Jdi na obsah Jdi na menu
 


28. 1. 2012: poraženy silné Bohdalice

MFK VYŠKOV U19 – TJ SOKOL BOHDALICE muži „A“ 4:1 (1:0)
branky: 16´. Dominik URBANČOK na 1:0, 47´. David GOTTVALD na 2:0, 57´. David GOTTVALD na 3:0, 79´. Roman SEDLÁŘ na 4:1 – 66´. Radim PRACHAŘ z penalty na 3:1
rozhodčí: JELÍNEK
ŽK: 38´. Martin SURALA – 36´. ???

hráno v sobotu 28. ledna 2012 od 11:00 na umělé trávě v Morkovicích v rámci 1. kola ZT Morkovice 2012

SESTAVA MFK VYŠKOV U19

Marek SPÁČIL – František ŠPRTA, Lukáš MRNUŠTÍK, Lubomír SMÉKAL „K“, Roman SEDLÁŘ (46´. Daniel FORRO) – Petr ONDRA, Martin SURALA (65´. Roman SEDLÁŘ), David GOTTVALD, Dominik URBANČOK – Tomáš SÁDLÍK, Michal HRADIL (46´. Michal JEŘÁBEK)
šéftrenér: PaedDr. Petr KRAHULEC, 1. trenér: Petr MATULA, 2. trenér: Richard GOTTVALD, vedoucí: Petr UHLÍŘ

V mrazivém sobotním dopoledni se odehrálo první přípravné utkání dorostenců Vyškova na umělé trávě v Morkovicích. Před zápasem na teploměrech svítilo krásných mínus deset stupňů, během utkání svítilo slunce, na našich tvářích po mači svítily úsměvy.
Ze skládání naší sestavy měli radost v drogeriích po celém Vyškově, neboť jsme vykoupili všechny lepidla značky Kanagon.
K dispozici nebyl Tomáš HOLÁSEK (zranění zad), Jakub HORVÁTH (nemoc), Jakub KUDÝN (hory ve Francii), Filip NOVOTNÝ (testy v jednom klubu MSFL), Josef LIČKA (stále koleno), Radek CHALABALA (podpora české ekonomiky formou spotřební daně na alkohol – oslava jeho 18. narozenin).
Oproti podzimu je kádr chudší o tři jména: mužstvo na vlastní žádost opustil Miroslav HRADIL (nyní TJ Chválkovice na Hané), Jaroslav SOVKA + Martin ŠPLÍCHAL (oba FC Zbrojovka Brno U18).
Posilu se podařilo sehnat do brány – zpátky ve Vyškově máme poctivého pracanta Marka Spáčila (spolu s ním i kupu zábavy s jeho otcem).
Na tento zápas jsme si z U17 vypůjčili Michaly JEŘÁBKA a HRADILA, oba nám moc pomohli a předvedli kvalitní výkony.
Na utkání se nedostavila zlatá duše týmu, masérka paní Hana MATOUŠKOVÁ, které tímto přeji, aby se zbavila veškerých zdravotních problémů a za všechny z kabiny U19 ji srdečně pozdravuji!

V dresu Bohdalic se v bráně objevil matador malých vápen Petr NOVOTNÝ (kdysi 2. gólman ligových Drnovic). Zkušenosti s vrcholovým fotbalem mají ještě dva hráči Bohdalic – vysoký stoper JAŠÍČEK ze Sokolova (*1985), středopolař Jan PÁNEK (*1986) z Drnovic.
Bohdaličtí postrádali Jaroslava KOLEČKÁŘE, důvod absence neznám.


Utkání začalo v 10:58, hráči díky zmrzlému terénu často padali, v lepších případech imitovali krasobruslaře Tomáše Vernera.
V 16. minutě byl hostujícím obráncem sražen ve vzdálenosti 22 mterů od brány Petr Ondra, přímý volný kop nasměroval do sítě Dominik URBANČOK – 1:0.
Ve 22. minutě putoval balon v levém křídle mezi kopačkami D. Urbančok a T. Sádlíka, následný centr z malého vápna nedostal čistým volejem do brány M. Hradil.
Bohdaličtí samozřejmě měli také šance, ovšem v prvním poločase žádná výrazná tutovka čisté konto Marka Spáčila neohrozila.
Mínusem první půle byla nervozita na obou stranách, na kafe se asi vzájemně nepozvou Roman Sedlář a Lubomír Tylšer... Jediné karty v zápase byly uděleny během dvou minit – Martin Surala se nejdříve stal obětí nešetrného zákroku na kotník v levé defenzivní časti hřiště, aby se následně pomstil skluzem na stojnou nohu Bohdalického hráče na půlící čáře. Suralovi chyběla jen páska přes oči a grif při švihu mečem do tvaru písmene Z.
O poločase naštěstí horké hlavy vychladnuly a bylo to dobře, poněvadž druhý poločas nabídnul o poznání lepší hru na obou stranách.
Bohdaličtí po devadesáti sekundách hry v druhé půli zahrávali Lubomírem Tylšerem roh, jenž exekutor této standartky točil přímo do brány. K jeho smůle balon skočil na břevně, do sítě dopadnul jen gólman M. Spáčil. Mladíci z Vyškova na nic nečekali a pelášili na bránu Bohdalic. Balon putoval z nohy na nohu, vždy směrem dopředu, hráči Vyškova utekli všem hráčům v modrých dresech a David GOTTVALD z hranice „16“ zvýšil na 2:0.
Hráči Bohdalic se nehodlali s nepříznivým stavem smířit a neustále se pokoušeli překonat nově poskládanou obranu Vyškova. To se jim moc nedařilo, k jejich smůle trefovaly střely buď hráče Vyškova, nebo menšími či většími rozdíly míjely tři tyče Marka Spáčila.
Do tříbrankového vedení poslal U19 opět rychlou akcí, nyní středem hřiště, David Gottvald, výrazně mu roli usnadnil levý bek Bohdalic, jenž nepřečetl situaci - nedodržel obrannou linii, proto se o ofsajd nejednalo a David GOTTVALD tak pohodlně zvýšil v 57. minutě  na 3:0.
Hráči Bohdalic neustále zkoušeli pozornost našich beků, přeci jen se jim podařilo překonat obrannou hráz Vyškova. Za záchranou brzdu zatahal František Šprta, skluzem ve velkém vápně zastavil pronikající Tylšera, ani nevím kterou nohou jej sundal...
Radim PRACHAŘ poslal balon zkušeně do sítě – 66. minutě 3:1.
Tříbrankové vedení se vrátilo na stranu devatenáctky 11 minut před koncem – pohot(d)ový volej vojenského učně Romana SEDLÁŘE zpoza vápna skočil v šibenici Bohdalické brány – 4:1.

První utkání tedy skončilo výhrou 4:1, samozřejmě v zápase nebylo vše v pořádku, chyby si upřesníme interně a pokusíme se podobných kiksů vyvarovat.
Velký dík patří hráčům za jejich bojovnost, zvláštní poděkování dvojici „mlaďasů“ za to, že nás nenechali ve štychu.


zpracoval: Petr UHLÍŘ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář