Jdi na obsah Jdi na menu
 


RSM Hodonín - MFK Vyškov 2:0 - převzato z webu Deníku

1. 4. 2012

Dorostenci Hodonína doma přehráli Vyškov 2:0

Hodonín záložník Reška (v modrém) patřil v zápase s Vyškovem k nejlepším domácím hráčům.

Hodonín záložník Reška (v modrém) patřil v zápase s Vyškovem k nejlepším domácím hráčům. Autor: DENÍK/Libor Kopl

včera 14:35

Hodonín - Starší dorostenci Hodonína získali první jarní body. Svěřenci kouče Maria Rossiho zdolali v domácím prostředí Vyškov 2:0. Tři body trefili devatenáctce RSM stopeři. Do vedení poslal slovácký celek ve 22. minutě Lukáš Koplík, pojistku přidal v závěru první půle kapitán Michna.

 
 
 

Hodonín se navíc musel v utkání 18. kola obejít bez kanonýra Jakuba Bábíčka, který má natažené vazy v koleni. Kouči Rossimu chyběli i Petrucha s Nasadilem. V zimní přestávce v týmu navíc skončili Jakub Jankovič a Roman Tóth. „Ztráta Bábíčka je pro nás hodně nepříjemná. Vždyť je to s patnácti gól nejlepší střelec soutěže,“ uvedl hodonínský trenér.

Domácí tým byl v prvním poločase jasně lepším týmem. Vyškov přehrál pohybem i kombinací. V koncovce se však Rossiho parta trápila. Tvrdé rány Rešky a Grdiny vyrazil hostující brankář, po centru výtečného Rešky hlavičkoval Navrátil do tyče.

Hodonínské mladíky vysvobodil až stoper Lukáš Koplík, který přesnou přízemní ranou k levé tyči poslal domácí do zaslouženého vedení.

Další gól mohl přidat Navrátil. Druhý gólman Hodonína, který nastoupil na hrotu útoku, ovšem pálil v dobré pozici mimo. Uklidnění přinesla až standardní situace ze 42. minuty. Po rohovém kopu Nedvídka a hlavičce Grdiny dopravil balon do branky Michna.

Vyškov zahrozil v úvodní šanci pouze jednou, tvrdá rána ovšem skončil nad Doležalovou brankou.

Hosté po změně přidali na aktivitě. Vyškov měl i šance, ale před brankou Hodonína byl neškodný. Hodonín už nebyl na trávníku tak suverénní, ale o výhru se obávat nemusel.

Kdyby proměnili Grdina s Navrátilem a Slobodou své šance, mohlo být rozhodnuto už dvacet minut před koncem.

„Je to zasloužené vítězství. I když respektuji sílu soupeře, mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem. I Vyškov si však vytvořil brankové příležitosti,“ řekl Rossi.

Hodonínské mladíky trápí i na jaře proměňování šancí. „Chceme, aby naše hra měla smysl a aby se hráči tlačili do zakončení. Ve finální fázi už záleží na samotných hráčích. Já už je střílet góly nenaučím,“ pravil Rossi.

Jeho tým si tak v domácím prostředí spravil chuť po výsledkově nevydařeném duelu ve Frýdku – Místku. „Minulý zápas bych ani nechtěl komentovat, protože výsledek 0:4 neodpovídá průběhu hry. Do sedmdesáté minuty jsme byli mnohem lepší než soupeř. Do kolen nás srazily tři standardní situace, které jsme neubránili,“ řekl kouč RSM.

Ten měl v sobotu na poledne lepší náladu. „Hráči odvedli velmi dobrý kvalitní týmový výkon,“ pochválil mančaft náročný kouč.

Hrdiny duely byly tentokrát zadáci. „Hráčům říkáme, že i z postu obránce mohou být nejlepšími střelci. V našem týmu nezáleží, co kdo hraje. Koplík, Michna a Konečný jsou ve vápně soupeře hodně nebezpeční,“ dodal Rossi.

Jeho tým zůstal po šesté letošní výhře na desátém místě.

Moravskoslezská liga staršího dorostu

RSM Hodonín U19 – Vyškov U19 2:0 (2:0)
Branky: 22. Koplík, 42. Michna
Diváci: 50
Hodonín: Doležal – Konečný, Michna, Koplík, Nedvídek – Reška, Jankůj (79. Kmínek), Bartoněk, Sloboda – Grdina, Navrátil (82. Singer).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář