Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holická trojka

HFK OLOMOUC U19 - MFK VYŠKOV U19 3:1 (1:1)

branky: 23´. na 1:0 Ondřej BUČEK, 67´. na 2:1 Tomáš DRMOLA, 82´. na 3:1 Tomáš SEDLÁČEK – 40´. na 1:1 Dominik URBANČOK

ŽK: 54´. Jan HOLÁSEK – 34´. Tomáš SÁDLÍK, 62´. Daniel FORRO

rozhodčí: Marek PODANÝ – Josef KOLÁČEK, Vít KADANÍK

diváků: 50

 

Hráno v sobotu 21. 4.2012 od 12:30 na hlavním hřišti stadionu HFK Olomouc a.s. v rámci 21. kola 2. dorostenecké ligy 2011/2012.

 

sestava HFK OLOMOUC a.s. U19

 

Jan STEJSKAL – Jan ŽÁK (46´. Jakub SMRČEK), Jan HOLÁSEK (80´. Lukáš MALÍNEK), Pavel KUCHARČUK, Tomáš DRMOLA, Josef BENEŠ, Martin GROFEK (46´. Lukáš FUKAN), Tomáš SEDLÁČEK, Pavel PRUCEK „K“,  Ondřej BUČEK (87´. Adam KLUKA), Tomáš BLAŽKOVSKÝ

Na lavičce byli připraveni celý zápas Daniel BOYKO, Zbyněk TELÍŠEK, Jaroslav GOTTWALD (náhradní brankář)

trenér: Vlastimil PALIČKA

 

sestava MFK VYŠKOV U19

 

Ondřej KOSTELKA – Daniel FORRO, Petr ONDRA (17´. Radek CHALABALA), Tomáš SÁDLÍK (87´. Martin SURALA), Dominik URBANČOK, Lubomír SMÉKAL, Martin ŠPLÍCHAL, Roman SEDLÁŘ, Lukáš MRNUŠTÍK „K“, Filip NOVOTNÝ, David GOTTVALD

Na lavičce byli připraveni celý zápas František ŠPRTA, Marek SPÁČIL (náhradní brankář)

trenér: PaedDr. Petr KRAHULEC, asistent 1: Petr MATULA, asistent 2: Richard GOTTVALD, zlaté ruce i srdce: Hana MATOUŠKOVÁ, vedoucí: Petr UHLÍŘ

 

 

Domácí HFK Olomouc nastoupili do zápasu komplet bílí, naše družina celá v modrém. Utkání se hrálo na hlavním hřišti útulného stadionku v olomoucké čtvrti Holice. Kvalitní tráva byla po sobotním dešti příjemně mokrá a měkká.

Před utkáním si udělal neplánovanou exkurzi po Olomouci Radek Chalabala, jeho bratr jej chtěl napřed zavést k orloji a poté na Svatý kopeček. Tento výlet stál Chalabalu nejen místo v základu, ale i nějakou pokutu, její níži určí pokladník týmu po domluvě s kapitánem.

Chalabalův post obsadil Petr Ondra, po několika minutách se ukázalo, že risk s ofenzivním hráčem na levém beku se nepovedl, navíc se Petr Ondra zranil, proto brzké střídání…

Na lavičce domácích vládne miláček deníku Sport Vlastimil Palička, někdejší hráč Drnovic, ligový trenér Sigmy Olomouc a FK Jablonec.

 

První vážnější situace se odehrála před bránou Ondřeje Kostelky po faulu Romana Sedláře na Tomáše Blažkovského v 17. minutě. Trestný kop z rohu velkého vápna obrana s vypětím všech sil dokázala odvrátit. Po definitivním odkopu míče přišlo první střídání: trápícího se Petra Ondru vystřídal výletník Radek Chalabala.

Ve 22. minutě vybojoval rohový kop Daniel Forro, na kvalitní centr skákali Daniel Forro a Radek Chalabala, míč si nakonec našel čelo Daniela Forro, bohužel si již nenašel cestu do sítě…

Z protiútoku se radovali holičtí – akce po levé straně, mírně přetažený centr na zadní tyči poslal hlavou do sítě nekrytý Ondřej Buček – 1:0 Nejbližší obránce MFK VYŠKOV stál od Bučka tři metry, navíc centr proletěl malým vápnem…

Šancí na vyrovnání mohl být rohový kop Filipa Novotného ve 26. minutě, ovšem prachmizerně nacentrovaný míč vysokým odkopem uklidil z vápna domácích Martin Grofek.

Pěkný volej z třiceti metrů předvedl hrstičce diváků Tomáš Blažkovský, nebezpečný pokus přeci jen neměl potřebnou přesnost a skončil tři metry vedle levé tyče.

Sborové ruka z hrdel vyškovských se neslo holickým stadionkem ve 32. minutě, když se hráči domnívali, že centr zleva si domácí bek pomohl zpracovat rukou, sudí Marek Podaný správně nic neodpískal, hra mohla plynout dál.

Již tak v pořádku nebyla situace ze 34. minuty, když Tomáš Sádlík fauloval Tomáše Drmolu tesně za půlící čarou na půlce domácích. Žlutou kartu uviděl náš forvard po zásluze, neadekvátní reakce (start na Sádlíka) nepotrestána!

Vyrovnání jsme se dočkali ve 40. minutě, tedy v době, kdy jsme hráli konečně vyrovnanou partii s domácími. Dominik Urbančok dostal krásný pas od Daniela Forro, hodily se mu futsdalové zkušenosti s malým prostorem v kombinaci s dvěma beky, udělal hráčům HFK rychlé krátké kličky a rutinérsky poslal balon na přední, levou tyčku – 1:1 .

Pro domácí hráče bylo vyrovnání vskutku studenou sprchou, naši hráči si za zvýšené úsilí v posledních minutách zasloužili.

Do šaten se šlo za stavu 1:1. o poločasové přestávce domácí lodivod Vlastimil Palička vystřídal dva hráče (viz sestavy), my jsme ponechali stejnou jedenáctku, která odešla do kabin.

55´ Tomáš Sádlík vybojoval rohový kop. Dominik Urbančok ale nabídnuté příležitosti nevyužil a míč poslal jen do boční sítě branky.

58´ Žlutou kartu po faulu na Sádlíka obdržel hráč domácích Jan Holásek.

62´ Po faulu na Filipa Novotného zahrával z pravé lajny přímý kop Dominik. Jeho centr byl tentokráte o dost lepší ovšem nikdo z našich na centr nedosáhl a domácí se tak ubránili bezproblému.

67´ V brejku se ocitl Filip Novotný, který pádil směr holická branka. Jeho úprk zastavil za půlící čarou jen za cenu faulu a žluté karty Smrček. V té chvíli se lehce zranil Daniel Forró. Ten své bolavé koleno nakonec rozhýbal.

70´ Domácí zahrávali přímý kop těsně před půlícím kruhem. Centrovaný míč mířil do naší "16", kde ho jeden z útočníků zklepl na Tomáše Drmolu a ten i po nedůslednosti obrany ze 2 metrů překonal Kostelku - 2:1!

80´ Další standartka domácích z půlícího kruhu. Tentokráte Kostelka míč vyboxoval ven z vápna.

83´ Po chybě na levé straně obrany se domácí snadno dostali do dvougólového vedení a tím víceméně pohřbili naše šance na vyrovnání. Střelcem byl Tomáš Sedláček - 3:1.

86´ Dolů odešel vyčerpaný Tomáš Sádlík na hřiště se šel ukázat Martin Surala

 

Po dvou minutách nastavení ukončil rozhodčí zápas, ve kterém jsme i díky chybám v závěru prohráli 3:1.

zpracovalo duo Petrů Ondra&Uhlíř

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář