okamžiků se dostal do dobré příležitosti Berky, ale opět bez zakončení. V 76. minutě unikl Švec a domácí hasili jeho průnik jen za cenu ŽK. Trestný kop zůstal ale bez využití. Zahrozili i domácí, když po rohu hlavičkoval jejich stoper těsně nad. V 85. se dobře uvolnil opět Švec, ale jeho křížná střela skončila mimo domácí branky. Závěr byl hektický. Těsně před koncem zakombinovali Švec a Berky, ale Švecovu střelu z desítky domácí zblokovali na roh. Na ten si naběhl i brankář Soukal. Domácí hráči situaci vyřešili a mohli rozhodnout do prázdné branky. Jejich snahu ale zmařil hned na půlce Molák. A tak uklidnění domácí podcenili v nastaveném čase poslední akci, kdy Berky přistrčil Švecovi a ten ve vápně nedal domácímu brankáři šanci.

Mužstvo tentokráte podalo výborný výkon, zejména v druhém poločase, kdy bylo aktivnějším a důraznějším celkem. Hráči se dobře takticky doplňovali, dohrávali souboje a zbytečně nechybovali. Domácí potvrdili svoje umístění, ale jejich technický fotbal ve druhém poločase jakoby postrádal patřičnou šťávu.

Pochvalu zaslouží bez výjimky všichni hráči. Vyzdvihnout je ale třeba výkony jistého brankáře Soukala, Pazderky, hrajícího nezvyklém místě stopera a samozřejmě dvojice středních záložníků Berkyho a Klementa. Výborně také zahrál Švec, který má velký útočný potenciál a pokud ho bude využívat, stane se skutečným střelcem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář